Prozor – šta znači sanjati prozor?

Na javi je prozor jedan simbol slobode i „novog pogleda na svet“, ali je poznata i izreka da „ko ne može na vrata, on uđe na prozor“, u kontekstu da se uvek može ukazati neka nova i neka bolja prilika, te i da nikada ne treba odustajati od svojih ciljeva i želja ili maštanja.

Pogledajmo u nastavku šta znači san u kom se pojavljuje prozor.

Šta znači sanjati prozor – prozor kao predominantan motiv u snovima 

Svakako je jasno da je prozor kao deo svake kuće i nešto što se viđa svakodnevno, učestao motiv u snovima, mada mu je simbolika dosta raznovrsna i upečatljiva, te može da bude dobra ili loša, a sve u skladu sa nekom konkretnom situacijom i jasnom konotacijom samoga sna.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći i najzanimljiviji snovi o prozoru, te data i njihova jasna analiza i tumačenja, a po sanjaricama i sanovnicima koji se ovakvom tematikom i bave.

Sanjati da vidite neki prozor koji je nevezan za konkretan događaj ili situaciju u snu 

Imate preveliku potrebu da se osetite slobodno i nesputano, ali nije „ni pravo vreme ni mesto“ da iskažete neki svoj „bunt“, te ćete samo sebi da stvorite teške probleme i da ostanete bez posla i/ili bez novca, ako se suprotstavite onima koji su vam nadređeni i od kojih realno i zavisite. 

Loading...

Sanjati da vidite neki prozor koji je „širom otvoren“ 

Vama je dato pravo da izaberete sve ono što želite ili ono što ne želite, pa treba da ostanete sebi dosledni, i da se ne prilagođavate „masi“, već da svoj stav i mišljenje vrednujete i da se ponašate u skladu sa onim u šta iskreno i verujete. 

Sanjati da vidite zatvoren ili potpuno zakovan i „zabarikadiran“ prozor 

Neke okolnosti ili ljudi oko vas su sasvim „negativni“, te i stalno vas opterećuju i „guše“ svojim problemima, i vi ne želite da budete stalno „zarobljeni“ u tuđim životima, pa ćete sve što ste vi u sebi „potiskivali“, da im „saspete u lice“ i da osetite i olakšanje i „oslobađanje sebe“. 

Sanjati da ste razbili prozor sasvim slučajno i da se bojite kritika i osuda 

Loading...

Radite neke nepromišljene stvari, i stalno sami „srljate u probleme i nevolje“, ali se onda kasno vi i pokajete, i poželite da sve ispravite, pa molite za pomoć one koji „ne mogu da vas odbiju“, ali i koji su se već „sto puta zarekli“ da vam više neće „izlaziti u susret za svaki vaš hir“, ali i ne mogu da vas ostave da patite, pa uvek na vaše molbe popuste i „priskoče u pomoć“. 

Sanjati da ste namerno razbili nečiji prozor kako biste se osvetili 

Jasno je da ste vrlo ljubomorna i zavidna osoba, i da namerno nekoga povređujete, i da ste skloni da se svetite za neke već vrlo i stare tuđe uvrede i pogreške, koje ste se pretvarali da ste oprostili ili zaboravili. 

Sanjati da vidite neki sasvim čist prozor kome su stakla sasvim „prozirna“ 

Jasno ste spremni da sagledate neku situaciju, i postupate veoma racionalno i posve i „zrelo“, te vagate između koristi i rizika, i po pitanju posla vam „nema ravnog“, te ste stekli već izvanredan ugled i poštovanje, i smatraju vas za vrsnog stručnjaka, i osobu koja je oličenje poštenog rada. 

Sanjati da je prozor koji vidite sasvim prljav i stakla su „zamućena“ 

Loading...

Ne uspevate da razaznate tačno šta je po vas dobro i povoljno, a šta je ipak preveliki izazov i baš i rizik, pa „plovite u mutnom“, i iako ste vi vrlo inteligentna osoba, te i lako baratate činjenicama i logikom, vi ste skloniji da „idete na sreću“, pa nekada uspete, a nekada propadnete, ali se nikada i ne „potresate preterano“, zbog načina na koji nešto postižete ili pak gubite. 

