Voz – šta znači sanjati voz?

Na javi je voz poznato prevozno sredstvo, ali je i jedan svojevrsni simbol napretka, druženja, te i sklapanja novih prijateljstava i romansi, kao i stvaranja povezanosti među ljudima (kao što su na vozu vagoni zakačeni jedan za drugi).

Šta znači sanjati voz – voz kao predominirajući motiv u snovima 

Snovi o vozu su dosta učestali, a njihova simbolika je zavisna od toga da li je u pitanju „brzi ili spor voz“, da li onaj koji sanja putuje vozom, ili gleda kako voz prolazi, da li je voz u snu nov ili je vrlo oronuo, te svakako tumačenja i značenja sna zavise od konkretne situacije i događaja koji se za ovaj motiv vezuje.

U nastavku teksta će biti navedeni najčešći i najupečatljiviji snovi sa motivom voza, uz propratna objašnjenja, koja daju svojim tumačenjima sanovnici i sanjarice od vremena svog nastanka pa do danas.

Sanjati kako gledate voz koji prolazi pored vas veoma sporo 

Iako ste osoba koja ima velike ambicije i želje za ciljevima i postignućem, vi ste dosta lenji i niste ni borbeni niti shvatate svrhu stalne „jurnjave“ za poslom i novcem, te praktično posmatrate kako „život teče“, dok vi stojite ili se sasvim sporo krećete, i imate utisak da uopšte ne napredujete.

Sanjati kako gledate voz koji prolazi velikom brzinom pored vas 

Loading...

Ovakav san označava da ste imali neke izvanredne poslovne ponude koje bi vam omogućile brz i odličan napredak, ali da ste ih vi olako prepustili drugima, i ispali ste naivni i nepromišljeni.

Dakle, činjenica koju ne možete da prenebregnete jeste, da sada vama preostaje samo da „nemo“ i posmatrate kako drugi ostvaruju uspehe i napredak, a vi samo „tapkate u mestu“, sasvim tužni, nesrećni, „jadni“, potišteni, te posve i ogorčeni, kako na sebe tako i na druge.

Sanjati kako vidite voz koji stoji na peronu 

Sasvim ste zadovoljni onim što ste do sada postigli, i po malo ste se i „umorili“ od ili užurbanog života i stalnog rada i truda, te ste odlučili da date sebi oduška, i da se posvetite malo više svojim prijateljima i porodici.

Vi ćete odbiti bez premišljanja i kajanja, neke nove ponude, jer niste „rob ambicijama“, i nikada ni ne želite „hleba preko pogače“, jer ste naučili da je sreća i suština u onim „malim stvarima“.

Loading...

Sanjati da vidite voz koji jasno „kasni“ ali se pokvario i ne može da krene napred 

Nemate osećaj da nešto propuštate ili gubite, jer ste propustili da preuzmete neke najnovije i vrlo unosne poslove, te ste svesni da vam je najvažnija vaša lična sreća i zadovoljstvo, pa ne žurite da sve odjednom postignete.

Vrlo i „sigurno i polako“ idete prema cilju, ali nemate utisak da treba da se i sa nekim nadmećete, jer ste „prerasli“ takav princip, i dovoljno ste sazreli da znate šta i kako da i ostvarite.

Sanjati da se vi vozite u nekom „ekspresnom“ i vrlo brzom vozu koji juri bez zastanka 

Uspešno ste se ostvarili u svojoj profesiji, svojim vrednim radom i napornim zalaganjem, i stalno težite ka većem i boljem, i ne stajete i ne dajete sebi „oduška“ i predaha.

Problem je što ste vi neko ko je u stalnom „grču i strahu“ te ne smete da se opustite i rasteretite ni na trenutak, jer se bojite da ćete „ispasti iz koloseka“, da će vas konkurencija preteći, da ćete lako izgubiti fokus i žustrinu, i u vama je dominantan stalni stres i prevelike brige. 

Loading...

Sanjati da putujete vozom koji „gmiže“ po šinama i vi se nervirate zbog njegove sporosti 

Vaša je osnovna odlika nestrpljivost i brzopletost, te vi treba da shvatite da je važno da se do cilja stigne, nekada brže a nekada sporije, ali da biranje „bržeg i lakšeg puta“, nije nužno „ključ“ za ili bolji ili pošten rezultat.

Sanjati da putujete vozom koji se stalno kvari ili koji je stao zbog neke prepreke na šinama 

Ovakav san implicira da vi imate potrebu da negde stalno „stignete prvi“, da sebe istaknete, i da se dokažete, ali da u suštini nailazite na neke probleme i prepreke koji vam koče napredak, ali ih vi uporno ignorišete.

Suština nije samo u tome da do cilja na bilo koji način dođete, već da se svesrdno za ono u šta baš vi verujete i zalažete, pa će tako i biti lakše da se pobede problemi i da se oni ne „gomilaju“.

Naime, upravo vas „natrpane muke i problemi na gomili“ baš i dovedu u stanje „stagnacije“, kada već i izgubite volju i energiju na stres i brige, a jer niste na vreme rešili neke minorne prepreke.

