Stepenice – šta znači sanjati stepenice?

Kada se na javi uzmu u „razmatranje“ stepenice kao simbol, one označavaju napredak ili pak i jasno „posrnuće“, a u zavisnosti od toga da li neko ide „na gore“ ili niz stepenice silazi.

Šta znači sanjati stepenice – stepenice kao predominantan motiv u snovima 

Učestalost snova u kojima su stepenice glavni motiv, velika je i raznovrsne simbolike, u smislu i toga kakve su one, da li su strme ili su „jednostavne“, da li ih ima u manjem ili većem broju, da li kako je pomenuto, neko niz stepenice silazi i pada, ili se uz njih sa manje ili više napora penje.

U nastavku teksta će biti opisani oni najupečatljiviji i najčešći snovi o stepenicama, kao i njihova i pozitivna i negativna simbolika u skladu sa direktnom konotacijom sna, a prema određenim pak sanjaricama i sanovnicima, koji ovakav motiv analiziraju i „preneseno“ objašnjavaju.

Sanjati kako vi samo vidite neke stepenice uopšteno i bez konkretnog događaja 

Strahujete od promena, iako znate da su one nužne, i da vaše želje i mogućnosti u datom trenutku nisu ni realne ni svrsishodne.

Veoma ste neserćni i nezadovoljni na svakom životnom aspektu, ali stalno „vagate“ da li da se vi korenito promenite, ili da nastavite istim putem, ali da vam ostanu brige i problemi koje niste niti možete, da sami i u skorije vreme prevaziđete. 

Loading...

Sanjati da se vi penjete uz stepenice uz manji ili veći napor 

Uporni ste i želite da postignete napredak, ali morate da se promenite i da počnete da radite kako i dolikuje i kako treba, jer je bolje da vaš „put“ bude naporan i postupan, nego da se koristite baš i nekim „jeftinim trikovima“ i manipulacijama. 

Sanjati kako silazite niz stepenice polako i sigurno 

Na žalost ovakav san nema dobru simboliku na javi, i označava da ćete svesno i sasvim sigurno „propasti“ na svim poljima svog života, i da će vaša „posrnuća“ biti veoma očigledna, bolna i za vas i vaše najmilije, te i stresna, sramna i puna gorčine i međusobnog osuđivanja.

Nekada se konotacija sna može pak odnositi na skoru bolest neke vama drage osobe, koja je dugo skrivala svoje stanje, ali koje je ozbiljno i koje ne može da se izleči, pa su pred vama velike brige i patnje i u tom smislu. 

Loading...

Sanjati da trčite uz stepenice i strah vas je da ćete da se sapletete 

Želite da uspete ali ste u isti mah i „prestrašeni“ pozicije kojoj težite, jer ne volite odgovornost ili ste previše nespremni da vi budete nekome lider i autoritet, pa kao da sami sebe namerno i svesno sputavate.

Važan je cilj, i važan je rad i trud, a svaka situacija koja je pred vama jeste i nova prilika i nova je šansa, pa treba da prihvatite i dobre i loše strane „dolaska na vrh“, i da se tako i ponašate. 

Sanjati da trčite niz stepenice i bojite se da se ne sapletete i padnete 

Brzopleti ste i srljate u „propast“, jer ste se „upleli“ u neke nemoralne i nelegalne radnje, koje ne samo da će da vas „odvedu na samo dno“, već će vaš gubitak i „pad“ biti sraman i vrlo ćete da se kajete što ste počinili neke postupke, koji inače nikako i nisu u vašoj prirodi.

Imate potrebu da kontrolišete partnera, ali sve su češće svađe i nerazumevanja između vas, i vaše emocije se polako ali sigurno „gase“, pa je evidentan i skori razvod braka ili prekid vaše veze. 

Loading...

Sanjati da se penjete uz stepenice kojima uopšte ne nazirete kraja 

Nekada imate utisak da je sve što radite uzaludno i da vašim nevoljama „nema kraja“, ali nikako i niste spremni da se odreknete onoga što želite, pa radite i više i bolje, ali na žalost nećete uspeti.

Suština je da vi ne volite uopšte posao kojim se bavite, pa ste ga prihvatili da biste ostvarili moć i ugled, da biste bili bogati i najbolji, ali kako je želja i ljubav pokretač svega, ne možete da imate i dovoljno entuzijazma i volje, kada vas posao koji radite ne zanima ni najmanje. 

Sanjati da ste na „pokretnim“ stepenicama i da bez truda idete „na gore“ 

Želite da nešto ostvarite bez imalo truda i bez „muke“, ali to nije realno za očekivati, i previše ste opušteno i površno pristupili nekom poslu, pa možete očekivati da ćete se osramotiti i podbaciti.

Uopšte niste fokusirani na ono što radite i ne želite da se potrudite, pa pokušavate da druge ljude da iskoristite za svoje ciljeve, ali tako samo rizikujete i svoj posao i neka prijateljstva koja ste baš dugo „negovali“, a jer ćete da razočarate i uvredite osobe koje su vam ukazale poverenje i ljubav. 

