Vetar – šta znači sanjati vetar?

Na javi je vetar prirodna pojava, ali je simbolično obično definisan kao „povoljan ili nepovoljan“, u smislu toga da nekome određene stvari i situacije jednostavno „idu u prilog“ i/ili pak da mu baš ništa što pokušava da uradi „ne ide od ruke i ne uspeva“.

Saznajte u nastavku teksta šta znači sanjati vetar.

Šta znači sanjati vetar – vetar kao predominirajući motiv u snovima

Mada snovi o vetru i nisu posebno velike učestalosti, njihova simbolika jeste raznovrsna i često i vrlo i upečatljiva i implikativna, te se njihova tumačenja na javi obično dele na ona dobra ili loša i zavise najpre od neke konkretne situacije, ili događaja u kojima se ovakav motiv sanja.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći i najzanimljiviji snovi o vetru kao simbolu, te data i analiza i značenja onih snova koji su po sanjaricama i sanovnicima naviše upečatljivi i koji dalje imaju i najprepoznatljiviju simboliku.

Sanjati da čujete kako duva neki jak vetar i „lomi sve pred sobom“ ali ste vi na sigurnom 

Neke loše vesti koje ćete da čujete, neće se na vas odnositi sasvim direktno, ali će da „ugroze“ ili one koje volite, ili osobe koje su vama uvek pomagale, pa se nećete dvoumiti ni na trenutak, i sve ćete da pokušate da rešite i da popravite, zarad opšteg dobra i sreće ljudi oko sebe. 

Loading...

Sanjati kako je vetar koji duva vrlo topao i blag i „miluje vam lice“ i prija vam toplina 

Preterano ste se „zaneli i opustili“, i prija vam neki uspeh koji ste postigli, te i srećan period koji vam je trenutno u životu, ali na žalost vas vrebaju velike neprilike, i to pre svega u smislu izdaje onih osoba koje ste smatrali prijateljima, a koje će da sve učine kako bi vas upropastile, jer su na vas zavidne i ljubomorne. 

Sanjati da ste izloženi „šamaranju“ hladnog vetra koji vam „unosi jezu u kosti“ 

Loading...

Ne možete da se „otmete utisku“, da su pred vama neke nepredviđene prepreke, pa iako vas svi i ubeđuju da je „sve u redu“, vi ste posebno oprezni i postali ste dosta analitični i predostrožni, i ne želite da niko i ništa ugrozi veliki trud i zalaganje, koje ste godinama posvećivali onome što želite da ostvarite kao cilj, te i jedan kompletan i izvanredan krajnji rezultat. 

Sanjati da pokušavate da se sakrijete od „naleta jakog vetra“ koji nosi sve pred sobom 

Vaši su strahovi opravdani i sumnje su realistične, ali ne smete da dozvolite da vas to sputava, i da vam kvari realne potencijale i mogućnosti da se ostvarite na poslovnom aspektu, jer ste zaista i vrlo sposobna i odgovorna osoba, „i vaša psiha mora da ostane jaka, i ne smete da se predate“. 

Sanjati da vam je vetar srušio kuću i da ste vi ostali na „vetrometini“ sami i nezaštićeni 

Poverovaćete u nečija lažna obećanja, i pokleknućete pred nečijim uveravanjima da su projekti i ulaganja koja su vam predložena, najbolja i najisplativija, i sve ćete da olako i izgubite, i bićete i prinuđeni da pozajmljujete od drugih, i da molite za neke nove prilike, osobe koje su od vas puno i „lošije i podmuklije“, ali vi od njih morate da „zavisite“ i da se pred njima ponizite. 

Sanjati da vas vetar „gura unazad“ i da ne možete uopšte da hodate i posrćete i padate 

Imate utisak da stalno samo vama iskrsnu neke prepreke i problemi, te i da nikako ne možete da se ostvarite u onome što nameravate, pa da stalno „stagnirate ili gubite“, ali ste nesvesni da ste za sve to vi sami odgovorni, jer baš uopšte onome što radite ne pristupate sa voljom i energijom, već naprotiv, sve pokušavate da što pre i „otaljate radi reda“, i jer zapravo tako i morate da radite. 

Sanjati da vam vetar „duva u leđa“ i gura vas napred u nešto što ne želite da uradite 

Loading...

Osoba ste koja je „rođena pod srećnom zvezdom“, i vama apsolutno sve krene onako kako ste vi zamislili, te ste vrlo srećni i zadovoljni i na poslovnom i na privatnom aspektu, ali ne želite da se preterano hvalite i da se izdižete, već ste skromna osoba koja svakome rado pomaže koliko može, i koliko je u situaciji da se ponudi kao podrška i oslonac. 

Sanjati da vam je vetar odneo kapu i da vi trčite za njom da je uhvatite ali ne možete 

Uzaludno se za nekoga borite i pokušavate da nečiju ljubav i naklonost „kupite“ novcem ili moći, jer vas partner već odavno ne voli iskreno i sa vama je samo jer ne zna kako da vas ostavi, a da vi ne patite previše, jer je svestan da je on „centar vašeg sveta“, i da ćete bez njega sasvim da odete i da potonete „na dno“. 

Sanjati da vam je vetar oduvao neka materijalna dobra i da ste ostali bez „prebijene pare“ 

Nikada niste bili materijalista i nisu vam bili važni ni status niti pozicija u društvu, ali kada ste vi i „shvatili i osetili“, te sve dobrobiti moći i uspeha, postali ste neko ko je podmukao i gramziv, pa i možda ćete da steknete veliko bogatstvo, ali ćete da ostanete bez prijatelja i porodice, i oni neće ni želeti da sa vama komuniciraju, jer ste se sasvim promenili „na gore“, i njih ste vrlo razočarali. 

Sanjati da vam vetar „udara u lice“ i da vam tera prašinu u oči i ne vidite kuda idete 

Zaslepljeni ste nekim „lakim uspehom i postignućem ciljeva“, pa nikako ne možete da realno baš i sagledate sve rizike i prepreke koji će da vas zadese sasvim sigurno, i to što ćete da se sasvim vi i polakomite, te i da se prevarite u procenama, vrlo će „skupo da vas košta“. 

Sanjati da je vetar „uskovitlao pesak“ i vi ste se izgubili jer ne vidite put kojim ste pošli 

Neka vama draga i bliska osoba će da se teško razboli, i očekuju vas velike patnje i gubici, pa ćete da budete vrlo nesrećni i tužni. 

Sanjati da duva jaka mećava i da vam je vetar naneo sneg na kuću i ne možete da izađete 

Vama su osećanja „pomutila razum“, i vi sve radite da biste impresionirali nekoga ko vas uopšte i ne voli, i ko vam se „iza leđa ruga i podsmeva“.

Sponzorisano

Loading...