Trudnica – šta znači sanjati trudnicu?

Trudnica je na javi osoba koja je oličenje neke novine, promene, novih početaka, „drugog stanja“ i velike želje za napretkom i ostvarenjem jer u sebi ona nosi „novo biće“, ono nevino i čisto, ono i neiskvareno i vredno podnošenja svih muka i žrtava.

Šta znači sanjati trudnicu – trudnica kao motiv koji predominira u snovima 

Generalno su snovi u kojima je trudna žena glavni motiv, veoma česti, kako kod osoba koje žele da se ostvare kao roditelji, tako i uopšte kod onih koji podsvesno teže napretku i promenama.

Sa druge strane je simbolika snova o trudnicama dosta raznovrsna, nekada dobra a nekada loša, te sve zavisno od tačne konotacije sna i načina na koji se trudnica vidi, doživljava, ko sanja i kako sanja, kao i kakav tip „interakcije“ u snu postoji.

U nastavku teksta će biti navedeni najučestaliji snovi sa ovom tematikom, kao i njihova najčešća tumačenja i značenja prema sanjaricama i sanovnicima koji su u upotrebi od davnina do danas.

Sanjati da vidite trudnicu koju na javi ne poznajete 

Kada ste sanjali da je trudna žena koja vam je na javi nepoznata, to označava vašu spremnost za promene, za suočavanje sa sobom, za neke radikalne korake za ostvarenje ličnih ili profesionalnih ciljeva.

Loading...

Nekada se ovakav san tumači kao podsvesna želja da se ostvarite u ulozi roditelja, ali i strah od novih događaja kojima ne možete unapred da znate ishod, jer ste navikli da sve držite pod vašom kontrolom.

Sanjati da vidite trudnicu koja vam je poznata na javi 

San u kome je trudna neka osoba koja je vaša prijateljica, član porodice, poznanica, označava da ste osoba koja voli da misli svojom glavom, i da ne dozvoljavate da vas bilo ko „poremeti“ i da i osporava vaše ideje i planove.

Vi ste shvatili da ne želite da trpite stalne prigovore i osude za svoje postupke, da vam je dosta da se osećate potlačeno i nemoćno, i želite da jasno ispoljite svoj stav, i da se borite za sebe i ciljeve. 

Sanjati da vidite trudnog muškarca (a vi ste žena koja sanja ovakav san) 

Loading...

Kada ste žena koja sanja da je vaš muž, momak, otac ili poznanik koji je muškog pola trudan, to ima simboliku da ne uspevate da oprostite nekome greške koje je počinio, i da vas je zbog njega i stid i sramota.

Iako ste vrlo plemenita i dobra osoba, vi neke stvari jednostavno ne tolerišete, i onaj koji to zna, a vrlo svesno postupa protivno vaših nadanja, očekivanja i pravila, ne može da očekuje na dalje pak i vašu ljubav, pomoć i podršku, jer ste osoba koja je vrlo moralna i koja drži do sebe.

Sanjati da vidite trudnog muškarca (a vi ste takođe muškarac koji sanja ovakav san) 

San u kome osoba muškog pola sanja sebe u drugom stanju, ili pak vidi nekog poznanika ili onog koga na javi ne poznaje kako je trudan, a muškarac je, označava da će na javi da ima neke vrlo ili neprijatne ili posve iznenađujuće događaje u skoroj budućnosti.

Naime, uskoro onoga ko sanja ovakav san, očekuje neka situacija u kojoj uopšte neće znati kako da reaguje i kako da se snađe, jer je nenaviknut i nespreman da dela u takvim okolnostima.

Sanjati da ste vi trudni u snu dok na javi niste „u drugom stanju“ 

Loading...

Pomenuti san ima dvojaku simboliku, i najčešće znači da ste ili spremni za ulogu majke, ili da se plašite da ostanete u drugom stanju na javi.

Međutim, ovakav san ponekad znači i tumači se kao vaša velika sreća i uspeh u skorije vreme, te da ćete se ostvariti na poslu, steći materijalnu dobit, ostvariti novu romansu i generalno biti vrlo ispunjeni i zadovoljni životnim okolnostima koje vam slede. 

