Paradajz – šta znači sanjati paradajz?

Na javi je paradajz vrsta namirnice koja se proizvodi, te se i koristi u ljudskoj ishrani u raličitim oblicima, ali kada se neko „gađa paradajzom“, to simbolizuje jedan vid poniženja i/ili sranote i tako se i tumači u svom nekom prenesenom značenju. 

Šta znači sanjati paradajz – paradajz kao predominirajući motiv u snovima 

Mada u snovima paradajz i nije toliko učestao kao motiv koji dominira nekom situacijom i/ili pak i događajem koji je kompleksna manifestacija podsvesti u snove, ipak su njegova simbolika i baš ili direktna ili implikativna značenja i tumačenja sasvim šarenolika i raznovrsna, te se dele obično i ugrubo i na ona pozitivna i ona negativna, mada se jasna i definitivna „granica ne može povući“.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najčešći snovi o paradajzu, i data svakako i ona analitična obrazloženja određenih situacija po sanjaricama i sanovnicima koji se i bave dalje ovom tematikom, koja je uvek intrigantna i inspirativna kao tema za razmatranje.

Sanjati da vidite neki lep i zreo paradajz kao motiv koji dominira u snu ali nije ništa „više“ 

Svaka je osoba „krojač svoje sudbine“, ali ste se vi prerano predali očajanju i sažaljevanju sebe, i svakako da nećete uspeti da dostignete neke ideale i ciljeve, jer ste sami posustali i odustali pre i vremena da se dokažete, i da pokažete potencijale i mogućnosti kojima raspolažete vrlo realno. 

Sanjati da berete paradajz koji je dovoljno zreo i da se radujete što ćete da ga pojedete 

Loading...

Previše ste ambiciozni i „sagorevate“ od želje da postanete „neko i nešto“, pa ste neke stvari ipak odradili suviše brzopleto i nepromišljeno, i iako deluje da je postignuće i napredak sasvim vama i „izvestan i neosporan“, prevarićete se i polakomiti na lakša rešenja, i sve ćete da izgubite i olako i da prokockate. 

Sanjati da berete tuđi paradajz i da se pretvarate da je on iz vašeg vrta i da vama pripada 

Ne možete da se „kitite tuđim perjem“ i da preuzimate za sebe nečije tuđe zasluge i postignuća, i oni koje ste nasamarili i iskoristili, vrlo su ogorčeni i ljuti, te i neće birati način kako da vas olako i upropaste, te i da vam se revanširaju za svu nepravdu koju ste im pričinili u svojoj pohlepi. 

Sanjati da jedete truo paradajz i da se pravite da je ukusan iako vam je muka od njega 

Morate da „progutate svoj ponos“ i da se postavite odgovorno, te i da shvatite i prihvatite svoje greške, pa i da radite one manje važne poslove koji nisu na „vašem nivou“, i koji su za vas skoro pa ponižavajući, ali sve jer ste „zakazali u svojim velikim projektima“, razočarali sve oko sebe, i morate da ispaštate za greške koje ste počinili nepromišljeno i brzopleto „srljajući“. 

Loading...

Sanjati da vas neko namerno gađa trulim paradajzom i da vas stalno pogađa u lice 

Poniziće vas vaš partner ili prijatelji, kada budu o vama otkrili sve loše stvari i neke vaše velike i „strogo čuvane tajne“, pa ćete da se razočarate i rastužite što ste verovali onima koji su vas lagali i koji su vašu ljubav iskoristili za sopstvena postignuća i ostvarenje ciljeva, i vi ste im bili samo i jedna „kolateralna šteta“, pa i sasvim nebitna i nevažna osoba u životu. 

Sanjati da vi namerno nekoga gađate paradajzom ali da ne možete da ga pogodite nikako 

Ne treba da se nikome svetite i da se ponašate ozlojeđeno i ogorčeno, jer vam takav način rada i ponašanja neće zaista ni doneti zadovoljstvo i uspehe, pa je najbolje da što pre zaboravite nečije uvrede i nepravde, i da se posvetite poštenom i predanom radu, jer samo tako možete da uspete. 

