Zlato – šta znači sanjati zlato?

Na javi je zlato simbol uspeha, vrednosti, moći i bogatstva, ali se za često kaže da „nije zlato sve što sija“, pa u tom kontekstu može da se odnosi na neki vid prevare, predubeđenja, kao i zablude ili laži i manipulacija.

Šta znači sanjati zlato – zlato kao predominirajući motiv u snovima 

Snovi o zlatu su dosta česti, nekada kao podesvesna potreba i želja da se neko spasi siromaštva ili da postigne moć i uspeh, ali su nekada jednostavna manifestacija nekih nevezanih konotacija, baš koje i nemaju neku konkretnu simboliku.

U nastavku teksta će biti navedeni oni baš najupečatljiviji i najčešći snovi o zlatu, kao i njihova i pozitivna i negativna simbolika, zavisno od načina na koji se ovakav motiv sanja, i kako se dalje i tumači po sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati kako vidite velike količine zlata koje vas zadivljuju i garantuju moć i bogatstvo 

Pred vama su velike i povoljne promene, kako i na poslovnom i na privatnom polju, koje nikako ne treba da zanemarite i da propustite, već da se dodatno potrudite da se istaknete i da postignete baš izvanredne rezultate i ciljeve.

Imaćete neke vrlo povoljne prilike za napredovanje, ali ne smete da ih shvatate olako i da im pak pristupate površno i nezainteresovano, jer su one upravo to što vam je potrebno da zavrednujete i nečije poštovanje, ali i da steknete status i poziciju u društvu, na jedan baš častan i pošten način. 

Loading...

Sanjati da vidite malo zlata i da ste njime „opčinjeni“ i da vam je to sasvim dovoljno 

Na javi ovakav san označava da ste vrlo nezadovoljni svojom trenutnom pozicijom, zaradom, kao i generalno odnosom koji drugi imaju prema vama.

Iako ste dosta omiljeni i poštovani od strane osoba iz svog okruženja, vi smatrate da niste i dalje i pokazali svoj puni potencijal, kao i da ste stekli prijatelje na osnovu neke svoje „stare slave“. 

Sanjati da ste vi uspeli da pronađete puno zlata i da ste zadovoljni i srećni 

Svesni ste svojih vrednosti i kvaliteta, i odlučni da se na dalje borite za sebe, i da ne dopustite baš nikome da vas omalovažava, te i da vam nameće svoje stavove i mišljenja, a da sve vaše rezultate i ideje obezvređuje na najgrublji mogući način. 

Loading...

Sanjati da ste uprkos tome što ste našli puno zlata nezadovoljni i nesrećni i želite još više 

Preterano ste ambiciozni i nezajažljivi, i nikada niste srećni zbog onoga što ste postigli, pa se baš ponašate beskrupulozno i bezobzirno, i to vam neće doneti nikakvo dobro.

Treba da shvatite da za neke projekte vi jednostavno nemate potencijala, i da će vas sve ambicije i želja za „većim i boljim“, stajati onoga što ste već ostvarili, i da ćete da izgubite sve, iako ste vi imali sasvim dovoljno, ali vas je pohlepa navela na „pogrešan put“. 

Sanjati da ste izgubili zlato koje je bilo lično vaše 

Nepromišljeno ste propustili veoma dobre prilike, i sada se kajete ali je već kasno, i ništa nećete i moći da popravite.

Imaćete skore konflikte sa osobama kojima ste verovali, ali koje su vas samo lagale i koristile za i svoje potrebe i postignuća, pa su vam osećanja vrlo pomešana, i ne znate kako da postupite dalje. 

Loading...

Sanjati kako vi jedete zlato i da vam „prija“ njegov ukus 

Veoma ste sebična i samoživa osoba, koja nikada ne misli na druge ljude i na njihove potrebe i/ili osećanja, pa ćete ostati sami i nesrećni, a uz sve to ćete imati i velike „poraze“ na svim poljima.

Ponašate se vrlo bahato i bezobzirno, manipulišete drugima, „poigravate“ se nečijim emocijama i želite da pokažete svoju nadmoć i „veličinu“, a sve će vas to „skupo koštati“, kada shvatite da ste vi ostali bez ijednog prijatelja, da ste izgubili ljubav i poštovanje, i da ste postali „niko i ništa“. 