Sanjati da vidite neki sasvim razlupan prozor ali da ga niste vi lično razbili 

Strah vas je od nečije bolesti ili skore smrti, jer je osoba koja je vama draga i/ili bliska u veoma neizvesnom i teškom stanju, pa iako je već i stara, i ne može više da se bori i da se spasi, vama je takav gubitak nezamisliv, i po svaku cenu i na svaki način želite da nešto promenite i pomognete. 

Sanjati da vam je neko zatvorio prozor „ispred nosa“ jer ne želi da sa vama razgovara 

Upropastićete neke odlične prilike koje ste dobili „kao na tacni“, i koje ste sami sasvim olako zakomplikovali, iako su bile idealan način da se dokažete i da postanete „neko i nešto“, vi ste ponovo pokazali da ste neko ko je površan i lenj, i ko se ni za šta dovoljno ne zanima i ne želi da se angažuje. 

Sanjati da se dovikujete sa svojim komšijama preko otvorenog prozora 

Stalno pokušavate da se istaknete i da „izdominirate“, ali vam ne polazi za rukom da nikako pak „nadglasate“ sve one koji su od vas inferiorniji ili manje sposobni, ali su puni samopouzdanja i ne žele da vam dopuste, da vi „pokupite sva priznanja“, pa vas stalno sabotiraju i ograničavaju. 

Sanjati da ste pali sa prozora koji ste pokušavali da očistite ili popravite 

Nenadano ste doživeli neke velike gubitke i nemate načina da sve sami rešite i popravite, ali ste vi i preterano ponosni da se žalite i da tražite pomoć od bilo koga, jer smatrate da će samo da vam se svi podsmevaju, jer ste bili hvalisavi i dičili se svojom „veličinom“, a sada ste sasvim propali i ne možete da se „pomerite sa dna“. 

Sanjati da ste namerno skočili sa prozora sa željom da se ubijete 

Već su vam dosadile stalne kritike i nerazumevanje od strane bliskih ljudi, pa ćete se sa njima vi žučno sukobiti i raspravljati o nekim stvarima koje se tiču uzajamnog poštovanja i razumevanja, i nećete moći da se smirite, dok sve „ne isterate na videlo“. 

Sanjati da vas je neko gurnuo sa prozora i da ste vi smrtno povređeni ili ste poginuli 

Imate previše lažnih prijatelja, ali vi nikako ne uviđate koliko ste lakoverni i naivni i koliko vas svi iskorišćavaju, te i vama manipulišu zarad svojih postignuća i napretka. 

Sanjati da perete svoje ili nečije prozore i da vam je taj posao veoma mučan 

Vama nikada i ništa nije teško i u svemu što radite nalazite neki vid „sreće i zadovoljstva“, pa ste poštovani kao vredan i predan radnik, i uskoro vas očekuju i unapređenje, kao i povećanje plate. 

Sanjati da ste „otškrinuli prozor“ i da kao dete „virite napolje“ 

Strah vas je da se suočite sa nekim osobama koje vas sasvim direktno „izazivaju“ i ogovaraju vas i ismevaju, ali ste vi svesni da su one od vas moćnije i uglednije, i „povlačite se“ kako ne biste ili ugrozili neke vama bliske ljude, ili jednostavno vi ostali bez novca i bez ugleda, pa sve „trpite“. 

Sanjati da spolja „virite u unutrašnjost kuće“ kroz „otškrinut prozor“ 

Vaši su strahovi i neka nezadovoljstva, duboko ukorenjeni u vama, te ste nesveni da sami sebe vi i sputavate, pa je neophodno da „razrešite“ ono što vas tišti i muči, i da pokušate da pak savladate sami sebe, a jer ste vi „najveća prepreka“ sopstvenom napretku i ostvarenju ciljeva. 

Sanjati da ste kupili zavese za prozor kako biste sprečili radoznale osobe da vas gledaju 

Niste skloni da se mešate u „tuđe privatne stvari“, te vam veoma smeta kada se neko sasvim nepotrebno i vrlo nevaspitano interferira u vaš privatni život, pa vam suflira šta i kako treba da radite, iako realno na to nema baš nikakva prava.

Sponzorisano

Loading...