Sneg – šta znači sanjati sneg?

Na javi je sneg belina, prostranstvo, svetlost, i „zimska čarolija i radost“, ali opet ima nekada i konotaciju opasnosti zbog „lavina, smrzavanja, padova i povreda“, jer je pojava koja prati niske spoljne temperature.

Šta znači sanjati sneg – sneg kao motiv koji je predominantan u snovima 

Generalno snovi o snegu spadaju u one nejučestalije i najviše sanjane, ali im je i po pravilu dalje i simbolika loša, pa se vezuju za neku samoću, tugu, bezizlaznost, daljinu, očajanje, patnju, mada i pozitivno tumačenje sna nije retko, i sreće se u nekim konotacijama.

U nastavku teksta će biti opisani neki od najčešćih snova sa motivima snega, te i njihova jasnija i tumačenja i značenja, već u skladu sa konkretnom situacijom ili doživljajem snega u snovima.

Sanjati da vidite belinu i čistoću snega (videti sneg uopšte kao pojavu) 

Ovakav san označava da ste vi svedok nečijih nevolja i neprilika, ali da se ne trudite da nekome i pomognete, već samo posmatrate i ne uplićete se u neku situaciju koja vas se lično ne tiče.

Naime, iako ste osoba koja je veoma dobra i puna ljudskosti i vrlina, pitanje je da li treba da se vi mešate u ono što se vas ne tiče, te da sebe dovodite u rizik ili čak i opasnost, ali opet vam savest i ne dozvoljava da ćutite, i da se pravite da se ništa ne događa i da je sve u redu.

Loading...

Sanjati da vi hodate po sasvim čistom i belom snegu 

Kada vas u snu „zaslepi“ belina snega po kome hodate, to na javi nema simboliku koja je posve i dobra i pozitivna, te označava da ste neko koga privlači moć, ambicije i bogatstvo, i da tada olako i sasvim „slepo“ pratite neke loše savete, ili zlonamerne ljude, i pravite sebi velike neprilike.

Sa druge strane, ovakav san označava skore tuge i brige, gubitke i patnje, te treba da budete vrlo pažljivi i na privatnom i na profesionalnom aspektu, i da izbegavate neke greške i sukobe.

Sanjati da hodate po prljavom snegu koji je „bljuzgav ili blatnjav“ 

Nekoga ste oholo i veoma nepromišljeno povredili i uvredili, i kajete se zbog toga, ali vam pak ta osoba ne želi da pruži drugu šansu, jer je svesna kakvi ste u suštini, i da se karakterno nikada vi i nećete promeniti.

Loading...

Nema svrhe da se opet pak „otvaraju stare rane“, već je bolje da dobro promislite o svojim rečima i delima, i da se ubuduće ne odnosite olako prema pravim prijateljima, jer vam neke greške nikad i oni najbliži ne mogu da oproste.

Sanjati da hodate po sasvim crnom snegu 

San u kome je sneg po kome hodate crn, označava na javi da vam je savest „nemirna“, da vam je duša puna kajanja, i da vas muče velike brige i patnje, ali niko ne može da vam pomogne.

Vi morate najpre da se suočite sa sobom, da za neke prošle greške oprostite sebi i da potom dalje pokušate da se izvinite onima koje ste osramotili, uvredili ili povredili, jer ste samo tako iskreni i realno spremni, da se pokajete i promenite „iz korena“.

Sanjati da sami hodate kroz duboki sneg i da se radujete kao dete 

Imaćete prilike da uskoro čujete neke vrlo dobre i povoljne vesti, koje će doneti sreću i radost u vaš život, te vam sledi period mira i sreće, i lepih i harmoničnih porodičnih odnosa.

Loading...

Sanjati da hodate po dubokom snegu sa nekim dragim osobama 

Ovakav san označava da ste pred vrlo povoljnim periodom u smislu finansija i poslovnog dobra i napretka, ali da se na emotivnom polju ne možete pohvaliti srećom i dobrim odnosom sa svojim i emotivnim ili bračnim partnerom.

Naime, vi ste veoma posvećeni poslu i postizanju ciljeva i uspeha, i vaš partner oseća da je dosta i zapostavljen, i usamljen, te svi vaši napori da „izbalansirate“ ostaju zaludni, i krah veze ili braka će biti sasvim izvestan, akovi baš ubrzo i ne uspete da pronađete neko racionalno rešenje. 

Sanjati da ste upali u duboki sneg i da ne možete da se iz njega pomerite 

Osećate se kao „zarobljenik“ nekih svojih grešaka iz prošlosti, koje vam nikako ne daju da dalje napredujete i da se „otrgnete“, te vas čine slabim i nesigurnim, kvare vam planove i želje.

Vi ste generalno neko ko ne zna kako i kuda tačno da krene, jer ste svesni da su vaše ambicije ili velike ili nerealne, ali ne odgovara vam ni trenutno stanje „učmalosti i rutine“, u kome nema pak izazova i nema napretka, već samo jedna dosada i rad po normama i pravilima, koji „guši“ vašu i kreativnost i ličnu slobodu.

Sanjati da ste se okliznuli i upali u mekan sneg i niste se povredili 

Ovakav san nema dobru konotaciju na javi, i označava da ćete ubrzo u nekom ili svim aspektima svog života ostati bez podrške i potpore, na koju ste bili naviknuti i koja vam je ulivala sigurnost.

