Šuma – šta znači sanjati šumu?

Na javi je šuma simbol za neke podsvesne strahove od „mračnih i tamnih mesta“, koja jesu vrlo i ispunjena „životom“ ali su nepoznata, te označavaju osobe koje nas okružuju, a i od kojih i zavisi neki uspeh ili propast, već sasvim shodno tome da li je šuma sinonim za prijateljsko ili ipak neko veoma neprijateljsko okruženje.

U nastavku teksta saznajte šta znači sanjati šumu.

Šta znači sanjati šumu – šuma kao predominirajući motiv u snovima 

Veoma je zanimljivo da je šuma kao motiv vrlo česta u snovima, te da joj je simbolika različita i vrlo šarenolika, iako se obično tumači kao pozitivna ili negativna, ipak je veoma implikativna ili prenesena na javi, već u skladu sa nekom konkretnom situacijom i konotacijom sna koji se sanja.

U nastavku teksta će biti navedeni upravo oni najčešći i najupečatljiviji snovi o šumi, te data pak analiza i tumačenje prema sanjaricama i sanovnicima od davnina sve do danas, koji kroz čitavu i „prizmu događaja“, već na određeni vrlo specifičan način snove i tumače i objašnjavaju.

Sanjati da vidite neku vrlo gustu i mračnu šumu koja u vama izaziva strah i nelagodu 

Vama je neko lažno dao obećanja koja nije ispunio, i vi ste vrlo i ljuti i razočarani i razmišljate se da sa tom osobom napokon prekinete svaki kontakt, jer vam je dosadilo da vas neko tako olako ili bezobzirno ismeva, i smatra vas naivnom i glupavom osobom. 

Loading...

Sanjati da ste krenuli u šumu i da ste se u njoj izgubili i nikako ne možete da nađete stazu 

Preterano ste se navikli da brzate u odlukama i da sve unapred isplanirate, i nikada ne uspete ništa da ostvarite, jer je poznata jedna izreka da „kada čovek planira unapred, tada mu se i Bog smeje“. 

Sanjati da ste sami u šumi u sred noći i da se „trzate“ na svaki šum te da strepite za sebe 

Strahujete za bezbednost svoje porodice, jer ste se zamerili nekim osobama koje su opasne i vrlo moćne, i mogu da vas olako i unište samo ako tako požele, jer ste ih odali i ugrozili njihov posao, a kada oni nisu ispunili svoj „deo dogovora“ i obezbedili vam neke investicije u koje ste ulagali. 

Sanjati da šetate šumom sa svojim prijateljima i da vam je hladovina vrlo prijatna i lepa 

Loading...

Preterano ste se opustili, i mada ste to i zaslužili, ipak takvo stanje „retko sluti na dobro“, pa je baš bolje da povećate opreznost, i da čisto iz predostrožnosti, „otvorite četvore oči“. 

Sanjati da uživate u nekoj šumi koja vam je dobro i poznata i u kojoj ste se igrali kao dete 

Vama nedostaju neke osobe koje ste davno izgubili, i voleli biste da možete da „vratite vreme“ i da se ponovo sa njima posavetujete i da zatražite neku pomoć i utehu, jer ste u vrlo lošoj životnoj fazi, i skoro ste „na ivici“ depresije. 

Sanjati da trčite kroz šumu u nameri da negde stignete prečicom ali ste se olako vi izgubili 

Mada ste smatrali da je brži i lakši „put ka cilju“ dobro rešenje, niz okolnosti koje vam se ređaju jedna za drugom, jasno vam stavljaju do znanja da niste baš u pravu, i da je bilo pametnije da ste se više potrudili, jer ćete ubrzo da izgubite sve što ste stekli, i bićete sasvim očajni i uništeni. 

Sanjati da sečete drva u šumi i da vas je jedno od njih „prignječilo“ pa vi zovete u pomoć 

Loading...

Nemate na koga da se oslonite i ne želite da sebi priznate da ste sve ljude koji su vam nešto ikada značili, vi sami svojim ponašanjem i postupcima i oterali od sebe, i kajete se ali je za sve već vrlo kasno. 

Sanjati da vi živite u šumi i da vam je ona vrlo drago i lepo mesto i smatrate je za svoj dom 

Prema partneru ste stalno bili vrlo korektni i niste mu nikada uskratili ni poštovanje ni poverenje, pa vam nije jasno „gde je nestala ljubav“ i zašto vas je onaj koga ste voleli neizmerno, tako olako i bez reči ostavio, i nastavio dalje svojim putem. 

Sanjati da pevate idući kroz šumu kako biste „odagnali“ strah i sebe ubedili da je sve dobro 

Možete da sebe tešite da ste postupili onako kako je trebalo i kako je „svakom po zasluzi“, ali je i činjenica da ste nekoga vrlo grubo ismejali i osramotili pred svima, pa vam je sada žao i želite da se izvinite, ali ste previše za tako nešto i ponosni ali i sujetni i tvrdoglavi, i radije negirate grešku. 

Sanjati da je svuda oko vas neka mračna i maglovita šuma i da uopšte ne znate otkuda vi tu 

Pred vama su neke skore velike nevolje i gubici, na praktično svim aspektima života i posla, te vi treba da budete jaki i da u svemu istrajete, jer sve loše mora jednom da prođe i sve će se jednom i „zvati juče“. 

Sanjati da vas je neki neprijatelj namamio u šumu da bi vas ostavio da umrete i/ili vas ubio 

Lažete osobe do kojih vam je stalo, kako ih ne biste „povredili istinom“, ali je mnogo gore da one same shvate da ste ih obmanjivali, jer bi sve drugo osim laži i mogli da vam oproste, pa i ni sami vi ne umete da objasnite tačan razlog svog sasvim pogrešnog postupka, mada ste ga vrlo svesni. 

Sanjati da pokušavate da pratite tragove na stazi kroz šumu ali oni su lažni i nisu put izlaza 

Vama neko namerno daje loše i lažne savete da bi vas „namamio u klopku i naveo na greške“, i vi ćete naivno i lakomisleno da pogrešite, ali zato nikada više nećete da oprostite onima koji su vam takvu nepravdu naneli, i to baš i sasvim zlobno i tendenciozno.

Sponzorisano

Loading...