Ovce – Šta znači sanjati ovce?

Mada su na javi ovce često sinonim za glupe životinje, pa se nekoj osobi u pogrdnom kotekstu kaže da je „ovca“, a jer je tvrdoglava ili nije inteligentna, ovakvo mišljenje nije tačno, te su u pitanju dosta inteligentne životinje, koje su uz to i vrlo korisne, te kako u ishrani ljudi, tako i u smislu toga da se od njihove vune prave topli odevni predmeti. 

Šta znači sanjati ovce – ovce kao predominirajući motiv u snovima 

Snovi o ovcama su dosta česti i veoma zanimljive i šarenolike simbolike i tumačenja, koja mogu da budu pozitivna ili sasvim negativna, te i dosta direktna ili pak prenesena, zavisno od konkretne situacije i načina na koji se ove životinje i vide i doživljavaju u snu.

U nastavku teksta će biti navedeni oni upravo i najčešći i najupečatljiviji snovi o ovcama, te data i njihova analiza i značenje po sanjaricama i sanovnicima, od najranijih vremena pa do danas.

Sanjati da vidite stado ovaca koje mirno pasu u polju 

Morate da se suočite sa sopstvenim greškama i da se potrudite da se promenite i da postupate ispravno i pošteno, ako želite da steknete mir i harmoniju kojima dugo težite, pa i koji su vam osnovni cilj i namera kada se sve na kraju „sumira“. 

Sanjati da vidite ovce koje su „zatvorene u ograđenom prostoru“ i nemaju slobodu 

Loading...

Ne podržavate nikakav vid „ograničavanja prava“ na lične stavove i mišljenja, te ste neko ko baš uvek brani „slabije“, te i ko stalno plemenito pokušava da svim nemoćnima pomogne i da ih spasi neprilika, i to onda kada nemaju na koga da se oslone za neki vid podrške i saveta. 

Sanjati da vidite da stado ovaca „vrebaju vukovi“ i vi glasno vičete da ih upozorite 

Pokušavate da stavite nekome do znanja da je u opasnosti i pred nekim pogrešnimm odlukama ili izborima, ali će ta osoba da vas sasvim pogrešno shvati, te da pomisli da joj vi ne želite da uspe i da napreduje, i da je baš vi lično namerno sabotirate, te da su vaša upozorenja lažna, i veoma će i lako da pogreši i sasvim da propadne. 

Sanjati stado belih ovaca koje su sasvim lepe i negovane domaće životinje 

Ne treba da se preterano opustite i da zaboravite „ko ste i šta ste“, te su pred vama neke velike i skore neprilike koje ćete jedva uspeti de prenebregnete, i to samo i jedino uz pomoć prijatelja ili porodice, koji vam uvek žele dobro, i koji su vam uvek podrška i oslonac u svakom momentu. 

Loading...

Sanjati da vidite stado crnih ovaca koje vam odaje neki utisak nemira i nelagode 

Poznati ste po tome da stalno odstupate od pravila i normi, i da jasno i bez straha ističete svoje stavove i ne želite da se povinujete mišljenjima većine ili mase, pa vas smatraju buntovnikom, ali vam se generalno i potajno svi dive, te i žele da imaju hrabrosti i smelosti kao i vi lično. 

Sanjati da ste od vukova pomislili da su crne ovce i da idete prema njima bez straha 

Neko se pretvara da vam je prijatelj, ali će vrlo podmuklo da vas ugrozi i da iskoristi vašu dobrotu za neke svoje ciljeve i projekte, i da svu krivicu za neuspehe i promašaje „na vas prebaci“, i kajaćete se što ste bili toliko puni poverenja i niste nekoga na vreme prozreli. 

Sanjati da ste kupili ovce u nameri da ih gajite za mleko i vunu koju ćete prodavati 

Poznati ste kao neko ko je vrlo promišljen i ko razmišlja „kao šahista, nekoliko poteza unapred“, i kod vas ne postoje slučajne greške niti mogućnost da se prevarite u proceni, jer ste veliki i vrlo poznat „sitničar i detaljista“, pa ćete da tako postupate u svim poslovima, i da težite da ostvarite samo najbolje rezultate. 

Loading...

Sanjati da prodajete svoje ovce koje su vam vrlo vredne i vama je čak i žao 

Neophodan vam je novac jer ste sve izgubili nekim svojim nepromišljenim ulaganjima ili sasvim bahatim i rasipnim načinom života, pa ćete morati da se odričete mnogih stvari i da pozajmljujete od osoba koje su veoma opasne i koje će da vam tzraže velike kamate, ali vas je vaša prevelika ili glupost i/ili neodgovornost, dovela u situaciju u kojoj se nalazite. 

Sanjati da jedete ovčetinu i da je ona „krvava i živa“ i vama je muka 

Vama su neke ambicije i velike želje za bogatstvom i moći „udarile u glavu“, pa pokušavate da nađete načine da sve ostvarite, i ne brine vas što su oni potencijalno nelegalni i što možete sebi da stvorite velike probleme sa zakonom, pa i da propadnete pre nego što bilo šta ostvarite. 

Sanjati da vidite kako neko kolje ovcu i vama je od tog prizora veoma loše 

Pred vama je jedan veoma nepovoljan i težak period, pre svega na privatnom aspektu, te ćete da se suočite sa teškom bolešću neke drage i važne osobe i da stalno brinete da li će ona uspeti da se oporavi ili će da završi tragično, što nikako ne biste mogli da podnesete i prihvatite. 