Sanjati da jedete kiseo i nedovoljno zreo paradajz i da vam je ukus grozan i boli vas stomak 

Biće vam veoma „mučno i teško“ kada shvatite da ste vi verovali u ljubav osobe koja vas nikada nije dovoljno ni poštovala niti volela, te ćete da pokušate da nalazite neka opravdanja ili da stalno opraštate onom koga volite, kako ga ne biste izgubili i kako biste ga nekako „zadržali uz sebe“. 

Loading...

Sanjati da sadite paradajz u bašti i da nameravate da ga prodajete kada dovoljno sazri 

Olako se odričete nekih svojih postignuća i poslova koje ste realno odradili savršeno, a sve da bi neko drugi mogao da se dokaže i pokaže, jer vam je stalo da svakome pomognete, pa makar to i bilo i na vašu ličnu štetu, ali vam za to niko neće biti zahvalan, pa ćete samo biti odbačeni i vrlo i usamljeni i tužni, kada shvatite da ste uzaludno pomagali onima koji nisu to zavrednovali. 

Sanjati da ste se isflekali paradajzom i da ne možete nikako da operete fleku i stid vas je 

Osramotićete se pred sobom i pred drugima, i vaša je savest „nečista“ jer ste pokušali da ostvarite neke ciljeve uz tuđu pomoć i „uz tuđe preuzete zasluge“, pa ne treba da se čudite što vas svi pak i ignorišu i izgubili su u vas i poverenje, jer smatraju da ste olako „pogazili svoja obećanja“ i da ste osoba koja samo jeste sebična i samoživa, u svakom svom postupku, koji „govori sam za sebe“. 

Sanjati da ste kupili paradajz na pijaci i da je on vrlo svež i ukusan ali vama ne odgovara 

Previše ste sitničavi i svemu stalno nalazite neke mane i nedostatke, pa ste po malo i „naporni“ u svojim nastojanjima da budete perfekcionista, i da sve ponovo radite dok ne bude onako kako ste vi „zamislili“, i na takav način otežavate onima sa kojima radite, ali i vi značajno usporavate neke banalne i lako ostvarive zadatke i planove. 

Sanjati da vi prodajete paradajz na pijaci i glasno ga reklamirate da je najbolji 

Ne treba da se preterano „izdižete iznad drugih“, jer svaki vaš uspeh i postignuće u vama stvaraju jedan „novi nivo“ oholosti i egoizma, koji generalno ne može da vam donese nikakvo dobro, jer vi smatrate da ste vi „najbolji i najpametniji“, i tako sve oko sebe nervirate, i uz to ih i ponižavate i/ili kritikujete, pa će sve to da im uskoro „dosadi“ i ostaćete bez oslonca i podrške svih ljudi. 

Sanjati da gazite ili šutirate paradajz koji ste nekome ukrali i koji ste prisvojili namerno 

Spremni ste da olako date neka obećanja i kada vam ljudi poveruju, vi sve upropastite jer nikada ništa ne ispunite i stalno „pogazite reč“, koja treba da vam bude „osiguranje za obraz i čast“, ali ne umete da ponudite ono realno i ostvarivo, zbog prevelike želje da svakoga impresionirate. 

Sanjati da vam je neko ukrao paradajz iz bašte i da ne možete da „dokažete“ da je on vaš 

Osramotićete se zbog nekih ljudi, koji su prisvojili sve ono za šta ste se vi trudili veoma dugo, ili ste se odricali i trošili vreme i energiju, ali ne možete da „se dičite usopehom“, jer vas je neko baš i olako prevario, i jer ne umete da procenite ljude pa ste zato tako lako i „nasamareni“. 

Sanjati da na nečiju kuću bacate paradajz i ponašate se detinjasto i tako se svetite nekome 

Optužili ste nekoga sasvim bez dokaza i argumenata, i „stavili ga na stub srama“, te kada shvatite da ste pogrešili i zatražite oproštaj, taj neko će da vam se vrlo grubo osveti i da vam uzvrati vrlo i zlobno i „istom merom“, a sve jer ste takav ishod zaista i zaslužili, i „vreme je da se opametite“.

Sponzorisano

Loading...