Tepih – šta znači sanjati tepih?

Na javi je tepih sinonim za „oplemenjivanje nekog prostora“, te i davanje jednog „ličnog pečata svakom enterijeru“, ali se najčešće koristi simbolična izreka da se nešto „gura pod tepih“ u smislu pokušaja da se neke tajne sakriju i/ili da se aktuelni problemi odlože, ali se na taj način samo baš i pogoršavaju i „nagomilavaju“.

Pogledajte u nastavku šta znači sanjati tepih.

Šta znači sanjati tepih – tepih kao predominirajući motiv u snovima 

Kako je tepih jedan predmet koji je pak „upotrebni“ i svakodnevno se viđa, i snovi o njemu kao o motivu su dosta učestali, mada je svakako puno važnija i zanimljivija simbolika snova zavisna od direktne konotacije i jasne konkretne situacije, i može da bude pozitivna ili sasvim negativna.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji snovi o tepihu, te data i neka analiza i/ili baš i jasna ili prenesena značenja i tumačenja, po sanjaricama i sanovnicima koji su u upotrebi.

Sanjati da vidite neki lep i skupocen tepih ali vi po njemu ne hodate niti vam on pripada 

Želite neke radikalne promene i sasvim „nove početke“, ali je sve to zavisno samo od vas, i niko drugi ne može da rešava vaše probleme, niti da „bude u vašoj koži“, pa ako ste nešto iskreno i/ili „čvrsto“ odlučili, tako i treba da radite i da se ne osvrćete na tuđe zlonamerne opaske i komentare kojima osobe iz okruženja, samo podmuklo žele da vas „unazade“. 

Loading...

Sanjati da ste kupili sasvim nov tepih i da ste zadovoljni njegovim kvalitetom i dezenom 

Imaćete neke skore materijalne dobitke kojima se vi niste nadali, ali ćete svojim nepromišljenim ulaganjima i bahatim ponašanjem da sve izgubite, ali vi nećete da se uopšte iznervirate, jer ćete i smatrati da tako i treba, i da je u pitanju ona situacija kada je najmerodavnija izreka „kako došlo, tako i otišlo“. 

Sanjati da gazite po tepihu obuveni i da na njemu ostaju tragovi blata ili prljavštine 

Ne treba da se trudite da „sakrijete svoje mane“, već da se suočite sa svim strahovima i sa stalnim velikim sopstvenim nedostacima i sumnjama u sebe, jer samo tako ćete moći da se promenite i da shvatite, da ste vi osoba koja ima i mogućnosti i potencijala, ali i ne umete da sve to iskoristite na pravi način, jer stalno sumnjate u sebe i stalno se „povlačite i sažaljevate“. 

Sanjati da vi „tresete“ svoj tepih „iz sve snage“ i da je on baš prljav i pun prašine 

Loading...

Uporno pokušavate da se „otresete“ nekih tajni i grešaka iz prošlosti, ali ste se odista vi prevarili kada ste se „poverili“ ljudima koji nisu prema vama iskreni i kojima ste vi verovali, pa će sve da uskoro „izađe na videlo“, i veoma ćete da se osramotite i budete poniženi, umesto da ste sami na vreme sve priznali, jer su greške minorne ali su vaše laži problem koji je dominantan. 

Sanjati da imate „leteći tepih“ i da možete da se pomoću njega olako i „vinete u visine“ 

Imate stalnu težnju da ostvarite neke svoje ambicije i veće ciljeve, ali vam to nikako ne polazi za rukom, sve jer ste generalno nesigurni i vi sami se preispitujete da li ste zaista sposobni i da li ste i spremni da se upustite u rizike, kada ne znate da li ćete zaista da ostvarite napredak i dobit, i/ili ćete da sve olako izgubite i prokockate. 

Sanjati da vam je tepih sasvim čist i uredan i da ste ponosni na to što ste pedantni 

Vi ste neko ko o svemu unapred dobro promisli, i „ne prepuštate ništa slučaju“, pa ste kao nečiji saradnik pouzdani, i kao prijatelj ili partner ste vrlo odani, i na vas svako može sa sigurnošću i da računa, te i da se u vaše vrline i spremnost da pomognete pouzda bez premišljanja i sumnji. 

Sanjati da imate u kući sasvim prljav ili poderan tepih i da vas je stid kada vam dođu gosti 

Loading...

Pokušavate da sakrijete neke svoje mane i nedostatke, ali ne treba da se pretvarate da ste neko ko niste, jer pravi i iskreni prijatelji će da vas vole upravo kao osobu kakva i jeste, a oni koji su lažni i neiskreni, neće da vas nikako „prihvate“, sve i da ste vi „najsavršenija osoba na svetu“. 

Sanjati da usisavate tepih ali da nikako ne možete da ga dobro i lepo očistite 

Pokušavate da na neki lakši način rešite probleme koje ste sami sebi stvorili, ali vam nikako ne polazi za rukom, jer kada rešite jedan, za njim se pojavi u nizu još nekoliko novih, još težih i/ili gorih problema, i sasvim ste iscrpljeni i ljuti ste na sebe jer ste tako lako sve to sebi dopustili. 

Sanjati da perete tepih vodom i da je on sasvim mokar i ne može nikako da se osuši 

Prolićete puno suza u narednom periodu, jer ćete da se posvađate sa partnerom i moguće je da ćete da raskinete svoju emotivnu vezu, i vama će to vrlo „teško pasti“, i bićete sasvim tužni ili baš i potpuno „emotivno slomljeni“. 

Sanjati veliku fleku na tepihu koja vam liči na krv i vi ste se uplašili jer ne može da se opere 

Bićete za nešto lažno optuženi, i to od strane saradnika kojima ste verovali, i nećete nikako imati barem argumenata da sebe odbranite, i da dokažete da ste nevini, jer su oni koji vam žele zlo, sve vrlo dobro i detaljno isplanirali.

Sanjati da vi mirno i bezbrižno spavate na tepihu jer je on veoma mekan i topao 

Imate potrebu da se opustite jer ste previše umorni od stalnih briga i problema, pa ste se iscrpeli i nemate više ni malo snage i energije, i želite samo da što pre sve obaveze završite, te i da imate vi barem malo mira i harmonije sa svojim najmilijima.

Sanjati da nosite „urolan“ tepih na leđima i da ste pošli da ga bacite jer vam više ne treba 

Prelako se odričete nekih osoba i/ili nekih svojih ciljeva, te niste borbeni niti ste istrajni i „verni sebi“, pa će sve to da vam nanese veliku štetu, kada na kraju shvatite koliko ste zaista pogrešili, i koliko vam je zaista malo trebalo da u nečemu uspete i da se ostvarite, ali ste bili preterano lenji i veoma i nezainteresovani.

Sponzorisano

Loading...