Stan – šta znači sanjati stan?

Na javi je stan sinonim za dom i za neku „ličnu svojinu“, koja obezbeđuje jedan vid sigurnosti i predstavlja stabilnost i nešto što je oslonac, te i gde se uvek može naći potrebno utočište, odmor, opuštanje, i sreća ili porodična toplina.

Šta znači sanjati stan – stan kao predominirajući motiv u snovima 

Nekako je i jasno i logično da se stan kao motiv sanja često, mada ima dosta raznovrsnu i posve šarenoliku simboliku, te jako pozitivnu ili sasvim negativnu, i koja pre svega svakako zavisi od samoga načina, ko i na koji način stan i sanja, te i od neke konotacije i konkretnog događaja i/ili pak situacije za koju se stan u snu i „vezuje“.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći snovi o stanu kao motivu, te data i neka najbolja i najupečatljivija značenja i tumačenja same napred pomenute simbolike, a svakako po nekada i/ili danas popularnim sanjaricama i sanovnicima, u kojima se svakako „razrešenja“ snova i traže.

Sanjati da vidite svoj stan koji imate i na javi ali koji je u snu mnogo i lepši i prostraniji 

Imate želju da se iskreno promenite i da dopustite onima koji su pametniji i iskusniji da vam daju neke validne savete i usmerenja, te da ostvarite napredak i napokon budete srećni i zadovoljni, na svim poljima svog života. 

Sanjati da živite u nekom tuđem stanu koji ste „iznajmili“ jer je komforan i za vas lep 

Loading...

Ljubomorni ste i zavidni na tuđe uspehe i postignuća, i stalno vam je sve što je nečije i „bolje i lepše“, pa ste puni kompleksa i stalno patite što vi niste „neko i nešto“ u životu. 

Sanjati da preuređujete svoj stan i da rušite zidove i bacate sve nepotrebne stvari 

Stalno ste nezadovoljni i stalno težite da se menjate i usavršavate svoja znanja i mogućnosti, ali ipak nekada preterate, pa ste po malo i „naporni“ sa nekim novitetima i nametanjem novih i vrlo savremenih načina rada i planiranja, ljudima koji nisu zainteresovani za to, i koji rade kako su i već i navikli da rade, te i da na takav način napreduju godinama unazad. 

Sanjati da kupujete sasvim novi i luksuzan stan i da ste potrošili sav svoj novac 

Imate neke prevelike želje i ambicije, ali nemate realne ni potencijale ni mogućnosti, pa što pre shvatite da tako zaludno trošite i vreme i novac i energiju, lakše će vam biti da se „spustite na zemlju“, te i da prihvatite „oberučke“ da radite one poslove, a za koje i jeste realno sposobni. 

Loading...

Sanjati da „delite“ stan sa svojim poznanicima ili prijateljima jer vam je tako jeftinije 

Verujete olako i verujete svakome, i stalno se prevarite u proceni osoba sa kojima se družite, ali nikako ne možete da se promenite jer ste jednostavno neko ko je dobrodušan i ko smatra da svako na početku zaslužuje jednake prilike, da se pokaže i dokaže svoje kvalitete. 

Sanjati da živite u stanu sa svojim neprijateljima jer ste na to prinuđeni 

Spremni ste da napravite neke kompromise, zarad „opšteg dobra“, mada se sa nečijim idejama i stavovima vi ne slažete uopšte, ali ste svesni da vaša pozicija i materijalna ssatisfakcija od toga i zavise, te ćete da se nekako „pritrpite“ i da se nadate, da će takva „nužna saradnja“ da se što pre i završi, na „obostrano zadovoljstvo“, jer ni vi svom saradniku niste baš „omiljena osoba“. 

Sanjati da živite u stanu sa porodicom ili svojim emotivnim partnerom 

Imaćete skore velike svađe i konflikte sa osobama koje volite, jer nisu verovale u neke vaše ideje i nisu vam pružile podršku i pomoć, pa ste vi vrlo ljuti i razočarani, jer vi verujete da vam je pak zaista „falilo malo“, ali da niste mogli da uspete sami, i zato ste se obratili najbližima koji su vas olako izneverili. 

Loading...

