Obrve – šta znači sanjati obrve?

Jasno je da su obrve na javi sinonim za neki način da se iskažu emocije, i da se „pojača“ facijalna ekspresija, te zavisno od toga „kako su one postavljene“, mogu da izraze ljutnju, zabrinutost, te ili ravnodušnost, čuđenje, tugu i/ili neku drugu emociju koja je ljudima svojstvena, u nekim sasvim i određenim situacijama i prilikama.

Šta znači sanjati obrve – obrve kao predominirajući motiv u snovima 

Mada obrve kao motiv u snovima i nisu tako učestale, simbolika i tumačenja su sasvim različita i vrlo zanimljiva i šarenolika, te mogu biti jasno i pozitivna i/ili negativna, svakako nekada sa pak i manje ili sa nešto i više implikativnim, ili sa prenesenim značenjem na javi.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji snovi o obrvama, te i data neka analiza i/ili jasnija simbolika snova, prema tumačenjima sanjarica i sanovnika od najranijih vremena i sve do danas.

Sanjati da u snu vidite sopstvene obrve koje ne izražavaju nikakvu emociju koju imate 

Neko ste ko je veoma „rezervisana i hladna osoba“, pa iako vas svi smatraju nekim ko nema baš nikakva osećanja, vi ste samo sasvim strogo profesionalni i nikada ne mešate lično sa poslovnim. 

Sanjati da vidite nečije tuđe obrve i pokušavate da shvatite na osnovu njih šta neko misli 

Loading...

Pronicljivi ste i veliki ste detaljista, pa se stalno trudite da u drugima „pronađete“ neke mane ili neke vrline, koje oni pokušavaju da sakriju, ali je vama izazov da druge „promatrate“ i da ih na neki način i „ogolite“ i naterate da sebe upoznaju u pravom svetlu. 

Sanjati da su vaše obrve vrlo guste i crne i da su vašem licu dale jedan „strog izraz“ 

Ne možete da razumete ljude koji nečemu pristupaju olako i površno, io ne vidite svrhu da se bilo šta radi, a ako se tome ne posveti sva pažnja i energija, jer ste sami vrlo odgovorni i strogi po tom pitanju. 

Sanjati da vidite da neka druga osoba ima veoma guste obrve i da joj ne vidite jasno pogled 

Imate neke pogrešne predrasude o ljudima koji su po malo introvertni i stidljivi, ali vi u njima baš pokušavate da „pronađete“ neke skrivene namere, te i da ih „raskrinkate kao prevarante“, što oni pak nikako nisu, i biće vam žao kada ih stvarno upoznate onakvima kakvi su po svom karakteru. 

Loading...

Sanjati da su vaše obrve međusobno spojene i da ste vi neko ko uvek izgleda „ravnodušno“ 

Ne opterećujete se preterano, onim što o vama misle i/ili govore drugi, jer ste sebe naučili da se i „izdignete iznad takvih situacija“, i da jednostavno radite onako kako je ispravno i korektno, te da sebi obezbedite stabilnost i mir kome težite u životu. 

Sanjati da vidite neku osobu koja ima sasvim spojene obrve i vi se njoj zato i podsmevate 

Nije u redu sa vaše strane, da nekome stalno tražite mane, te i da ga pred drugima kritikujete i/ili omalovažavate, posebno jer ste i sami svesni koliko se ta osoba trudi da postigne neke ciljeve i da se i vama dokaže i pokaže, kao da ima sve kvalitete i vrline, ali vi to odbijate da uvidite i shvatite. 

Sanjati da imate samo jednu obrvu dok ste drugu „počupali“ i izgledate uvek iznenađeno 

Sasvim ste se razočarali u svog partnera i iako ste se odlučili na „sporazumni rastanak“, u vama je i velika emotivna praznina i nezadovoljstvo, jer osećate da vam stalno fali nežnost i toplina, i postajete vrlo ogorčena i konfliktna osoba, jer ne umete više da kontrolišete afekat. 

Loading...

