Vino – šta znači sanjati vino?

Poznata je na javi izreka „u vinu je istina“, pa je neka simbolika ovog alkoholnog pića, i ljudska potreba da budu u nekim situacijama nespretno iskreni i otvoreni, i da izdaju sebe i svoje stavove i uverenja, radi pogrešnih ubeđenja i ideala, jer silno žele da se ostvare i da u nečemu uspeju.

Šta znači sanjati vino – vino kao predominirajući motiv u snovima 

Mada su snovi o vinu generalno dosta velike učestalosti, posebno je zanimljiva njihova prenesena simbolika, koja jeste podeljena na pozitivnu i negativnu, ali je svakako daleko i raznovrsnija i baš često ima i neka direktna i jasno implikativna značenja, kada se ovaj motiv analizira na javi.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najučestaliji snovi o vinu kao motivu, te i data neka analiza značenja i tumačenja po sanjaricama i sanovnicima od davnina pa sve do danas.

Sanjati da vidite neko lepo i skupo vino ali ne želite da ga probate jer ne pijete alkohol 

Morate da učinite neke „prve korake“, jer svaki početak jeste vtežak, ali nekako mora da se krene napred u ostvarenje ciljeva i/ili ideala, i ne možete da stalno „živite u svojoj ljušturi“, i da nikada i ništa ne rizikujete, a da patite jer svima drugima „ide u životu na svim poljima“. 

Sanjati da prosipate vino koje je veoma „staro i kvalitetno“ i da pravite veliku štetu 

Loading...

Niste ni svesni koliko propuštate zbog svojih strahova i/ili nesigurnosti, jer prilika koja vam se ukazala jeste „jedna u milion“, ali ćete vi da je odbijete i kasnije ćete da se pokajete ali sasvim uzaludno. 

Sanjati da pijete neko lepo vino koje je „slatko i pitko“ i da ste se sasvim napili 

Zaneli ste se nekim ostvarenim uspesima, i počeli ste da se ponašate „nadmeno i oholo“, pa olako možete sve da izgubite, jer „onaj ko visoko poleti, najteže udari o tlo kada padne“. 

Sanjati da pijete kiselo ili gorko vino i da vam je od njega muka i nikako vam ne prija 

Morate da shvatite da svaki cilj zahteva određena odricanja i rizike, i da se ponašate zrelo i baš odgovorno, a ne da stalno očekujete da drugi popravljau vaše propuste i pogreške, dok vi samo „kupite lovorike“, i ne radite baš ništa. 

Loading...

Sanjati da pijete „crno vino“ i da nazdravljate za neke srećne okolnosti sa dragim ljudima 

Pretvarate se da ste radosni i srećni, i da su vam tuđi uspesi i postignuća dragi, ali ste i generalno vrlo zavidni, te vi i zajedljivo komantarišete nečije „nesposobnosti i nedostatke“, i pitate se kako je neko takav uspeo da postigne ono što vi niste, a mnogo ste od njega i „bolji i spretniji“. 

Sanjati da pijete „belo vino“ koje je skupo i vi ga delite sa svojim neprijateljima 

Niste osoba koja je sebična i samoživa, pa uvek kada možete ili kada „imate više“, dajete onima koji su u nevoljama i u oskudici, i zato vas svi vrlo poštuju i cene, kao čoveka koji razume tuđe i muke i patnje, i ume da se postavi plemenito i zaista humano. 

Sanjati da pijete vino iz nečije čaše i da se tako sa osobom koju ne volite i „mirite“ 

Ponuda koju ćete da dobijete od neke osobe kojoj baš i ne verujete, biće sasvim dobra prilika da sve želje i ciljeve ostvarite, ali je problem što strahujete da ćete da budete olako prevareni, pa se premišljate kako da postupite da ostanete dosledni sebi, ali i da uspete u onome što ste namerili. 

Loading...

Sanjati da vi pravite vino koje želite da prodajete ali ono nije kvaliteta koji ste očekivali 

Preterano ste se lako ponadali i obradovali da ćete bez rada i truda da postignete dobre rezultate i napredak, ali ste u suštini ispali vrlo lakoverni i naivni, i svi oni koiji su vas izmanipulisali vama se samo „smeju iza leđa“. 