Naime, vi ste neko ko je u stalnom strahu od neuspeha, i radije ćete da poslušate nečije tuđe reči i ideje, i da radite onako kako vam se i kaže, pa ste se u tom smislu previše oslonili na nekog vama dragog prijatelja, kolegu, člana porodice, ili pak na ceo kolektiv, i kada treba da ostanete i sami, i da donesete odluku, osetićete nemoć i nesposobnost, i naravno da ćete vrlo i pogrešiti.

Sanjati kako vidite snežne pahulje koje padaju na tlo i stvaraju „pokrivač od snega“ 

Ovaj san nema dobru simboliku na javi, i pahulje generalno po tumačima, i jesu sinonim za suze i za veliku tugu i nevolje, pa se očekuje da će vas uskoro zadesiti neke loše vesti ili događaji.

Pomenuti san se može odnositi na brige i nevolje na svim životnim poljima, pa predskazivati i/ili bolest ili smrt; siromaštvo i veliku bedu i nemaštinu i gladovanje; ostanak bez posla; raskid veze ili braka; svađu sa prijateljima i poznanicima – jednostavno rečeno, baš ništa dobro i pozitivno.

Sanjati da ste se našli u centru snežne oluje i da vas „nosi snežna mećava“ 

Kada ste sanjali da ste se izgubili u snežnoj oluji, i da su sve vaše staze zatrpane i da ne znate ni kuda treba tačno da krenete, jasno je da je simbolika takvog sna na javi sasvim loša.

Naime, vi ste osoba koja je uvek bila vredna i poštena, ali nikada niste bili zadovoljni rezultatima i uspehom koji ste postizali, pa ste se polakomili i „zastranili“ na pogrešan put, i iako želite da se spasite previše ste se upleli i svesni ste da „nema nazad“.

Sve u životu ima svoju cenu, i pošten rad i zalaganje jesu sporiji put do uspeha, ali su svakako oni onaj jedini ispravan, te ste i vi to na kraju shvatili, ali previše kasno da biste se na taj put vratili. 

Sanjati da se sneg pod vašim nogama previše brzo topi i da se odjednom nalazite u vodi 

Vi ste neko ko je pod stalnim stresom, ko „juri uspeh i moć“, i kome život prolazi a da ni neće to uopšte realno ni primetiti.

Na žalost, ovakav san je upozorenje na samu suštinu i svrhu postojanja i nestajanja, i znači da će vam se desiti neka velika tragedija, u smislu smrti neke drage osobe ili raspada porodice, bolesti i povrede, i da ćete tek tada, i prekasno shvatiti, koliko ste izgubili i šta ste sve „mogli drugačije“.

Sanjati kako u snu vi jedete sneg 

Osoba ste koja je vrlo srdačna i komunikativna, i nikada unapred ne klasifikujete ljude dok ih baš i dobro ne upoznate, i lično ne stvorite „sliku“ o nečijem karakteru.

Niste skloni da se oslanjate na nečija tuđa „mišljenja i procene“, i svakome dajete jednaku šansu da ga upoznate i da sa njime nađete neke zajedničke interese, i u tom smislu ste vrlo voljeni i baš poštovani od strane svoje okoline.

Sanjati da u usta „hvatate pahulje“ snega koje padaju i topite ih na jeziku 

Veoma ste slatkorečivi i umiljati, ali ste u suštini vrlo lukavi i „namazani“, te laskanjem ili lepim rečima postižete dosta toga, a sve dok se ne nađe neko ko će vas realno proceniti i koga nećete ni moći da zavarate tako lako i vešto.

Vi u suštini niste zla i podla osoba, samo ste shvatili da je sujeta ljudska slabost, i to na najbolji način koristite za svoje potrebe, i smatrate da su ljudi sami krivi što veruju u sve što im „kažete i servirate“, a ne misle da li ste iskreni ili ih jako vešto lažete i obmanjujete.

Sanjati da se zabavljate u snegu (da se sankate ili skijate i grudvate ili pravite „Sneška“) 

Ovakav san ima značenje najpre neke velike i odlične poslovne prilike koja je došla neočekivano i koju obavezno treba da iskoristite na najbolji mogući način.

Generalno san u kome se „kao deca“ igrate u snegu, ima konotaciju neke skore sreće i radosti, te ili novih ljubavi, proširenja porodice, novih prijateljstava i poznanstava, sreće u poslu i u igrama na sreću i uopšte u finansijama, i jednog opšteg mira, harmonije i bezbrižnosti.

Sanjati da vidite tragove u snegu koji su okrenuti „prema vama“ 

Simbolika sna je dosta „bukvalna“ i jasna, i označava da možete da očekujete neke goste ili važne vesti, kao i da se neki daleki putnik obreo kod vas, i da za to ima neki dobar razlog, te će vam on i ponuditi neki dobar posao i/ili saradnju.

Sanjati da vidite tragove u snegu koji su okrenuti „kao da odlaze“ 

Ovakav san može da ima dvojaku konotaciju, i to jednu pozitivnu i jednu negativnu, a koja zavisi od toga da li vas stope koje u snegu vidite čine srećnim ili tužnim u snu.

Dakle, ako ste srećni što vidite stope u snegu, to znači da su vaši putevi „jasni“, da su vam sve ili „staze utabane“ ili ciljevi dostižni, te da očekujete uspeh ili radost na svim aspektima, i da dobro i jasno znate kako da postignete sve ono što želite, iskreno i od srca.

Sa druge strane, ako vi u snu vidite stope, i to vas čini tužnim, označava na javi da ste pred nekim gubitkom, odnosno da vam se „sreća okreće i odlazi“, te da će neko ko vam je drag i blizak ili da se uskoro razboli ili da pak ubrzo i umre.

Sponzorisano

Loading...