Rodjendan – šta znači sanjati rodjendan?

Na javi je rođendan povod za slavlje, za pesmu i igru, za druženje i veselje, ali simbolika mu pak može biti i prenesena i odnositi se na neke promene i na preporod i ostvarenje nekih realnih želja i ciljeva u životu.

Šta znači sanjati rođendan – rođendan kao predominirajući motiv u snovima 

Generalno su snovi o rođendanu dosta česti, jer se svako bez obzira na svoje godine raduje i čeka i taj „svoj dan“, pa simbolika rođendana u snu može biti veoma šarenolika i raznovrsna, odnosno i suštinski pozitivna ili negativna, u skladu sa konotacijom i konkretnom situacijom samog sna.

U nastavku ovog teksta će biti navedeni i analizirani upravo oni najčešći i najzanimljiviji snovi sa jasnim motivom rođendana, te data i njihova tumačenja prema najpoznatijim sanjaricama i starim i savremenim sanovnicima.

Sanjati sopstveni rođendan i vas kao „najvažniju osobu“ na proslavi 

Veoma ste gorda i egocentrična osoba, koja obožava da je stalno „na pijedestalu“, te i da uvek i za sve dobija pohvale i mada to ne vidite, niko vas i ne voli, i čak i vašim prijateljima koji vas baš dugo poznaju, nekada jeste i „naporni“, pa i opterećujete ih svojim brojnim hirovima.

Morate da shvatite da vaša nesposobnost da pravite kompromise, nije za pohvalu, kao i da vaša tvrdoglavost nije sinonim za hrabrost i odlučnost, te da se promenite pre nego što sasvim budete i „potonuli“ u sujetu i snobizam, i izgubili čak i one koji vas „trpe“, a sve jer vas iskreno vole. 

Loading...

Sanjati da ste gost na nečijoj rođendanskoj proslavi i da tu osobu na javi poznajete 

Pokušavate da se uklopite u neko društvo koje nikako nije „po vašoj meri“, ali je to po vama neki način da postanete uticajni i zapaženi, pa se pretvarate da ste neko ko niste, a svoje prave i verne i iskrene prijatelje zapostavljate i čak ih i ismevate i ostavljate „na cedilu“, što će vam se vrlo lako i uskoro „osvetiti“, kada budete bili u nevolji i niko ne bude tu da vam pruži „ruku spasa“. 

Sanjati da ste pozvani na rođendan neke osobe koju uopšte ne poznajete i zbunjeni ste 

Nekada se pitate da li ste vi pogrešili u izborima koje ste napravili, ili su se neke situacije same i od sebe tako „nametnule“, pa ste vrlo zbunjeni i ne znate kako da se postavite i da odreagujete u krucijalnim momentima, i vaša neodlučnost i nesposobnost da se u trenutku priberete i snađete, lako će da vam napravi probleme, i bićete smatrani nekim ko nije dovoljno sposoban i spreman da donosi odluke koje su racionalne i validne. 

Sanjati da su bliske osobe zaboravile na vaš rođendan i da ste sami i tužni 

Loading...

Pred vama je veoma nepovoljan period na svim životnim aspektima, i pre svega ćete da imate baš velike emotivne „krahove“, te i da raskinete neku dugogodišnju vezu ili bračnu zajednicu, a vrlo je moguća i neka teška bolest vama drage i bliske osobe na javi. 

Sanjati da ste se obradovali lepom i unikatnom poklonu koji ste dobili za svoj rođendan 

Vi ste neko ko je veliki materijalista, i ko sve u životu „posmatra kroz novac i moć“, pa vama ništa ne znače neke duhovne i moralne vrednosti, i u ostvarivanju ciljeva i rezultata ste vrlo i baš beskrupulozni, i ne prezate od toga da iskoristite sva raspoloživa sredstva i načine da ostvarite što ste zamislili. 

Sanjati da ste vi nekome kupili lep i skupocen poklon za rođendan i da je taj neko srećan 

Preterano ste bahati i težite da se svakome dodvoravate i da se postavite kao osoba koja je važna i bitna, ali ste u suštini neko ko je preterano „iskompleksiran“, te svoju nesigurnost vešto krijete ili pak pokušavate da je potisnete, i da galantno i narcisoidno pokažete da ste „neko i nešto“. 

Sanjati da vam niko nije došao na rođendansku proslavu iako ste sve prijatelje pozvali 

Loading...

Osramotili ste i ponizili one koji su u vas uvek verovali i koji su vam pomagali, i „ukaljali ste vaš obraz“ i izgubili čast i poštenje, sve zarad nekih minornih postignuća, za koja ćete uskoro shvatiti da su sasvim bezvredna.

Često ovakav san označava svađe i konflikte sa dragim i bliskim osobama, i vašu potrebu da se stalno namećete i da baš i dominirate, što logično veoma smeta onima koji treba da su sa vama ravnopravni, i koje treba da cenite i volite koliko i oni vas. 

Sanjati kako imate prelepu i veliku rođendansku tortu i vi na njoj „gasite“ svećice 

Neke vaše želje će da se uskoro ostvare, ali sa druge strane ćete morati da podnesete velike „žrtve i odricanja“, pa ćete morati da vagate između koristi i gubitaka, i da odlučite šta vam je važnije i vrednije u životu. 

Sanjati da ste uplakani i tužni na dan svog rođendana i da nemate nikoga od gostiju 

Vi ste neko ko je stalno nezadovoljan i nesrećan, i težite da postignete bolje i više, ali ćete tako da ostanete i bez onih malih ali vrednih stvari, pa ćete biti usamljeni i emotivno „isprazni“, i nećete ni moći da shvatite zašto su vam svi dragi ljudi „okrenuli leđa“, a u suštini ste ih baš sami od sebe udaljili, jer su vam ambicije i posao bili najvažniji, i vi ni za šta drugo niste nalazili vremena. 

Sanjati da vam je kuća puna stranaca koji su došli na vaš rođendan 

Okruženi ste osobama kojima uopšte ne verujete, jer ste generalno neko ko odlično analizira ljude, i lako prepoznajete neke skrivene namere i podmuklost i koristoljublje, pa ste postali ili paranoični ili ste preterano skeptični prema svakome, i stalno se trudite da nađete neke greške i namere koje su „usmerene protiv vas“, pa se sasvim lako „pogubite u banalnim situacijama“. 

Sanjati da ste dobili neke čestitke i poklone za rođendan ali da niste ni srećni ni zadovoljni 

Preterano ste površna i sujetna osoba, koja ne ume da izabere ni prave prijatelje niti da shvati pak one prave i istinske vrednosti, pa ste lakomi i naivni i uvek želite da imate ono što je materijalno i što je drugima simbol moći i uspeha, i prilagođavate se tuđim željama i nemate stav i mišljenje. 

Sanjati da ste umrli na dan svog rođendana i da vas sahranjuju sa tortom i uz pesmu i igru 

Mada ovakav san zvuči posve bizarno i strašno, on nema neku lošu simboliku na javi, te obično on označava da ste spremni na neki vid promena i novih početaka, i da ste sami sigurni da vaš vrlo veliki „preporod“ u svakom smislu, može da vam donese samo dobre i pozitivne rezultate na svim životnim poljima.

Sponzorisano

Loading...