Strah – šta znači sanjati strah?

Strah je na javi jedan od ljudskih osećaja koji ima i odbrambenu i upozoravajuću funkciju, ali svakako je poznato da može da bude i neosnovan ili pak prenaglašen i tada se naziva fobija. 

Šta znači sanjati strah – strah kao predominirajući motiv u snovima

Jasno je da se strah kao osećaj javlja u brojnim i vrlo raznovrsnim snovima, a koji imaju karakter „noćne more“, ali se može sanjati i on sam kao dominirajući motiv, te je njegova simbolika vrlo i zanimljiva, pa i može da bude i pozitivna i negativna, sve zavisno od konotacije i konteksta sna.

U nastavku teksta će biti navedeni i opisani oni snovi koji imaju tematiku straha, te će biti data i analiza i značenje istih snova, a već po najpoznatijim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vi u snu osećate strah kao takav nevezano za neku konkretnu situaciju 

Morate da se snađete i da pronađete način da se rešite problema i nedoumica koje vas „blokiraju“ i koje vam kvare sve ono što možete da postignete, realno i u poslu i u privatnom životu, te da vi shvatite da je sam život jedan „splet dobitaka i gubitaka“, ali i da je krajnji uspeh i sreća, vredan svakog rizika i truda. 

Sanjati da osećate strah od povrede ili bolesti bilo vaše lično ili nekoga koga volite 

Loading...

Nemate razloga da brinete da li vas partner voli i da li vam je odan, jer ste vi našli osobu koja je vaša „druga polovina“, i treba da se fokusirate na ljubav i poverenja koje je uzajamno i koje se i gradi zajednički, a ne da svojim analizama i sitničavim ponašanjem, stalno stvarate neke nove ili konflikte ili svađe. 

Sanjati da vas je strah od sopstvene smrti ili smrti nekoga ko vam je blizak i drag 

Ovakav san označava da ćete uskoro da budete sasvim bezbrižni i rasterećeni, te da je pred vama jedan sasvim miran i harmoničan period, ispunjen lepim novim poznanstvima, kao i druženjem sa dragim ljudima, i prepun zadovoljstva i sreće, a koja vam i jeste bila najveći životni san i cilj. 

Sanjati da vas je strah od smrti neke sasvim nepoznate osobe koja vam je stranac 

Ne možete da shvatite i da prihvatite da je neka vama bliska osoba bolesna i da je na samrti, pa se sa tugom i gubicima nosite na vrlo specifičan način, i to tako što se vi ponašate kao da je „sve u redu“, i nikada ne pokazujete svoje emocije, ali ih „potiskujete u sebi“, i to može po vašu psihu da bude sasvim pogubno. 

Loading...

Sanjati da vas je strah od neke sramote ili velikog poniženja i neuspeha 

Vama drage i bliske osobe su vas veoma povredile i postidele u prošlosti, i vi ste postali sasvim paranoični i stalno ste u nekom „grču“ da vas svi iskorišćavaju i da samo žele da se sa vama baš i druže jer ste bogati i uspešni, pa ljude oko sebe takvim stavom i ponašanjem „odbijate“, jer im ne dopuštate da se pokažu kao iskreni i pravi prijatelji, i sami sebi sve uništavate svojim sumnjama. 

Sanjati da vas je strah od neke konkretne životinje (zmije, pauka, škorpije) 

Realno shvatate svet oko sebe, i imate sasvim „jasnu poredstavu“ o tome šta je moralno i šta je ispravno, a šta pak nije, pa se ne usuđujete da sebe i svoje bližnje osramotite i postidite, ali ipak uspevate da se snađete i da nađete neke prečice i poznati ste kao neko ko je uspešan u svemu čega se „prihvati“. 

Sanjati da imate strah od velike visine ili dubine 

Vama je pravi izazov svaka nova prilika, i ne volite ništa da propustite jer ste avanturista i veoma ste energični i puni snage i volje da se u svemu oprobate, mada često ni ne razmišljate o nekim ili problemima ili posledicama koje mogu da se dese, sve dok ne bude prekasno. 

Loading...

Sanjati da vas je strah od nečega novog i nepoznatog 

Spremni ste i vrlo spretni da se uvek dobro snađete i da se prilagodite u svakoj situaciji, ali ipak nikada ne „gubite sebe“ i svest o tome ko ste i šta ste, pa vas svako ne može lako izigrati, jer ste vi osoba koja uvek najviše veruje sebi, i iako slušate svačije mišljenje i savet, ipak na kraju dana odlučite onako kako vi mislite da jeste najbolje i najsvrsishodnije. 

Sanjati da vas je strah od letenja avionom ili plovidbe brodom 

Ne volite da rizikujete i niste osoba koja je spremna na neke „novotarije“ i neke lakše puteve do cilja, i vama je najvažnije da „stojite čvrsto na svojim nogama“, pa ste racionalni i vrlo mudri, te iako ste možda sporiji u dostizanju rezultata, oni su uvek bez greške i sasvim izvanredni. 

Sanjati da vas je strah od neke određene osobe bez obzira da li je poznajete na javi ili ne 

Niste uopšte sposobni da dobro procenite ljude, pa verujete onima koji su pravi manipulatori i/ili vrlo vešti lažljivci, dok one osobe koje su iskrene prema vama i ne stide se da vam „otvore oči“ i da vas kritikuju, prekorevate i ne želite da shvatite, da su sve takve reči za vas bitne, te i bolje od dodvoravanja i ulagivanja koje vam prija u trenutku, ali koje ćete „skupo platiti“ uskoro. 

Sanjati da vas je strah od sukoba ili svađe sa nekim ko vam je važan 

Vrlo će da vas povrede neke tuđe nepromišljene reči ili dela, i vi nećete moći da poverujete da se i neko ko vam je važan i drag tako okrutno poneo prema vama, iako ste vi uvek za tu osobu činili dobre i plemenite stvari, i bili prava podrška i oslonac. 

Sanjati da vas je strah od mraka i da se bojite da zaspite 

Potrebna vam je neka promena i neko „svetlo“ koje će da vas „usmeri“ na pravi put, pa ćete pak potražiti pomoć i savet bliskih prijatelja, i osoba iz porodice kojima verujete, jer ste se našli pred krucijalnim odlukama, i ne želite da napravite greške srljajući napred, nepromišljeno i ishitreno. 

Sanjati da vas je strah od nekih mitskih bića za koje realno znate da ne postoje 

Nemate razloga da se dvoumite i da oklevate kod donošenja nekih odluka, ali vi to ipak stalno i radite i tako sebi sami usporavate napredak i postizanje ciljeva, jer ste imali neka loša iskustva i bojite se da ne ponovite iste greške, ali ste zaboravili i nesvesni ste koliko ste se promenili i vrlo i sazreli u svojim godinama. 

Sanjati da vas je strah od mrtvaka i da se bojite groblja, leševa i generalno umrlih ljudi 

Imate neke nerešene probleme sa svojim partnerom iz prošlosti, i to vam veoma „sabotira“ i novu vezu ili brak u koji ste „uplovili“, i potrebno je da najpre raščistite sa svojim osećanjima, jer niste iskreni ni prema sebi, a ni prema osobi koja vas voli čisto i iskreno.

Sponzorisano

Loading...