Vrata – šta znači sanjati vrata?

Vrata su na javi simbol novih prilika kada su otvorena, ili pak označavaju prepreke i blokade kada su zatvorena, ali generalno predstavljaju neki ulazak ili izlazak iz unutrašnjeg u spoljni prostor ili obratno.

Pogledajmo u nastavku šta znače snovi u kojima se pojavljuju vrata.

Šta znači sanjati vrata – vrata kao predominirajući motiv u snovima 

Jasno je da su snovi o vratima veoma velike učestalosti, te je sama simbolika i konotacija različita i može da bude generalno gledano dobra ili loša, sve u skladu sa određenom situacijom ili jasnom „dogodovštinom“ koja se sanja, a u kojoj su vrata dominirajuća figura.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najčešći i najzanimljiviji snovi o vratima, te data i njihova analiza i tumačenja po savremenim i starim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vidite neka vrata koja nemaju nikakvu konkretnu vezu sa događajima u snu 

Pred vama su neke sasvim realne i premostive prepreke, koje uz sasvim malo rada i truda možete da savladate, ali ste se vi nekako i olenjili i postali preterano opušteni, pa dopuštate da se problem „povećava“, a iako ste svesni da ćete ga tako teže rešiti, i da će da vam oduzme više vremena. 

Loading...

Sanjati da vidite neka zatvorena vrata koja deluju kao prepreka i kao „granica“ 

Vama uopšte nisu važne ni norme niti neka pravila, i kada nešto iskreno i silno želite da ostvarite, uopšte se ni na momenat ne dvoumite, i idete „glavom kroz zid“, i stalno u svemu uspete i olako da „poentirate“. 

Sanjati da vidite neka „širom otvorena vrata“ koja su oličenje neke nesputanosti 

Potrebno vam je da vas neko iskreno razume i da vas ne ograničava i ne sputava, pa ste u stalnim svađama ili konfliktima sa partnerom, koji je preteranpo posesivan i koji vam stalno nameće neke svoje stavove i mišljenja, te kao da vas uopšte ne poznaje, i nije svestan da ćete vrlo lako i sasvim tvrdoglavo da „isterate svoje“. 

Sanjati da ulazite u neku prostoriju kroz vrata koja vi i sami otvarate 

Loading...

Sve svoje odluke, kako ispravne tako i pogrešne, sami ste doneli i sami ste odgovorni, te treba da najzad i naučite da se ponašate zrelo i da se postavite racionalno prema nekim određenim i jasnim stvarima i okolnostima, a ne da stalno izbegavate da se „suočite“ ili da za sve vaše neuspehe kriv bude neko „treći“. 

Sanjati da izlazite kroz vrata koja vam je neko otvorio i da idete napolje 

Pokušavate da „pobegnete“ od sebe i da izbegnete da se suočite sa svojim strahovima i velikim ili odgovornostima ili zadacima, pa ste nesvesni da samo na takav način „produžavate agoniju“ i baš i ništa ne rešavate, te i ne postižete adekvatne rezultate takvim stavom i ponašanjem. 

Sanjati da otvarate vrata i da puštate nekoga ko je pokucao da uđe unutra 

Ne možete svakome naivno da verujete i da dopuštate da vam se meša u odluke i da vam nameće stavove, jer ćete olako da „upadnete u zamku“, i da propadnete i prokockate sav rad i trud koji ste u neke ciljeve ulagali, te ste i željno ih iščekivali da se oni ostvare. 

Sanjati da zatvarate nekome vrata „pred nosem“ i stavljate mu do znanja da nije poželjan 

Loading...

Posvađaćete se sa osobama koje su vas uvredile i koje su bile protiv vas i samo vas iskorišćavale, i iako će one da se iskreno pokaju i da vam zatraže oproštaj, vi ćete ostati dosledni sebi i nećete i da „popustite“, jer ste svesni da vam takve osobe ne trebaju u vašoj blizini. 

Sanjati da kucate na vrata kako bi vas neko pustio da izađete ili da uđete 

Preterano ste snishodljivi i pokušavate svakome da „ugađate i da se dodvorite“, ali to zaista nije način da postignete neke ciljeve, jer su vaš ponos i dostojanstvo vredniji od svega materijalnog i ne treba da ih olako „gazite“, te i da sebe ponižavate na takav način. 

Sanjati da otvarate vrata nogom i udarate u njih svom silinom ljutnje i besa 

Poverovali ste u neka lažna obećanja, i naravno i da ste i ljuti i razočarani, a posebno jer su vas izneverile osobe kojima ste sasvim verovali, i koje ste smatrali iskrenim i poštenim prijateljima. 

Sanjati da zatvarate vrata „za sobom“ i da odlazite od kuće koja je vaša ili pak tuđa 

Odlučni ste da se promenite i da sve počnete „iznova“ i da svoju prošlost i neke stare greške koje su vas stalno sputavale, ostavite iza sebe, jer je to jedini način da uspete i da počnete neki novi posao i novi život, kojim ćete moći sami da „upravljate“, bez straha i bojazni od tajni i nevolja. 

Sanjati da su se vrata sama zalupila za vama i da vam je to znak da niste dobrodošli 

Imaćete neke velike skore brige i nedoumice, te ćete da se nađete u nekoj situaciji da vas svi lako i kritikuju i da ne žele da prihvate vaša mišljenja i predloge, pa će vam se kasnije sve „razjasniti“, kada uvidite da su vas vaši lažni prijatelji sasvim „ocrnili“, i uništili vam sve izglede da sačuvate i svoju čast i ugled, a koji su vam daleko najvažniji. 

Sanjati da vi zaključavate svoja vrata jer vas je strah i jer strepite za svoju bezbednost 

Morate da prihvatite neke nove prilike i neke rizike, sve kako biste uspeli da ostvarite nekakav napredak i prosperitet, jer ste i sami svesni da radite uvek isto, te da se „ne pomerate sa jedne tačke“, i da grešite u svakom svom „narednom koraku“, ali se tvrdoglavo ne menjate. 

Sanjati da čujete škripu vrata i da vas je strah da pogledate da li je neko kroz njih prošao 

Neke vaše „podsvesne strahove“ shvatate kao vid upozorenja, i osoba ste koja je sujeverna i koja veruje u neke „predznake i neke vradžbine“, pa stalno imate neka opravdanja za ono što niste baš ni uspeli da postignete, i za to obično krivite „višu silu“, što je osobama u vašoj okolini posve i smešno.

Sponzorisano

Loading...