Sveća – šta znači sanjati sveće?

Na javi sveća može da ima različite namene, ali je njena glavna simbolika prolaznost i neko pak „sagorevanje pre vremena“, te označava osobe koje nemaju strpljenja i koje su često brzoplete u svojim željama i nadanjima, pa preterano lako i pogreše i ostanu bez onoga što imaju želeći više.

Šta znači sanjati sveću – sveća kao predominirajući motiv u snovima 

Učestalost snova o sveći je dosta velika, kao što je i simbolika snova sasvim raznovrsna i nekada je manje ili nekada više upečatljiva, ali se generalno deli na onu pozitivnu i na onu negativnu, ali u nekim situacijama, već prema konotaciji snova, ona može da bude i vrlo jasna i implikativna.

U nastavku teksta će biti navedeni upravo oni najučestaliji i najupečatljiviji snovi o sveći kao vrlo jasnom i dominirajućem motivu, te data analiza značenja i tumačenja snova po sanjaricama, i vrlo starim ili pak i savremenim sanovnicima.

Sanjati da vidite neku sveću koja gori i da vam je ona jedini i upečatljiv motiv u snu 

Ovakav san označava neke vaše nade i tajne želje da se ostvarite i da uspete, ali je sve zavisno samo od vašeg rada i od vrlog zalaganja, jer samo od „sanjarenja“ nećete dobiti realno ništa. 

Sanjati da palite sveću jer ne vidite gde se nalazite ali da nikako ne uspevate da je upalite 

Loading...

Sasvim ste se „pogubili“ u nekim svojim nedoumicama i ne umete da racionalno i staloženo pak i razmislite, te i da odlučite ono što je u datom momentu najbolje, a i što ima najveće izglede da se ostvari uz najmanje rizika i prepreka, koji su svakako neminovni i koje ćete morati da rešavate. 

Sanjati da palite sveću u crkvi za „pokoj dušama mrtvih“ i/ili „za sreću i zdravlje živima“ 

Verujete da će vam neka pokajanja doneti „mirnu savest“ i da će da vam oproste osobe kojima ste naneli velike nepravde i koje ste „unazadili“, ali ste se prevarili u procenama, jer su ljudi koje ste i povredili i uvredili, sasvim neosetljivi na vaše molbe i/ili potrebe da vam daju „novu priliku“. 

Sanjati da vidite dosta sveća koje gore u crkvi i da vas takav prizor umiruje i daje spokoj 

Pred vama je neka svetla budućnost, pod uslovom da se „radikalno promenite“, te i da prihvatite neke savete onih koji vas poznaju dobro, ali i koji su svesni da sami i bez pomoći i ne možete da ostvarite baš ništa, jer ste vrlo nezrela, površna i neodgovorna osoba. 

Loading...

Sanjati da vam se sveća stalno gasi iako pokušavate da je nekako vi i održite upaljenom 

Nemate nikako „sreće u životu“, pa ste stalno u nekoj vrsti „stagnacije“ i ne možete da se nikako i „pomaknete sa mrtve tačke“, a svi oko vas stalno napreduju na baš svim životnim poljima, te ste vrlo razočarani i nesrećni zbog takvih okolnosti. 

Sanjati da su se sve sveće iznenada odjednom „same od sebe“ ugasile i da ste se vi uplašili 

Ovakav san ima jednu vrlo lošu konotaciju, te se odnosi na neke velike i skore gubitke koje ćete da doživite na baš svim poljima, i nećete dugo moći da sebe „pokrenete“, ni da se vratite na pravi put, jer ćete da „zapadnete u očajanje i samosažaljenje“. 

Sanjati da vi palite sveću na groblju ali da se ona stalno iznova gasi i vas je strah i „jeza“ 

Ne možete da se olako pomirite sa nekim skorim gubicima, pa pokušavate da u svima osim u sebi „nađete krivca“, ali da biste „krenuli dalje i napred“, morate da se sasvim jasno suočite sa sobom i sa svojim strahovima i prevelikim pogreškama iz prošlosti. 