Sanjati da ste vi lakše povređeni u saobraćajnoj nesreći dok ste putovali vozom 

Vi ste osoba koja je puna kompleksa, strahova i nesigurnosti, i nikako ne verujete ni u sebe niti u svoje potencijale, a to će da vam stvara velike poteškoće u daljem radu i napretku, jer ćete biti ili „laka meta“ manipulatorima, ili ćete imati sklonost da odustajete od započetog posla „na pola“.

Sanjati da ste teško povređeni u nesreći dok ste putovali vozom i da se bojite za svoj život 

Ovakav san implicira da nemate snage da se izborite sa poteškoćama koje su realne i koje su pred vama, te nemate ni svoj stav ni mišljenje, i nećete uspeti da se izborite za neka svoja uverenja kao ni za ideale i nadanja, jer ste „jaki samo na rečima“, a u suštini ste prava „kukavica“ i slabić.

Sanjati da ste uspeli u „zadnjem trenutku“ da izađete iz voza koji je doživeo nesreću 

Vi ste spremni da se napokon suočite sa svojim greškama, i da krenete napred u „nove pobede“, i smatrate da vas je dugo sputavala neka prošla nesrećna okolnost, te da ste zaslužili „novu šansu“ i preokret u svim aspektima i privatnog i profesionalnog života.

Sanjati da ste bili svedok stravičnog sudara dva voza 

Simbolika sudaranja vozova, jeste na javi prenesena konotacija sukoba koje imate unutar sebe, te se stalno predomišljate, menjate već donete odluke, i generalno se „ne pomerate iz mesta“, a jer i kada načinite jedan „korak napred“, već se sledećeg trenutka opet „vratite dva koraka unazad“.

Sanjati kako vi u snu vozite lokomotivu i imate tu odgovornost da upravljate vozom 

Suština ovakvog sna jeste u tome da vi potajno patite jer nikako ne uspevate da stignete do neke „liderske pozicije“, te smatrate da ste sposobni da upravljate drugima, da donosite odluke i sud.

Međutim, suština je sasvim drugačija, jer je vaše ponašanje samo „maska“ i sva vaša snaga i stav koji pokazujete, jesu prikrivena velika nesigurnost i strah od neuspeha, koji se trudite da niko ne prepozna, a jer bi ste u tom slučaju „sasvim propali“.

Sanjati da voz kojim putujete počinje iznenada da se kreće „unazad“ 

Jasna simbolika ovakvog sna, ogleda se u tome da ste vi doneli neke vrlo loše i sasvim pogrešne odluke, te da se sav vaš trud i dosadašnja ostvarenja polako ali sigurno „raspada“, i da vi očajno tražite neka nova rešenja.

U nastojanju da se spasite, vi sve „dublje tonete“, jer se ponašate sasvim nepromišljeno, i brzate da sve što pre rešite, i postaćete meta kritika i ogovaranja, a postoji mogućnost i da ostanete bez posla i da sasvim propadnete i u profesionalnom i u materijalnom smislu.

Sanjati kako trčite za vozom na koji ste zakasnili ali vam on „izmiče“ 

Ovakav san je simbol uzaludnog zalaganja i truda, i treba da shvatite da kada nešto realno nema svrhe, ne treba da se mučite i da to želite po svaku cenu, već je prema vama samima poštenije da na vreme odustanete.

Sanjati kako trčite za vozom na koji ste zakasnili i da uspevate da se „ukrcate“ 

Vi shvatate da vam je neka ponuda i poslednja šansa da se izvučete iz problema, i da ne treba da se dvoumite da li da je prihvatite.

Međutim, važno je da shvatite da treba da se vredno i posvećeno postavite prema svakom delu na poslu koji radite, jer kada preskačete neke „sitnice“, upravo one na samom kraju dovode u pitanje i uspeh i čitav rezultat, i iako vama deluju nebitno, mogu uzrokovati propast i krah.

Sanjati da ste ušli u sasvim pogrešan voz i da ne znate kuda vas on „vodi“ 

Vrlo implikativan san koji simboliše vašu nepromišljenost i stalnu užurbanost, koja rezultuje pak i sasvim pogrešnim odlukama, i svakako neizvesnim rezultatima, te vi generalno ne znate da li ste nekom izazovu „dorasli“, i da li uopšte možete da stignete do cilja ili ste sasvim „promašeni“.

Sanjati da ste ispali iz voza koji je u pokretu ali da se niste teško povredili 

Ovakav san označava da ste neko ko ne želi niti se trudi da pokaže minimum zalaganja i truda, te čekate da se sve nekako „samo reši“, i želite uspeh ali ipak da ga dobijete „tek tako“, pa ste vrlo i realno u riziku da sasvim propadnete i da izgubite i posao, i ugled i poštovanje koje ste stekli.

Sanjati da se vozite na krovu voza koji „juri“ i da vas nije strah 

Vi ste neko ko želi slobodu i nezavisnost, ali njoj niste dorasli jer ne umete da bez tuđe pomoći donosite odluke i da stvarate rezultate, te ste uporni u tome da se istaknete, ali ćete napraviti vrlo kobne greške.

Sponzorisano

Loading...