Sanjati da vas „pokretne“ stepenice voze na dole 

Neko vam je osujetio sve planove i vi ste bez svoje volje i uticaja, ostavljeni da se nosite sa svim i stidom i sa kritikama, pa ste očajni i ne znate kako da se ponašate i šta da preduzmete.

Treba da manje verujete ljudima oko sebe, jer su mnogi od njih skloni da vas izmanipulišu i baš i grubo iskoriste, a da vi toga ne budete uopšte svesni, sve dok ne izgubite ugled i poštovanje koje ste dugo i vredno „gradili“, i dok ne postidite sve one koji su u vas verovali i u vas se „uzdali“. 

Sanjati da ste na nekim vijugavim stepenicama i da vam se „vrti u glavi“ 

Ne možete da shvatite i da prihvatite neke činjenice i da počnete da razmišljate ispravno, i jasno je da se „vrtite u krug“, i da ste pogubili svoje ideje i svoj lični „kompas“, pa ste skloni da samo i bez svrhe i bez cilja lutate u svojim naporima.

Ovakav san označava da ste u jednom „začaranom krugu“, i da ne možete ni „napred ni nazad“, te stagnirate i nemate nikakav napredak, ali se uporno borite mada znate da je sve uzaludno. 

Sanjati da ste se vi okliznuli ili sapleli i pali ste niz stepenice na putu „uz njih“ 

Uporni ste i marljivi, te ste svesni da je „put ka vrhu“ prepun prepreka i problema, ali ste odlučni i jaki da istrajete i da se sa svime suočite i da uspete, iako stalno „posrćete i padate“.

Nije važno koliko vama vremena treba da ostvarite željene rezultate, potrebno je da nikada pak vi ne posustanete, pa iako je realno da se suočavate sa nekim „usporenjima“ zbog nepredviđenih i/ili nevolja ili okolnosti, vaš trud će na kraju sigurno da se isplati. 

Sanjati da ste pali dok ste silazili niz stepenice ali ste ostali nepovređeni 

Imaćete neke gubitke koji nisu preveliki i koji se mogu nadomestiti, ako ste svesni svojih grešaka i ako ste odlučni da sebe promenite, da pravite kompromise i da se sa drugima dogovarate.

Treba da shvatite da je nekada „timski rad“ jedino rešenje, i da niste najpametniji i najbolji, pa da u tom kontekstu pružite šansu onima  koji sa vama sarađuju, da i zajedno postignete napredak, te i da pevaziđete realne probleme i „spasite situaciju“.

Sanjati da ste pali dok ste silazili niz stepenice i da ste se pri tome povredili 

Nećete imati dovoljno ni energije niti samopouzdanja da se izborite sa nekom situacijom koja vas očekuje, pa ćete da odustanete i da se pre vremena „povučete“ i predate očajanju.

Iako niste neko ko je sklon da se pre vremena i previše lako „preda“, shvatate kada je nešto vrlo i teško i nerealno, ta ste svesni odnosa rizika i dobitka, i odlučni ste da sebe ne dovodite u velike ili u neke nove neprilike.

Sanjati da ste se okliznuli niz stepenice i pri tome se „strmoglavili“ i poginuli 

Nije dobro što ste bili preterano ambiciozni i što ste se „zanosili“ nekim očekivanjima koja nisu u skladu sa vašim potencijalima i realnim mogućnostima, ali ćete vrlo teško da sve prihvatite i da vi i odustanete i da shvatite da je gubitak realan i neminovan.

Morate da znate gde su vaše „granice“, i da se fokusirate na ono što možete i da ostvarite, umesto da stalno želite veće i bolje, i što vas na kraju dovede do materijalne propasti, ali i do emotivnog i ličnog „sloma“, te se povlačite u sebe i patite za propuštenim šansama, umesto da „idete dalje“. 

Sanjati da su stepenice kojima idete vrlo strme i neravne 

Mada je vaš napredak pun prepreka i problema, vi morate da se sa njima suočite, i ne dozvolite sebi slabosti i samosažaljenje, jer vas niko neće podržavati i niko vam neće verovati.

Ostali ste usamljeni i „prepušteni sebi“, jer ste verovali pogrešnim ljudima, a one iskrene ili prave prijatelje i saradnike ste olako odbacili, i sada ste prinuđeni da se nekako sami snađete. 

Sanjati stepenice od stakla kojima idete „ka velikim visinama“ 

Neke vaše ideje i planovi su na „staklenim nogama“, i morate da se potrudite još više i bolje, i/ili ćete da sasvim izgubite sve ono za šta ste se zalagali.

Mada je očigledno situacija u kojoj se nalazite vrlo nepovoljna, vaš gubitak nije izvestan, ako pak i „pobedite sebe“, i ako ne odustanete i olako i bez borbe za ideale i ciljeve kojima težite. 

Sanjati da se stepenice na kojima se nalazite iznenada ruše ili „lome“ pod vama 

Pred vama je neočekivani pad i posrnuće, jer ste verovali onima kojima niste trebali, i sve se baš i „ruši“ i sav vaš trud očigledno propada.

Ako ste se uplašili smrti zbog pada sa stepenica koje se ruše, to označava skoru bolest ili nevolje u emotivnom aspektu, i svakako nije dobar znak na javi, pa su pred vama velike brige i gubici.

Sponzorisano

Loading...