Papuče – šta znači sanjati papuče?

Mada na javi papuče mogu da budu „za po kući ili za napolje“, one su generalno jedan sinonim i za opuštenost i bezbrižnost, iako nekada bivaju zabranjene „dress kodom“ u određenim javnim i ustanovama i institucijama, i „zna se da li su one za plažu, za šetnju, za modu“.

U nastavku ovog teksta saznaćete šta znači sanjati papuče.

Šta znači sanjati papuče – papuče kao predominirajući motiv u snovima

Iako snovi o papučama i nisu naročito učestali, njihova je simbolika sa druge strane veoma često zanimljiva i raznovrsna, pa može da ima čitave „varijetete“, u spektru između striktno pozitivnih odnosno negativnih tumačenja na javi.

U nastavku teksta će biti navedeni upravo oni najčešći i najupečatljiviji snovi o papučama kao ili glavnom, ili makar najdominantnijem motivu u snovima, uz analizu i tumačenja značenja prema, i sanjaricama i sanovnicima, od davnina pa sve do danas.

Sanjati da vidite neke papuče koje niste ni obuli i ne znate kome tačno pripadaju 

Neka vaša borba će da se ispostavi kao sasvim uzaludna, i uprkos tome što ne želite da nikako ni odustanete niti da posustanete u svojim stavovima i idealima, bolje je da na vreme pak shvatite to i da „promenite prioritete“, te i da se odreknete onoga za šta nemate realne potencijale, niti neke i osnovne mogućnosti. 

Loading...

Sanjati da vi nosite udobne kućne papuče i da vam je veoma prijatno i toplo u njima 

Opustili ste se „pre vremena“ i nećete moći da realizujete svoje zadatke i projekte, pa ćete da se „ljutite na sebe“, jer ste verovali da je „pravda dostižna“, ali su vas drugi „nadigrali i nadmudrili“. 

Sanjati da nosite papuče „za plažu“ ali da ste ih obuli na neprimeren događaj ili mesto 

Vama je potrebno da se osetite važnim i bitnim, jer ste puni kompleksa i skloni ste da se olako i sažaljevate i da sebe stalno dovodite do očajanja, kada ne ostvarite ono što ste silno želeli, a jer ste pokušali da „budete kao neko drugi“. 

Sanjati da su vam papuče velike i da one „idu za vama“ jer uopšte i nisu vaše već tuđe 

Loading...

Osećate se usamljeno i nepoželjno u svakom društvu, ali ne želite da uvidite da ste za sve to sami krivac, pa nastojite da se na svaki način priklonite onima koji su vam „ideal i uzor“, ali ste sasvim pogrešno odabrali osobe na koje ćete da se oslonite, i one kojima ćete da verujete. 

Sanjati da neka osoba u papučama ide na posao i da je vi upozoravate da je to nekulturno 

Pred velikim ste iskušenjima da prihvatite neke nelegalne predloge i da se upletete u malverzacije i loše izbore, kako biste dokazali drugima da možete više i bolje, ali ste u suštini samo neko ko je i materijalista, te i ko želi da ostvari moć i poziciju „po svaku cenu“. 

Sanjati da vas je neko gađao papučom i da vas je pogodio „po sred lica“ i vi ste besni 

Neko će da vas veoma ponizi i osramoti, jer će da vam se na taj način osveti za sve nepravde i uvrede koje ste mu naneli, a koje ste vi nesmotreno i zaboravili, i kada pomislite da ste „sasvim nedostižni i da ste uspeli“, olako ćete da „opet padnete na samo dno“. 

Sanjati da nosite samo jednu papuču i da drugu nikako i nigde ne možete da pronađete 

Loading...

Nedostaje vam pažnja i ljubav osoba koje su u vas verovale, i koje su vas i stalno podržavale, ali koje vi niste umeli da cenite i poštujete, i olako ste ih od sebe udaljili, i zato se vrlo kajete. 

Sanjati da vidite neke papuče na svom „kućnom pragu“ koje su okrenute „ka unutra“ 

Imaćete neke neočekivane poslovne ponude, koje će da vam se učine kao odlična prilika, ali su u suštini samo velika „zamka i klopka“, i treba da dobro promislite da li da tako nešto prihvatite. 

Sanjati da vidite neke papuče ispred svojih vrata koje su „okrenute napolje“ 

Očekuje vas neki iznenadni gubitak i to najpre u smislu odlaska ili čak i smrti neke vama važne i vrlo drage osobe, pa ćete da se kajete jer ste joj posvetili premalo vremena i pažnje, ali će najzad i svakako za sve biti odveć prekasno. 

Sanjati da vam je neko bez pitanja uzeo papuče i ne želi da vam ih vrati 

Pokušavate da se stalno „kitite tuđim perjem“, i nije u redu da sve oko sebe stalno iskorišćavate, jer će na kraju da vas svi ostave, i da vam uskrate podršku i pomoć kada vam ona bude bila baš i „preko potrebna“. 

Sanjati da nosite papuče na štiklu koje su vrlo neudobne i vi ste „iskrenuli nogu“ 

Nije uzaludno što su vas prijatelji i porodica savetovali da „pazite kome verujete“, jer ćete da se i olako upustite u neke nelegalne radnje, i pored toga što ćete da se osramotite i ponizite, imaćete i neke potencijalne probleme sa zakonom. 

Sanjati da nosite ortopedske ili „medicinske papuče“ jer imate neke probleme sa stopalima 

Vi sami morate da nađete rešenja za svoje probleme, a ne da se stalno oslanjate na nečiju tuđu pomoć, te i da „po difoltu“ očekujete da će svako za vas da se žrtvuje i da vam čini ustupke i/ili usluge, kada se „tako vama bude prohtelo“. 

Sanjati da ste bacili stare papuče koje su pripadale nekom vama bliskom i da vam je žao 

Prekasno je da sada žalite za nekim propuštenim prilikama, jer kada ste mogli realno da ih ostvarite, vi ste smatrali da ste za tako nešto „previše kvalifikovani i dobri“, i indirektno ste ponizili one, koji su vam ponudili iz najbolje namere, da se u nečemu ostvarite ili dokažete. 

Sanjati da trčite u papučama i da vas svi „prestižu“ i smeju vam se i rugaju zbog toga 

Jasno je i vama da svi oko vas „stalno napreduju i uspevaju, dok vi stagnirate“, i krajnje je vreme da shvatite da treba da se promenite, jer ponavljanje istih grešaka „u krug i u nedogled“, ne može da rezultira ničim dobrim, i ne možete se tako „pomaći sa mrtve tačke“. 

Sanjati da ste kupili papuče ali da su one vama i male i neudobne i želite da ih zamenite 

Skloni ste da se stalno preračunavate i da se premišljate, pa ostavljate veoma loš utisak na one koji sa vama sarađuju, jer oni to shvataju kao neozbiljnost i jednu nesposobnosti da se odradi, i da se realizuje kvalitetno zadatak ili projekat, pa će da pokušaju da vas zajedno sa njega svi „udalje kao nekompetentnu osobu“.

Sponzorisano

Loading...