Pare – šta znači sanjati pare?

Na javi su pare potreba i nužnost, sredstvo plaćanja, simbol moći i bogatstva, ali i ono zbog čega se najčešće stvaraju konflikti i svađe, i zbog čega su vođeni ratovi i pokušavala da se dobije jedna prevlast, i tako se obezbedi status i položaj.

Šta znači sanjati pare – pare kao predominirajući simbol u snovima 

Generalno su snovi u kojima su pare, „metalne i papirne“ dominantan motiv, česti i učestali, jer pare svima trebaju, pare su svuda oko nas, bez para se ne može živeti, ne može se postići status i ostvariti uspeh i moć.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najčešći snovi o parama, kao i neka posve uobičajena i naravno njihova najpoznatija tumačenja, koja su pozitivna ili negativna, u skladu sa i konkretnom situacijom, i prema sanjaricama i sanovnicima koji se uzimaju u obzir kao legitiman izvor analize snova. 

Sanjati da vi u snu imate „puno para“ i da ste vrlo bogati i ugledni ili moćni u društvu 

Svesni ste sebe, sposobni i vredni, i ne predajete se baš nikada, pa i u sve što radite i ulažete svoj maksimum energije i volje.

Ono što je vaša najveća vrlina, jeste poštenje koje vam otvara „sva vrata“ i koje vam stvara veliki ugled i divljenje ljudi oko vas, pa ćete uspeti da postignete sve ciljeve, ali ste vrlo skromni pa baš nikada niste nezajažljivi i preambiciozni.

Loading...

Znači da, kada ostvarite ono što želite i što vama predstavlja dostignuće, iako možete i još i baš više i bolje, vi drugima „dajete prostora“ da se i oni pokažu i dokažu, i u tome i jeste sva vaša „veličina“, zbog koje ste voljeni i poštovani. 

Sanjati da ste vi potpuno siromašni i bedni i da nemate niti „jedne prebijene pare“ 

Osoba ste koja je veoma sebična i samoživa, te nemate ni prijatelje ni ikakvu podršku, i skoro vam slede veliki gubici i problemi, u baš svim aspektima života.

Naime, izvesno je da ćete izgubiti olako sve što ste stekli, ali ne samo u materijalnom i ličnom i profesionalnom smislu, već i u konotaciji da će vas napustiti prijatelji, emotivni partner pa čak i najuža porodica, jer ste postali neko ko je „drugačiji“, pokvaren, nepošten i nemoralan, i vaše je najdraže od vas otvoreno sramota i stid. 

Sanjati da olako rasipate svoj teško stečeni novac i da ne mislite na budućnost 

Loading...

Imate sklonost da „previsoko letite“ i da srljate u propast i gubitak, jer ste previše sujetna i vrlo i gorda osoba, pa verujete da ste „nepogrešivi i nedodirljivi“.

Ostaćete bez svega što imate, svojom greškom, jer ste površno i olako shvatili neke zadatke i baš važne ciljeve, pa ste svemu pristupili dekoncentrisano i bez volje i energije, sa ciljem da se ipak i „izvučete“, i da sve „otaljate“, ali će vas takav stav koštati i mnogo više nego što ste pomišljali. 

Sanjati kako vas je neko iskoristio i ukrao vam sav novac koji ste imali 

Vi imate sve, ali ste sasvim sami, emotivno neispunjeni i tužni, i shvatili ste da moć i bogatstvo, ne mogu da nadomeste lepe trenutke i divna osećanja koja su vam drugi „darivali“, a koja ste vi i izgubili kada ste dospeli „do vrha“, i kada ste sve one „obične smrtnike“ zaboravili i odbacili.

Po nekim tumačenjima ovakav san znači da ste okruženi lažljivcima i ulizicama, koji vas koriste i kojima vi verujete, ali da ćete shvatiti da ste pogrešili, kada ostanete bez novca i pozicije, i kada i svi oni koji su vam se dodvoravali, prosto „nestanu“ ,jer im više niste potrebni niti „od koristi“. 

Sanjati da ste vi nekoga opljačkali i ukrali mu sve pare koje je imao

Loading...

Veoma ste beskrupulozna i drska osoba, pravi lažljivac i manipulator, koji želi sve što je tuđe, te i koji pokušava uvek na lakši i brži način, da stekne i uspehe i dobit.

Treba da se zapitate zašto vam nikada i ništa „ne ide od ruke“, da li zato što ste neko ko se uopšte ne trudi, ko smatra da je u redu da druge prevari, i da im preotme sve zasluge i zalaganja, i jer ste lenja i površna osoba, koja je naviknuta da se ni za šta vredno i iskreno ne pomuči u životu. 

Sanjati da bacate pare i da vam one nisu potrebne jer ste spremni odricanja 

Propustili ste neke odlične prilike i prepustili ih drugima, a sve to jer ste sujetni, a i jer verujete da ste vi bolji i da zaslužujete neke „vrhunske poslove“, pa imate komplekse „više vrednosti“.