Loading...

Sanjati da ste se opekli o plamen sveće i da vas veoma boli ili peče rana na koži 

Neke vama drage i veoma važne osobe će da vas iznevere, i bićete veoma razočarani i u isti mah i ljuti i nesrećni zbog svega toga što vam se dogodilo. 

Sanjati da ste u mračnoj prostoriji u kojoj plamti samo plamen jedne jedine sveće 

Nije vam jasno kako ste se našli u nekim okolnostima koje su toliko loše i nepovoljne, ali ćete da sve i shvatite kada vam se pred očima „razbistri“, a i kada uvidite koliko su vam štete nanele vaša sujeta i egoizam, te i pohlepa i gramzivost koijma ste se „pokorili“. 

Sanjati da su upaljene sveće poređane „u zatvoreni krug“ i da ste vi u njegovom „centru“ 

Strah vas je da ste se sasvim „upetljali“ u neke nemoralne ili nelegalne radnje, jer ste bili naivni i lakoverni, i brzopleto ste pomislili da sreća i uspeh mogu da se ostvare „preko noći“, bez rada i/ili truda, sasvim olako i sasvim „same od sebe“. 

Sanjati da vam sveće koje gore „osvetljavaju neki put“ i da vas je strah da njime krenete 

Mada vas stalno neko ko vas voli i ko vam želi dobro, pokušava da „usmeri na neki bolji put“ baš i dobrim savetima i neizmernom podrškom, vi ste vrlo tvrdoglavi i svakako ćete da uradite baš po svom nahođenju, i opet ćete da napravite istu grešku, i da se „vrtite u krug“ kao i uvek do sada. 

Sanjati da vam je kuća puna sveća koje gore i da se bojite da one ne izazovu požar 

Smatrate da ste vi neko ko je otvorenm i iskren prema svakome, ali u suštini to nije tačno, i vama je osnovna mana to što ste lukavi i pretvorni, te i što stalno pokušavate da se „predstavite u baš i nekom boljem svetlu“, i na takav način nesvesno stvarate sebi neprijatelje, koji žele da vas ponize i unište, a jer sve vaše laži i manipulacije shvataju „suviše lično“. 

Sanjati da pravite sveće od voska i da nameravate da ih prodajete na pijaci 

Vi ste neko ko je vrlo spretan i ko u svakoj prilici nađe neku korist, te ste poznati kao osoba koja se stalno „dočeka na svoje noge“ i praktično vas je nemoguće nadmudriti i prevariti, jer ste vrlo i inteligentni i pronicljivi, ali ste u isti mah lukavi i spremni da se branite, i istim metodama kojima neko pokuša da vam „naškodi“. 

Sanjati da vam je vosak sa upaljene sveće pao na odeću i ne možete da ga skinete 

Vama su stalna prepreka neke vaše tajne i „mrlje iz prošlosti“, i nikako ne možete da popravite svoju biografiju, a ne želite da drugima otvoreno priznate kako i gde ste pogrešili jer vas je stid, ali samo pogoršavate situaciju svojim lažima i spletkama. 

Sanjati da vam je plamen sveće „oprljio kožu i/ili kosu“ i da ste se vi vrlo uplašili 

Osetili ste se „ugroženo“ od strane nekoga kome ste vrlo verovali, te i smatrali da je „na vašoj strani“, ali ste se razočarali kada ste shvatili da vas je zapravo ta osoba izneverila, te i olako vas izdala, sve zarad ostvarenja nekih svojih ciljeva i ličnih satisfakcija. 

Sanjati da je sveća sasvim do kraja „izgorela“ i da nema više fitilja i uskoro će da se ugasi 

Ovakav san ima dosta lošu konotaciju na javi, i po pravilu označava skoru smrt i/ili tešku bolest neke vama važne i bliske osobe, pa ćete biti vrlo zabrinuti i nesrećni, i nećete ni za šta da imate ni snage, a niti volje i energije.

Sponzorisano

Loading...