Sanjati da stanujete u kući koja je „sva od zlata“ 

Prevarili ste se jer ste vi nekome verovali, odali mu sve svoje tajne i tako omogućili i da na „vaš račun“ ostvari velike uspehe, i da se izdigne i napreduje u društvu.

Iako ste vrlo ljuti, ogorčeni i razočarani, shvatate da ste sve sami uradili i da ste sami ispali naivni i lakomisleni, pa morate da se nosite sa posledicama, koje po vas neće biti prijatne, jer ćete imati i neke nepredviđene materijalne i nematerijalne gubitke. 

Sanjati da ste vi nekome ukrali puno zlata 

Nezajažljivi ste i pohlepni, i ne prezate da svakoga iskoristite za lične potrebe i postignuća, pa vi i baš realno i nemate neke bliske i dobre prijatelje, i niko vas ne voli i ne podržava, jer ste i one ili najbliže ili vama najdraže osobe povredili, osramotili i izmanipulisali. 

Sanjati da vam je na glavi zlatna kruna 

Kruna je simbol pobede, „vladanja“, samouverenosti, pa i na javi ona ima simboliku koja je vrlo i dobra, i označava za vas jedan sveopšti napredak i postignuća.

Uspećete da realizujete neke odlične projekte, da ostvarite svoj „san“ kada je u pitanju porodični i bračni život, imaćete divna nova poznanstva i prijateljstva, i sve će da vam ide sjajno i prelepo. 

Sanjati da ste okićeni sa raznim sjajnim nakitom od čistoga zlata 

Pred vama je jedan veoma povoljan period, pre svega u smislu posla i napredovanja, kao i u svim ostalim poljima života, pa nećete imati neke veće brige i probleme, već ćete biti mirni i opušteni.

Takođe, po nekim tumačenjima sna, možete da očekujete lepe ponude, bilo poslovne, ili pak one lične, u smislu bračnih ponuda, ponuda za zajednički život sa partnerom, ili svakako neke lepe i baš pozitivne promene, a u svakom smislu i životnom aspektu. 

Sanjati da brojite zlatne kovanice odnosno dukate 

Mada je ovakav san lep i veoma „zanosan“, na javi ne označava materijalni dobitak, ali se ipak i on odnosi na neka postignuća, priznanja, pohvale i poštovanje, koje ćete da zavrednujete svojim i plemenitim i dobrim delima, i vrednim radom i zalaganjima. 

Sanjati da bacate zlato u vodu ili u bunar 

Ovakav san znači da ćete da olako propustite neke dobre prilike, jer ste vrlo tvrdoglava i veoma i sujetna osoba, koja smatra da je nepogrešiva, te ne slušate ničije savete, mišljenja i iskustva.

Sa druge strane, nešto pozitivnija konotacija ovoga sna, može da se odnosi na to da ćete da se vi i rešite nekih nedoumica i problema, kao i osoba koje ste smatrali dobrim, ali se ispostavilo da ste i pogrešili u proceni, i da vam je umesto „sjaja“, sve to bio teret i velika prepreka u napredovanju. 

Sanjati da ste dobili od nekoga puno zlata na poklon 

Nepromišljeno i lakomisleno postupate sa zarađenim sredstvima, i sva je prilika da ćete ostati bez novca ili bez nekih materijalnih dobitaka, jer ćete da ih pozajmite ili prokockate vrlo uzaludno.

Iako ste se sigurno pokajali, i želeli biste da ste bolje promislili, ne treba da očajavate, već da pak i iskoristite nove prilike, ali i ubuduće pažljivije procenjujete situacije i rizike u koje se upuštate. 

Sanjati da vi nekome darujete zlato u novcu ili predmete od zlata 

Pomoći ćete neokoj osobi u nevolji, i bićete vrlo plemeniti i velikodušni, a takav vaš gest će da vam pored zahvalnosti, donese i veliko poštovanje i ugled u društvu.

Naime, svako dobro delo, pre ili kasnije se „dobrim i vraća“, pa ćete neočekivano čuti neke lepe i vrlo povoljne novosti, ili ćete ostvariti neke planove i ciljeve kojima ste se dugo opterećivali.

Sponzorisano

Loading...