Svinja – šta znači sanjati svinju?

Dokazano je da su svinje jedna od najinteligentnijih životinjskih vrsta, te se danas koriste pored i odgoja za ishranu, i kao kućni ljubimci, ali je njihova simbolika nekada pogrdna i obično se pak i odnosi na neke ljude koji su nevaspitani ili bezobrazni, i ne retko se za nekoga kaže da je „debeo kao svinja“.

Šta znači sanjati svinju – svinja kao predominirajući motiv u snovima 

U snovima je svinja dosta česta kao „glavna figura“, ali je svakako sama simbolika sna koja je ili loša ili dobra, povezana pre svega sa nekom situacijom koja se sanja i u kojoj je svinja samo deo i jedan „sklop“ ukupnog doživljaja u snu.

U nastavku teksta će biti opisani oni najučestaliji snovi koji imaju svinju kao i/ili predominantan motiv, ili „centralni simbol“, i njihova analiza po sanjaricama i sanovnicima koji najbolje tumače i značenje i implikaciju koju imaju ovakvi snovi.

Sanjati kako vidite samo jednu svinju koja je slobodna i koja je mirna u polju 

Pred vama su neki izuzetno povoljni poslovni projekti, pa ćete u narednom vremenskom periodu i da vi ostvarite vrlo zapažene uspehe, i da se ponosite na sav svoj uloženi rad i trud.

Takođe, vas na emotivnom polju očekuju neka lepa i prijatna iznenađenja, pa može da uskoro ili usledi bračna ponuda, ili ponuda za zajednički život sa vašim emotivnim partnerom. 

Loading...

Sanjati kako vidite „čopor“ svinja koje su na slobodi i koje „uživaju“ u prirodi 

Simbolika ovakvog sna nije posebno dobra i pozitivna, te označava neke skore nevolje i muke na javi, a sve jer ne umete da dobro predvidite neke događaje koji vam slede, ali niti da vi procenite ljude sa kojima sarađujete, pa će vas oni nagovoriti da uložite svoj novac u neke projekte koji su rizični. 

Sanjati kako su svinje zatvorene i nesrećne u nekom ograđenom prostoru 

Očekuje vas velika propast i gubici na svim aspektima života, pa ćete da osiromašite ili da budete u nekim vrlo rizičnim situacijama, jer ste prokockali novac, ili ste se zadužili a nemate da vratite.

Vama će svi u narednom periodu da „okrenu leđa“, jer ste se ponašali nepromišljeno i lakoverno, i bili ste tvrdoglavi da poslušate savete, pa ste osobe koje su vam bliske i osramotili i postideli. 

Loading...

Sanjati svinju sa prasićima koja je srećna i bezbrižna i vama je taj prizor divan 

Ostvarićete neke dugo željene ciljeve i krenuti napokon napred, pa ćete i da se obogatite i da vaša upornost rezultuje velikim „pomakom“, u društvenoj poziciji i u ostvarenju ugleda i statusa.

Po nekim tumačenjima ovakav san može da implicira i skoro zasnivanje porodice, kao i baš skoro potomstvo, a ako ste planirali da se ostvarite u ulozi roditelja, pa o tome razmišljate podsvesno. 

Sanjati da koljete svinju i da vam je muka od njene krvi i od samog „čina“ klanja 

Mada je sam ovakav san vrlo uznemirujuć, on na javi ima dobru konotaciju, i znači da će sva vaša hrabrost i velika snaga koju ste pokazali, da se uskoro isplate, i da ćete ostvariti izvanredne uspehe i rezultate, i dobiti nagrade, pohvale ili unapređenje i materijalnu satisfakciju. 

Sanjati da ste prisustvovali „svinjokolju“ i da vas je isprskala krv od zaklane životinje 

Loading...

Bićete pred skorim vrlo velikim preprekama i problemima na svim aspektima života, pa treba da se posebno pripazite nekih svojih nepromišljenih postupaka, kao i lakovernosti koja vam je jedna karakterna crta, jer će da pokušaju da vas veoma ozbiljno nasamare, osobe kojima ste verovali. 

Sanjati da vi hranite ili pojite svinju koju volite i pazite kao svoga kućnog ljubimca 

Morate da zanemarite nečija ogovaranja i pokušaje da vas sabotiraju, jer je to jedina prepreka koja je na vašem „putu“ ka uspehu i ostvarenju, pa nema ni potrebe da se osvrćete na ono što o vama drugi govore, niti da dokazujete da je to laž i izmišljotina.

Pred vama je idealna prilika da uspete, da se obogatite, da ostvarite sve svoje želje i ciljeve, i baš i zaista nema potrebe da „pridajete značaja malim ljudima“, koji osim zlobe i zavisti, u sebi ipak nemaju ništa drugo, i ništa vredno i dobro. 

