Ogledalo – šta znači sanjati ogledalo?

Na javi ogledalo predstavlja simbol potrebe da se jasno sagleda sopstvena spoljašnjost, te i da se prihvate sve mane i nedostaci u karakteru neke ličnosti, jer se figurativno može jasno sagledati ili um i duša, kada se osoba „udubi“ u svoj lik u ogledalu. 

Šta znači sanjati ogledalo – ogledalo kao predominirajući motiv u snovima

Snovi o ogledalu su dosta učestali, a njihova simbolika i značenje na javi može da bude dobro ili pozitivno, odnosno loše ili negativno, prema jasnoj i direktnoj konotaciji, a u kojoj se ogledalo u snu doživljava i vidi.

U nastavku teksta će biti navedeni oni baš najupečatljiviji i najčešći snovi o ogledalu, kao i data neka njihova najznačajnija i najpreglednija tumačenja i značenja po starim i nekim i savremenim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vidite neko lepo i veliko ogledalo ali se u njemu vi ne ogledate 

Niste spremni da se sa sobom suočite, i stalno izbegavate neke promene, i pokušavate da ostanete dosledni sebi, ali generalno sve radite sasvim pogrešno, i ne treba da se ljutite kada vam neko pak i uputi dobronameran savet ili čak i kritiku, te prihvatite da će vam to pomoći i da ćete da budete i bolja osoba kada se promenite, te i postanete prema sebi i drugima iskreniji i otvoreniji. 

Sanjati da se ogledate u nekom ogledalu i da ste videli svoj „realističan lik“ 

Loading...

Svesni ste sebe i svojih potencijala, i veoma ispravno i pošteno radite svaki posao i uvek ste mirni i staloženi, pa je zahvaljujući vašoj racionalnosti i stabilnosti, uspeh zagarantovan, i vi ćete u baš u narednom periodu ostvariti neke izvanredne rezultate i postignuća. 

Sanjati da se ogledate u ogledalu i da je vaš lik „iskrivljen ili deformisan“ 

Imaćete neke skore zdravstvene tegobe koje su vrlo ozbiljne i koje će da vam naprave baš velike probleme, pa je poželjno da se na vreme obratite za savet i za pomoć lekaru.

Po nekim tumačima ovakav san označava neke skore velike patnje i gubitke, pre svega u smislu smrti neke vama drage i bliske osobe, koja je bila dugo bolesna i koju nećete vrlo dugo moći da zaboravite i da se od gubitka oporavite. 

Sanjati da ne prepoznajete sopstveni lik u ogledalu i da umesto sebe vidite nekog drugog 

Loading...

Pravite se da ste nešto što niste, kako biste se dopali svima i kako biste imali neku „samopotvrdu“ i zavredili pažnju osoba kojima se divite i kojima do neke mere i zavidite, ali kada vam dosadi da „glumatate“, vi ćete pokazati svoje „pravo lice“, i bićete odbačeni iz društva i ostavljeni sami. 

Sanjati da ne možete jasno da vidite lik u ogledalu i da je on sasvim nejasan i mutan 

Niste ni sami sebi „jasni“, kako ste postali tako podmukla i pokvarena osoba, i gde su „nestale“ sve vaše dobre osobine i karakterne vrline, i postali ste predmet ogovaranja i podsmeha, jer ste i želeli da postanete neko „na poziciji i od značaja“, pa ste pribegli nelegalnim i vrlo nemoralnim metodama, i samo ste uspeli da uništite sopstvenu čast i poštenje. 

Sanjati da je ogledalo sasvim prljavo i da ne možete da se u njemu oglednete 

Očekuje vas neka skora velika nevolja ili gubici, bilo na poslovnom ili privatnom životnom polju, ali nećete moći ništa da promenite po tom pitanju, i najbolje je i da se ne stresirate uzaludno, i da pustite da se stvari reše „same od sebe“, te shvatite da tako na kraju i „mora da bude“. 

Sanjati da ste vi razbili neko ogledalo i da se bojite „nesreće i prokletstva“ 

Loading...

Stalno ste u nekim strahovima i nedoumicama, i ne umete da se suočite sa sobom i da prihvatite neke rizike i rešavate sve prepreke i probleme „u hodu“, već se radije povlačite i odustajete „na pola puta“, jer nemate poverenja u sebe i u sopstvene mogućnosti. 

Sanjati da nemate nikakav odraz u ogledalu i da ne vidite ništa iako se ogledate 

Sasvim ste jedna bezlična i snishodljiva osoba, koja pokušava da se svima dodvorava i da se baš i prilagodi svakoj situaciji, pa se stalno kao kamaleon menjate i nemate „svoje Ja“, niti imate neku sposobnost i hrabrost da ispoljite lični stav i mišljenje, i da „stanete iza sebe i svojih uverenja“. 

Sanjati da ste sasvim namerno i svesno razbili ogledalo jer niste bili zadovoljni njime 

Potrebne su vam neke radikalne promene, jer niste zadovoljni sobom i time kakva ste osoba postali, sve u nekoj želji da se drugima pokažete i dokažete, i da budete „neko i nešto“, ali ste shvatili da ste se previše „zapetljali“, i da to u suštini i niste vi. 

Sanjati da na vašem ogledalu uopšte nema stakla i da se vi uzaludno ogledate 

Nikako vam nije jasno zašto ste pogrešili na tako banalan i naivan način, te ste šokirani nekim pak izdajama i prevarama, od strane osoba kojima set verovali i kojima ste uvek bili podrška i oslonac. 

Sanjati da je ogledalo okrenuto „naopačke“ te je staklo prema zidu i vi ne vidite svoj lik 

Vama se u trenutku „srušilo“ sve što ste godinama gradili i radili, i vi više ne vidite svrhu da se za bilo šta borite, i postali ste sasvim bezvoljni i zapali u stanje apatije i depresije, ali je to samo pak jedan prolazni period, pa ne treba da očajavate i najpametnije je da se malo povučete i odmorite, pa da onda date svoj maksimum, i da se potrudite da postignete neke nove rezultate. 

Sanjati da ste ugledali neku osobu koja je na javi mrtva dok ste se vi ogledali 

Patite za nekim neostvarenim željama i ciljevima, i uskoro ćete da se suočite sa značajnim i baš velikim promenama i potrebno je da sve rizike shvatite kao jedan novi izazov, kako biste se lako i jednostavno ostvarili, i svoj život sasvim preokrenuli kako vama odgovara. 

Sanjati da vam se iz ogledala „javljaju“ duše umrlih zarobljene u „međuprostoru“ 

Osećate se sputano i nesrećno, jer ne možete da postignete ono što želite i jer su pred vama velike prepreke, koje u suštini i ne znate odakle tačno potiču, ali svakako su svi vaši pokušaji da ih pak i prebrodite, potpuno bez uspeha i sasvim uzaludni. 

Sponzorisano

Loading...