Sanjati da ste se isflekali crvenim vinom i da vi mislite da je to zapravo fleka od krvi 

Povredili ste one koji su vam verovali, te i koji su se nadali u neka vaša obećanja da ćete da im pomognete, a vi ste sasvim beskrupulozno iskoristili njihovu nemoć i muke, za svoj napredak, i sve će da vam se „uskoro vrati“, kada budete ostavljeni bez oslonca i podrške, sami i očajni. 

Sanjati da dajete nekome „gutljaj vina“ i tako mu na neki način „ vi opraštate sve grehe“ 

Vama će da se dogode velike i neočekivane neprijatnosti, i olako će da vas zavedu lažna obećanja osoba koje ste smatrali prijateljima, i sa kojima ste vi uvek „delili i dobro i zlo“, pa ćete se naći u nezavidnom položaju i vama će osećanja biti sasvim „zbrkana“, i bićete u isti mah i besni i tužni i veoma razočarani. 

Sanjati da se pričešćujete vinom i hlebom i da ste spokojni i sasvim ste se pokajali za greške 

Neko će da pokuša da vam se iskreno izvini i da vas zamoli da mu oprostite neke baš nesmotrene izjave i/ili pak neke nepravde koje vam je naneo, ali vi ste na neki način veoma tvrdoglava i baš i ponosna osoba, i nećete moći da „pređete preko svega“, i vi nećete tom nekome nikada dati novu i još jednu „poslednju šansu“. 

Sanjati da ste razbili flašu punu vina i da vam je žao jer ste ga dobili na poklon 

Pred vama su neki veliki i skori gubici, pre svega u smislu materijalnog siromaštva, jer ćete da vi olako i nepažljivo prokockate sve što ste zaradili velikim naporima i vrednim radom i trudom, ali vas je neko nagovorio da uložite u vrlo neizvesne i nesigurne projekte, i zbog svoje naivnosti ćete da sve izgubite, i da se ponižavate moleći za pomoć i pozajmicu sve osobe koje poznajete. 

Sanjati da je vino koje ste dobili znak pomirenja i vi ne želite da odbijete takav dar 

Imaćete neke odlične prilike da ostvarite dugo željenu saradnju sa onim osobama koje su vama ili nadređene i/ili koje vrlo poštujete kao vrsne stručnjake i kao kvalitetne i iskrene osobe, ali ćete da se prevarite u procenama, te i da poverujete u sve njihove malverzacije, i na kraju ćete samo vi da „nastradate“, pa i da snosite svu odgovornost „na svojim nejakim leđima“. 

Sanjati da ste nekome vi kupili skupoceno vino da biste se izvinili za neke pogreške 

Ne možete da očekujete da baš stalno nekoga „gazite i ponižavate“, pa da vam taj neko kada se vi pokajete, oprosti i da odmah sve i zaboravi, i lako ćete da izgubite važne osobe u svom životu, jer niste umeli da ih dovoljno cenite, te i da im pokažete koliko su one za vas važne i dragocene. 

Sanjati da ste skloni alkoholizmu i da vi ne smete da pijete vino iako ga veoma volite 

Stalno sebe sputavate u sopstvenim željama i namerama da istrajete i da opstanete, jer ste sasvim preterano povučeni u sebe, i ne možete da se izborite sa nekim svojim porocima i tajnama, koji su vam velika prepreka, ali i koje nikako ne uviđate, da biste realno vi i mogli da ih popravite.

Sanjati da nazdravljate vinom za nečije uspehe ali ste u stvari zavidni i ljubomorni 

Ne treba da sudite o drugima na osnovu tuđih mišljenja, već svakome treba da date šansu da vam dokaže kakav je kao čovek, i upravo u tome grešite jer ste suviše povodljivi i gubite prave i dobre prijatelje, a sve zarad onih koji su vama „idoli i kojima se divite“.

Sponzorisano

Loading...