Sladoled – šta znači sanjati sladoled?

Svakako je na javi sladoled jedna od omiljenih poslastica kako dece, tako i odraslih, ali je ipak tu neka njegova simbolika najbolje objašnjena preko izreke „ono što je slatko, to i traje kratko“, i jer se on topi brzo i označava neku prolaznost sreće i uživanja, i potrebu da se suoči svako sa realnim i stvarnim životnim poteškoćama, koje su jedna neminovnost.

Pogledajte u nastavku ovog teksta šta znači sanjati sladoled.

Šta znači sanjati sladoled – sladoled kao predominirajući motiv u snovima 

Snovi o sladoledu su dosta učestali, te je i sama simbolika veoma „živopisna“ i raznovrsna, ali je ona svakako podeljena kada se tumače na javi ovakvi snovi, na onu pozitivnu ili dobru te i lošu ili negativnu, iako se nekada „jasne granice“ i ne mogu, niti se pak i moraju uspostaviti.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najučestaliji snovi o sladoledu, te i data i neka njihova analiza i tumačenja po sanjaricama i sanovnicima, i pre svega prema jasnim i vrlo i direktnim događajima i konotacijama snova u smislu toga kako se u njima sladoled „vidi ili se on i doživljava“.

Sanjati da vidite neki lep i veliki sladoled ali ga vi ne jedete u svome snu već ga gledate 

Želite da ostvarite neke velike ambicije i svoje snove i nadanja, ali je jasno da je to sasvim prosto nemoguće, ako samo „maštate“, a ništa konkretno ne preduzimate da dođete do cilja i rezultata. 

Loading...

Sanjati da vi jedete sladoled i da uživate u njegovom kremastom i bogatom ukusu 

Imate puno sreće i razloga za slavlje, jer ste se ostvarili i na poslovnom ali i na privatnom polju, te uskoro možete da očekujete neke lepe događaje, kao što je venčanje sa partnerom ili proširenje porodice ukoliko ste već u braku. 

Sanjati da neka druga osoba jede sladoled i da ste vi ljubomorni i želite kao dete „isti taj“ 

Ne možete da se izborite sa svojim osobinama koje su u vama „ostale od detinjstva“, te ste vrlo i nezrela i posve i zavidna osoba, koja nikako ne ume da se uozbilji i da preuzme odgovornost, jer ste i naviknuti da stalno imate neku „zaleđinu“, pa se ne bojite da ćete „propasti“ jer za vas uvek neko drugi može i hoće da „podmetne svoja leđa“. 

Sanjati da jedete sladoled „u sred zime“ i da strahujete da ćete da se prehladite 

Loading...

Sve što radite u životu, vi radite sasvim „naopako i po svome“, pa ni ne čudi što se niko u vas ne može da sasvim pouzda i da vam baš veruje, jer nikada ne ispunjavate zadata obećanja, ne jer vi to ne želite već jer ste neodgovorni i površni, i vama je zabava i uživanje uvek ispred rada i truda, i onda se pitate zašto „nemate koliko imaju i drugi“. 

Sanjati da jedete sladoled po velikoj vrućini i da se on prebrzo topi 

Vama je svejedno koliko materijalnog imate u životu, i nikada se ne opterećujete onim što olako možete da izgubite, te za vas važi izreka „kako došlo, tako i otišlo“, i vi živite sasvim poletno ili jednostavno „od danas do sutra“ i za dati „trenutak“, pa ste nekada veoma zagonetna osoba i vrlo ste zanimljivo društvo, i većina ljudi iz okruženja vas voli, jer ste uvek puni energije i uvek vrlo i „pozitivni i rasterećeni“. 

Sanjati da ste se „isflekali sladoledom“ i da ne uspevate da operete mrlju sa odeće 

Osramotićete sebe i vama drage ljude, nekim svojim vrlo nepromišljenim i brzopletim odlukama i postupcima, te ćete da se pokajete i da sve pokušate da popravite, ali će na žalost već da bude i prekasno za to, i moraćete da snosite odgovornost i određene konsekvence. 

Sanjati da jedete sladoled određenog „ukusa“ koji vam se uopšte ne dopada 

Loading...

Prinuđeni ste da se prilagođavate nekim okolnostima koje vama nikako ne odgovaraju, ali vama i egzistencija i budućnost uopšte, zavise od kompromisa koje morate da pravite, i iako niste srećni takva je trenutna „prilika“, te vi i ne možete ništa da uradite povodom toga. 

Sanjati da jedete „mešavinu ukusa“ u sladoledu koji vam se dopadaju i veoma ste srećni 

Napokon ste uspeli da ostvarite sve ono što ste dugo i vredno planirali, te i na čemu ste radili bez predaha, te ćete da ostvarite neverovatnme rezultate i osvojite priznanja i nagrade, ali će vama pak najvažnije od svega da bude rasterećenje, i slobodno vreme koje ćete u miru da provedete sa vrlo bliskim i dragim ljudima. 

Sanjati da vam je sladoled ispao i da ste veoma tužni zbog toga jer nemate novca za drugi 

Neke gubitke nikako ne možete da prežalite, i ma koliko da ste nakon njih ostvarili uspeha i još i boljih postignuća, ono što ste nekada pogrešili vam i dalje „leži na srcu“, i „tišti vas i boli“, pa ne umete više da se iskreno radujete i da uživate u sreći. 

Sanjati da ste se okliznuli na sladoled i da ste pali i povredili ste se 

Postupili ste sasvim nepromišljeno i brzopleto, pa ste se i osetili „glupavo i naivno“, ali su ipak i posledice nekih na prvi mah minornih promašaja zaista velike, i pogubne po vaš dalji rad, te i ako uspete da se „izvučete“, promislićete dobro naredni put pre nego što napravite istu glupost. 

Sanjati da ste nekome „bacili sladoled u lice“ i da ste ga tako ponizili a pravite se da je šala 

Ne možete da verujete da su vas osramotile i sasvim izmanipulisale vama važne i/ili vrlo drage osobe kojima ste vi verovali, i nećete nikako moći da oprostite i zaboravite, i u vama će dugo da budu „pomešana osećanja“, i dugo nećete biti u stanju da verujete bilo kome. 

Sanjati da vam je neko stavio sladoled „na glavu“ i da vam se on otapa i sliva niz lice i kosu 

Vama su se neka dešavanja „obila o glavu“, jer ste poverovali u neke „lakše puteve do cilja“, i niste razmislili pre nego što ste „upali u zamku“, pa sada morate da patite i da snosite posledice. 

Sanjati da vas je zabolelo grlo dok ste jeli hladan sladoled i da ste nervozni jer ste preterali 

Treba da malo pripazite šta i kome govorite, jer ste nekada veoma nepromišljeni, te i umete da uvredite i povredite osobe kojima je do vas sasvim iskreno stalo, i koje vas vole. 

Sanjati da ste se prejeli sladoleda i da vam je vrlo muka i da se kajete jer ste preterali 

Ne možete da se „zaustavite“ kada želite da ostvarite neke ciljeve i ambicije, i polakomite se na nešto što nije ni realno ostvarivo i za šta nemate potencijala, pa sasvim lako „posrnete i gubite“.

Sponzorisano

Loading...