Ovakav san može da označava i da ste skloni da ponižavate ljude, da im se rugate i da ih prečesto ismevate, a što se bore da rade svaki pošten posao da bi prehranili sebe i porodicu, te ne možete i da očekujete da vas bilo ko voli i poštuje, kada ste jedan običan snob, koji se drznuo da morališe i da se smatra kompetentnim, da one poštene i dobre i vredne ljude, omalovažava i kritikuje. 

Sanjati da imate veliki „štos“ novčanica u rukama koje ne možete da prebrojite koliko ih je 

Veliki ste materijalista i vi sve ljude klasifikujete prema tome koliko su moćni i bogati, i realno je baš zaista da nemate prave prijatelje, a jer smatrate da se sve može postići i „kupiti“ novcem.

Imate jednu lošu osobinu, da ste pored svega još i sebičlni, te iako imate i više nego dovoljno, vi i nikada ne želite da pozajmite novac ili da pomognete onima koji zaista nemaju, i smatrate da opet vi niste „dužni“ da nikome pomažete, jer svako treba da se sam bori za sebe, i da ne „prosi tuđe“. 

Sanjati da ste sebični i da krijete pare po raznim „sefovima ili budžacima“ 

Sasvim ste tajanstvena ali i veoma proračunata osoba, koja nikada i nikome ne otkriva svoje lične planove i ideje, jer ste u strahu da ih neko ne ostvari pre vas, da ne osmisli bolje rešenje, da vas i ne izmanipuliše i okoristi se o vaša postignuća. 

Sanjati da vi cepate ili spaljujete svoje pare koje ste teško zaradili 

Pokazaćete svima da niste površna osoba, te i da niste neko ko je sve „dobi na tacni“, te da umete sami da se izborite za sebe, i da uspete sa svojih „deset prstiju“.

Naime, vi ste neko ko je nasledio bogatstvo, moć, ugled, „pedigre“ i svi su na vas zavidni i olako i smatraju da ste nesposobni i da ste skorojević, pa ne žele da se sa vama druže, a ne poznaju vas i ne shvataju, koliko ste suštinski dobra osoba koja se našla u takvim „srećnim okolnostima“. 

Sanjati da nekome ne želite da pozajmite pare iako vas moli jer je u teškoj situaciji 

Ovakav san označava da ste osoba koja je spremna da se žrtvuje za druge, ne misleći na sebe i ne želeći nikakve pohvale i hvalospeve na svoj račun.

Međutim, vi ne trpite tuđi bezobrazluk i bahatost, pa umete da budete veoma „neprijatni i zlobni“ kada shvatite da je neko pokušao da vas izmanipuliše i da se pretvara da nema ili da mu treba vaš oslonac i materijalna pomoć, a samo vas koristi da sebi „prigrabi“ još više. 

Sanjati da poklanjate svima svoje pare i da vas one uopšte ne zanimaju kao sredstvo moći 

Vrlo ste podli i pokvareni, i „pod maskom“ plemenitosti i velikodušnosti, i nalazite način da sebi obezbedite ono što tačno i precizno već dugo vi zaista i želite.

Naime, vi ste lažni humanista, i dajete ljudima jednu iluziju o sebi, a suštinski „kradete“ tuđa ili postignuća ili uspehe, jer ne možete da podnesete da neko od vas bude bolji, pametniji i vrliji. 

Sanjati kako jedete pare i kako ste neko ko se „davi“ novčanicama ili kovanicama 

Ovakav san označava da ste zaista preterano ambiciozni, i da vama nikada nije dovoljno ono što vi imate, pa želite i tuđe i sve više i veće, ali ste u riziku da ostanete i bez onoga što imate.

Generalno je jasno da ste neko ko prelako i troši i rasipa novac, te ste željni da se dokažete i sebi, i drugima da pokažete koliko ste talentovani i pametni, koliko „možete sve“, ali u svoj toj sujeti i gordosti, i možete i hoćete da izgubite i materijalno bogatstvo, ali i prijatelje i drage ljude kojima ste postali „sasvim nepodnošljivi“.

Sanjati kako vam sve pare „nosi bujica vode“ a vi samo stojite i nemo posmatrate 

Ovaj san se može najbolje objasniti narodnom izrekom „kako došlo, tako i otišlo“, te se odnosi na neke olako ili nepošteno stečene dobiti, za koje nije uložen ni trud ni rad, i koje će biti izgubljene i brzo, i na sasvim beskoristan i nepromišljen način.

Naime, vi ste neko ko ne voli da previše radi i da se trudi, jer ste skloni da volite uživanja, neke i životne radosti i lepote, pa rad smatrate „mučenjem i moranjem“, i imate generalno više sreće no pameti, ali i novac koji steknete ne umete racionalno da potrošite ili da ga uložite u nešto dobro. 

Sponzorisano

Loading...