Sanjati da živite u sasvim „ruiniranom“ stanu koji nema ni vrata ni prozore 

Nekome su vaša „poimanja sreće i zadovoljstva u životu“, po malo i čudna i nerealna, jer ste vi neko ko je u neki mah i buntovna i sasvim „svoja osoba“, pa vama za pravu sreću ne treba nikada mnogo, i živite jedan skroman život sa puno odricanja i puno vere u sebe, ali bez težnje ka novcu i moći, što vam je na neki način olakšanje, mada je svima oko vas u materijalnom svetu to čudno. 

Sanjati da pokušavate da prodate svoj stan jer želite neke nove preokrete u životu 

Spremni ste da sve radikalno promenite, jer ste napokon shvatili da „na isti način, koji ponavljate kao šablon, ne ide nikako napred i na bolje“, te ćete da prihvatite nečije dobre savete i ideje, te i da se potrudite sasvim iskreno i „od srca“, da i postanete i zbog sebe i dragih ljudi, osoba koja je vredna poštovanja i divljenja. 

Sanjati da nelegalno prodajete stan koji nije vaš i da ste u problemima sa zakonom 

Stalno težite da „prisvojite neke tuđe zasluge i postignuća“, te ćete da se nađete i u vrlo velikim problemima kada budu razotkrivene neke vaše malverzacije, ali ono što će vam biti najteže, jeste što ćete da razočarate one koji su vam verovali, i nećete moći nikada više da povratite njihovo ni poverenje ni ljubav, koje ste sasvim zaludno i nepotrebno prokockali. 

Sanjati da živite u sasvim malom stanu i da se osećate „skučeno i kao da se gušite“ 

Vama su stalne brige i jedan „pretežak teret odgovornosti“, već počeli da budu „previše“, a jer se vaš život praktično sveo na stalna razmišljanja i rešavanja trenutnih i/ili predviđanja i sprečavanje mogućih problema i neprilika, pa ste rešeni da se sasvim ospustite makar na kratko i da pronađete neki mir i harmoniju, u druženju i radovanju sa svojom porodicom, prijateljima i partnerom. 

Sanjati da živite u sasvim neurednom i prljavom stanu i ne trudite se da ga makar počistite 

U totalnom ste „haosu“ jer vam je sve sasvim iznenada i baš i neočekivano „pošlo nizbrdo“, pa vi pokušavate da „zakrpite neke rupe“, a sve kako ne biste sasvim propali, ali ste trebali na vreme da razmišljate i da ne dovedete sebe u tako nelagodnu situaciju, da prokockate ukazano poverenje, te i/ili da osujetite neke dobre prognoze i planove, a koji bi vam obezbedili jednu sjajnu i bezbrižnu veoma lepu budućnost. 

Sanjati da je sve u vašem stanu „uredno i na mestu“ i da ste vrlo ponosni na sebe 

Preterano ste veliki detaljista i stalno nešto „po sto puta analizirate“ i „terate mak na konac“, pa je to onima koji sa vama sarađuju ili se pak samo sa vama i druže, vrlo naporno, jer nikada i nikako vi niste dovoljno opušteni i nikada ne umete da se radujete postignutim rezultatima, te stalno već i unapred razmišljate o nekim novim i budućim situacijama, i stalno ste pod stresom. 

Sanjati da se neka sasvim nepoznata osoba uselila u vaš stan i da ne možete da je „isterate“ 

Vama je jasno da imate neku konkurenciju i spremni ste da se borite na neke legalne i/ili ispravne načine da postignete željene rezultate, ali ne podnosite kada neko pokušava da vas i laže, te i baš olako da vas izmanipuliše, pa ste onda vrlo ljuti i hladni, i nemate „obzira“, te koristite sva vrlo legalna i raspoloživa sredstva, da vi sebe odbranite i da se svakako zaštitite od nevolja i neprilika. 

Sanjati da ste dopustili prijateljima da ostanu u vašem stanu ali da se oni nikako ne sele 

Neko vas sasvim jasno i beskrupulozno iskorišćava, te ste vi toga svesni, ali se i nadate da će ta osoba da se promeni jer ste nekada bili vrlo bliski, i ne možete da poverujete da vam je tako lako okrenula leđa, čim joj se ukazala neka povoljna prilika da se ostvari i uspe, pod uslovom da vas i olako i sasvim bezočno „proda i izda“.

Sponzorisano

Loading...