Sanjati kako hranite svinju sa namerom da je „utovite“ i da je pojedete kada dođe vreme 

Skloni ste da odlično procenjujete druge ljude, i da iskoristite sve njihove mane i slabosti, kao i da njihove tajne i greške koje su vam poverili, zloupotrebite i da ih upravo „uništite“ na taj način i sebe izdignete na račun tuđih nevolja i patnji.

Veoma ste podmukla i proračunata osoba, koja za sve svoje postupke ima neku „zadnju nameru“, pa ćete se veoma lako naći u nezavidnoj situaciji, kada vas pohlepa i ambicije navedu na greške. 

Sanjati kako jedete svinjsko meso koje je lepo pripremljeno i ukusno 

Naivni ste i lakoverni, i prepuštate se oduševljenju i „lagodnom životu“, pa i često dopustite da ili nečija laskanja ili maliciozne laži i obmane „koje su lepo servirane“, postanu suština vašeg života i da vas naevdu na greške, pa i da vas sasvim upropaste. 

Sanjati da je svinja koju vidite sasvim prljava i blatnjava i da ona u tome uživa 

Pred nekim ste zdravstvenim tegobama koje će da vas zabrinu i da vas „ometaju“ u planovima ili u željama da napredujete, ali ih nećete shvatati ozbiljno, iako biste trebali da se obratite lekaru.

Po nekim tumačenjima ovakav san označava da ćete sami sebe da „upropastite i zaglibite“ u neke i velike nevolje i probleme, jer ste se ponašali brzopleto i nepromišljeno, pa bez nečije pomoći ili podrške, vi nećete imati nikakve šanse da se izvučete iz problema, za koje ste sami vi baš krivi. 

Sanjati da vam je svinja ušla u kuću i da je vi smatrate za svog ljubimca 

Imaćete u narednom periodu vrlo srećan i rasterećen život, te ćete da se vi lično i/ili neko vama blizak oporavite od nekih gubitaka, bolesti ili problema, pa ćete napokon moći da „odahnete“ i da se makar malo i opustite i uživate u miru i harmoniji. 

Sanjati da vidite divlju svinju koja je u šumi i koja je sasvim slobodna 

Potajno čeznete za nekim prošlim danima, kada ste imali svoju slobodu i niste morali da toliko ili brinete ili radite, ali su sa godinama došle i neke nove odgovornosti i potrebe, koje morate da vrlo savesno ispunjavate, ali i ne možete da se žalite jer živite u blagostanju i ništa vam ne nedostaje. 

Sanjati da ste ubili divlju svinju i njenu glavu ste stavili na zid kao „trofej“ 

Vi ste uspeli da ostvarite skoro sve i na poslovnom i na ličnom planu, ali ste uvek gramzivi i vrlo i zavidni i ljubomorni, pa imate potrebe da se dokazujete i da postanete još bolji i uspešniji, jer vi i jeste vrlo sujetna osoba, koja mora da uvek „bude glavna i na vrhu“. 

Sanjati da vidite mrtvu svinju ali da je niste vi ubili već je sama uginula 

Moraćete da rizikujete mnogo toga u narednom periodu, jer ćete da se nađete u veoma teškim i/ili skoro nerešivim problemima, pa ćete da se i nervirate, ali i da budete uporni i istrajni, i uspećete i da se „izvučete“ i da pobedite prepreke, ali koje ste sami stvorili svojim neopreznim postupcima. 

Sanjati da razgovarate sa svinjom i da vas ona razume i vi je smatrate prijateljem 

Usamljeni ste i ranjivi, i potrebno vam je da vas neko razume i podržava, ali na žalost svi vas baš samo osuđuju, i smatraju da ste sami odgovorni za sve loše što vam se u životu dešava.

Vi ste svesni da nekada ne radite sve „kako treba“, ali imate neka realna opravdanja i strahove ili nedoumice, no niko ne želi da vam da savete, jer smatra da „zaludno troši reči“, i da ćete vi opet i vrlo tvrdoglavo i bezobzirno, da sve uradite po svome. 

Sanjati da vi u snu jašete neku svinju i ona pokušava da vas „zbaci sa leđa“ 

Zamerili ste se sasvim pogrešnim osobama, i vi ulazite u bespotrebne konflikte sa nekim koje od vas verbalno i nadmoćniji i sigurniji u sebe, pa i vaša potreba da nekoga iskritikujete i osuđujete, lako će da se okrene protiv vas, jer ste se preterano „zaneli“, i mislili ste da možete da uspete tako što ćete da unizite druge. 

Sanjati da vas je ujela svinja i da ste vrlo uplašeni i iznenađeni i da vas rana boli 

Vi ste uvek bili neko ko je plemenito i dobronamerno pomagao svakome u nevolji, pa ste sasvim i šokirani i razočarani, jer je neko iskoristio vaše lepe i iskrene namere, da vam nanese zlo, da vas upropasti, i da vam „zarije nož u leđa“.

Sponzorisano

Loading...