Sanjati da vi koljete ovcu i da ste sasvim ravnodušni i hrabri u tom činu 

Svesni ste da nešto mora da se odradi, i onda kada vam „nije po volji“ i kada je teško i preterano zahtevno, ali samo oni istrajni i hrabri uspevaju da dođu do vrhunskih rezultata, te se vi time baš i „vodite“, svaki put kada pomislite da od svega odustanete. 

Sanjati da ste pripitomili ovce i da one svuda idu „za vama“ 

Uspeli ste da za kratko vreme steknete nečije poverenje, i ne smete sebi da dozvolite da se ikada polakomite na neke nevažne i nemoralne ponude koje bi vam sve olakšale, ali koje bi vaš ponos i dostojanstvo sasvim „pogazile“. 

Sanjati da šišate ovce koje pokušavaju da vam pobegnu 

Vama neko olako manipuliše, i partner i prijatelji vas koriste zbog pozicije i/ili bogatstva koje vi imate, pa iako verujete da vas oni iskreno vole, kada im više ne budete potrebni, sasvim će vas i olako odbaciti, i pronaći će sebi neku „novu žrtvu“. 

Sanjati da jurite ovce livadom jer su vam pobegle i da ne možete da ih sve pronađete 

Vi stalno negde „trčite i jurite“, ali bez jasnog cilja i bez svrhe i smisla, pa samo trošite i vreme i energiju, a niti napredujete niti ostvarujete bilo šta u svom životu, pa izgleda kao da ste sasvim „zaludna osoba“, koja ima ambicije i želje ali ne radi baš ništa na tome da ih i realizuje. 

Sanjati da ste izgubili stado ovaca koje vam je bilo dato na čuvanje i da ne znate šta ćete 

Nepromišljeno i neodgovorno postupate, jer ste osoba koja nije navikla da se za bilo šta potrudi i da se pomuči, pa ćete da prokockate neke prilike koje su vam date, i da razočarate osobe koje su u vas verovale, a kojih je istini za volju i zaista ostalo premalo. 

Sanjati da ste pronašli mrtve ovce koje su zaklali i rastrgli vukovi 

Pred vama je jedan veoma nepovoljan period u skoroj budućnosti, te ćete da se nađete pred vrlo i važnim odlukama ali nećete znati kako da postupite, jer svakako ne možete da očekujete nikakav boljitak, te je neka suština samo da što više smanjite gubitke koje ćete da doživite. 

Sanjati da vas je napao ovan predvodnik stada i da vi od njega bežite u panici 

Namerili ste se na „sasvim pogrešnu osobu“, koja ima i baš hrabrosti i dostojanstva da vam se suprotstavi, i da vas direktno „preispita“ za neke laži i malverzacije koje ste protiv nje lično vi usmerili, te ćete se naći u situaciji da se pravdate, i da se vrlo postidite zbog svojih nemoralnih postupaka prema nakome. 

Sanjati da muzete ovce i od njihovog mleka pravite sir i druge prerađevine koje su zdrave 

Iskorišćavate druge zarad svojih ciljeva, i uopšte niste neko ko je zahvalan i dobronameran, te praktično smatrate da su svi „dužni da se vašim željama povinuju“, i sasvim ste beskrupulozni i niko vas ne voli, te i ne želi da se sa vama druži ni da sarađuje. 

Sanjati da čujete jasno kako ovce „bleje“ ali ih uopšte ne vidite 

Svesni ste da vas neko stalno ogovara i da o vama priča neistine i pokušava da vas podmuklo i vrlo nekorektno ponizi pred drugima, ali mada ste vrlo ljuti i razočarani, nikako ne možete da razumete ko je u pitanju, i kakve su njegove beneficije od takvog ponašanja, kada nikome ništa nažao niste učinili. 

Sanjati da je jedna od ovaca iz stada zalutala ali da ste uspeli da je pronađete 

Iako ste se polakomili na neke lakše i svakako nelegalne i nemoralne postupke za postizanjem cilja i rezultata, shvatili ste da niste neko ko ume i može da druge vara i iskorišćava, te ste ipak odustali od svega i odlučili da postupate pošteno i ispravno, i da iako je potrebno više vremena, ipak je takav rezultat stečen vašim zalaganjem i vrednim radom, pa ćete biti ponosni i zadovoljni. 

Sanjati da ste „u zadnjem momentu“ spasili ovcu koju je napao gladan vuk 

Uspeli ste da sanirate neku veliku štetu i da u poslednjem trenutku shvatite neke svoje pogreške i probleme u ostvarivanju željenih rezultata, te ćete da preokrenete sasvim svoj postupak rada, i da uspete da dobijete sve ono što ste „za dlaku izgubili“, a jer ste bili nepromišljeni i ishitreni. 

Sanjati da vi hranite ovce „iz svoje ruke“ i da ih veoma volite jer su pitome i poslušne 

Pretvorni ste i pokušavate da svakoga ubedite da imate dobre i plemenite namere, ali je istina sasvim drugačija, i to će se vremenom i pokazati, te i kada će se svi vaši prijatelji u vas veoma razočarati i napustiti vas bez razmišljanja.

Sponzorisano

Loading...