Sanjati da vidite nekoga ko ima samo jednu obrvu i ko je zbog toga vama vrlo „odbojan“ 

Neke vama drage osobe će da vas sasvim razočaraju i da „izigraju vaše poverenje“, pa ćete da se nađete u situaciji koja će po vas biti vrlo neugodna, kada budete morali da birate da li želite da im date novu priliku, ili da ih sasvim udaljite od sebe, iako su se iskreno pokajali i izvinili. 

Sanjati da vi uopšte nemate obrve i da smatrate da ste zbog toga „odbačeni i svima čudni“ 

Ne shvatate kako neke osobe mogu da „sude o drugima“ iako ih uopšte ne poznaju i ne žele da im daju šansu da se pokažu u svom „pravom svetlu“, te ste vi zbog toga omiljeni među drugima, baš jer svakome dajete jednake „početne prilike“ i nikada nemate neke unapred „rezervisane stavove“ i neka predubeđenja. 

Sanjati da vidite nekoga ko nema obrve i ko je potpuno „bezličan“ i po malo vas je strah 

Potajno ste opterećeni nekim osobama koje su vam „sumnjive“ i za koje verujete da žele da vas samo izmanipulišu i/ili iskoriste, te ste postali dosta oprezniji i ne želite ništa da olako „prepustite slučaju“. 

Sanjati da pokušavate da „uredite obrve“ nekom drugom ali ste ih namerno „upropastili“ 

Neko je na vas vrlo ljubomoran i zavidan, te pokušava da iskoristi svaku vašu i najmanju grešku ili da vam sam postavi neke prepreke i spletke, smatrajući da niste dovoljno inteligentni da sve vi unapred predvidite, te i da ćete olako „nasesti“ na prevare. 

Sanjati da „uređujete“ svoje obrve i da ste ih slučajno preterano istanjili ili su nejednake 

Smatrate da ste bolji i nadmoćniji od drugih, ali taj vaš „lažni sjaj“ mogao bi uskoro da se olako i „rasprši“, kada se otkriju neki vaši propusti i pogreške, ili čak i neke dobro skrivane tajne iz vaše prošlosti. 

Sanjati da sebi ili nekom koga poznajete „čupate obrve“ i dajete im određeni „oblik“ 

Vi ste neko ko voli da uvek zna „na čemu je“, pa ste vrlo direktni i nikada se ne pretvarate da ste ono što niste, ili da vam odgovaraju okolnosti koje su vam nametnute, pa ste spremni da se olako i bez straha suprotstavite svakoj nepravdi, te i da se izborite za svoj stav i ideale. 

Sanjati da „farbate“ svoje ili nečije obrve jer su one sede ili se ne slažu uz boju kose 

Pretvarate se da ste nešto što niste, kako biste se prilagodili nekom društvu i osobama koje su „iznad vas“, ali niste ni svesni u šta se upetljavate, jer je u pitanju neka velika prevara i laž, i oni kojima se divite su obični podlaci i manipulatori, koji su samo vešti u laganju i dodvoravanju. 

Sanjati da šišate svoje obrve jer vam one prebrzo rastu i/ili vam stalno upadaju u oči 

Pokušavate da što pre zaboravite neku sramotu koju ste vi prouzrokovali i sebi, te i vama bliskim osobama, ali vam to nikako ne polazi za rukom, jer vas svi uporno podsećaju na ono što želite da „ostavite iza sebe“. 

Sanjati da nekome vi šišate obrve i da ste mu sasvim slučajno upropastili oblik ili dužinu 

Pred vama su neke skore velike svađe i konflikti, pre svega sa emotivnim partnerom ili najužom porodicom, a jer ste iskoristili njihovo poverenje i niste poslušali iskrene savete, i pokušavate da ih slažete i prevarite, pa će da vas sasvim ostave bez podrške i oslonca. 

Sanjati da imate minđušu u obrvi i da ste zbog toga okarakterisani kao „buntovnik“ 

Ne shvatate kako ste i zbog čega vi predstavljeni kao osoba koja je „nepodobna“ za neke zadatke i nove projekte, kada ste sasvim vredna i inteligentna osoba koja uvek daje maksimum zalaganja i truda, pa sumnjate da vas je neka loša osoba namerno „ogovarala i sabotirala iza leđa“.

Sponzorisano

Loading...