Sanjati da ste trudni u snu kao i da ste i na javi trudni (kada trudnica sanja da je trudna) 

Pravilo je da se ovakav san tumači kao neka podsvesna briga za potomstvo, potencijalni strah ili nestrpljenje kada će doći dan porođaja, kao i eventualna podsvesna želja da se trudnica što pre ostvari kao majka, pa je ono što je opterećuje „stiže“ i u snovima.

Sa druge strane, ovakav san označava novost, radosnu vest, iznenađenje, neki lep poklon, dobitak u igrama na sreću, nasleđe, unapređenje, povećanje plate i druge neke slične lepe vesti.

Sanjati da ste u strahu od trudnoće i porođaja 

Ako ste sanjali da ste u snu trudni te da vas je veoma strah od trudnoće i njenog ishoda, ima na javi simboliku da ste nesigurni, nezreli i povodljivi, te da se stalno preispitujete i težite da se vi svakome i prilagodite, a takav stav nema na kraju po vas dobar ishod.

Sanjati da vas je stid jer ste trudni 

Kada sebe sanjate u „drugom stanju“, i takvu situaciju iako je normalna vi shvatate kao sramotnu i stidite se svoje trudnoće, ima na javi značenje da ste na neki način samoživa i sebična osoba.

Naime, vi nikada ne slušate tuđe savete i iskustva, ne želite da se prilagodite i imate naviku da vi stalno „terate po svom“, jer ste ubeđeni da ste uvek vi u pravu i da stalno svi drugi greše.

Sanjati da ste srećni jer ste trudni 

Ovakav san ima na javi jedno posve lepo i pozitivno tumačenje, i označava da ćete ubrzo ostvariti veliki uspeh i napredak na apsolutno svim poljima, i da ćete biti presrećni i ostvariti mir i biti i vi vrlo opušteni, bez ikakvih stresova i trzavica koji bi mogli da vas poremete.

Sanjati da ste najpre trudni a potom „ne vidite više“ svoj trudnički stomak 

Iako zvuči neobično, ovakav san je sasvim česta pojava, kada najpre na početku sna vidite da ste trudni, a potom više nemate stomak, iako se niste ni porodili niti ste „izgubili bebu“.

San u kome ste imali ovakav doživljaj, te je on u vama izazvao tugu i „osećaj praznine“, znači da ćete na javi uskoro da ostanete bez nekoga ko vam je važan i drag, jer će on ili da ode daleko ili i da se razboli i umre, te ćete svakako biti vrlo potišteni i nesrećni.

Sa druge strane, isti san koji u vama izaziva radost, sreću i olakšanje, označava na javi da vi za nešto niste bili spremni i da vam je laknulo što ste oslobođeni neke obaveze, te da ste srećni što ste se „spasili“ neke neprijatnosti ili nevolje koja vam je stvarala pritisak ili nelagodu.

Sanjati da ste u snu „izgubili bebu“

Tumačenje ovakvog sna zavisi pre svega od toga da li je sam događaj bio bolan ili „neosetan“ te i da li ste vi osetili razočarenje i tugu, ili pak radost i olakšanje.

Dakle, ako ste sanjali da ste „izgubili bebu“ i da je sam proces u snu bio bolan i traumatičan, na javi označava da ste nekoga na javi vrlo uvredili i povredili, te da iako se kajete vi ste tu osobu nepovratno izgubili kao podršku, prijatelja i oslonac.

Sa druge strane, ako ste u snu imali spontani pobačaj koji je praktično bio „neosetan“ i vi ste osetili jedan vid olakšanja, sreće i oslobođenja od „tereta“, na javi to simbolizuje da ste vrlo pomirljivi i da se ne nervirate zbog nekih propuštenih prilika, već idete dalje i očekujete nove uspehe i nova ostvarenja.

Sanjati da ste rodili mrtav plod 

Kada ste sanjali da ste rodili mrtvu bebu, to na javi označava neko vaše „umiranje nada“, te i baš velike prepreke i probleme, kao i odustajanje od ciljeva i želja, jer ste svesni da nema svrhe da se borite na dalje.

Potrebno je da se potrudite da sagledate realnost, te da svoje ambicije makar na kratko ostavite po strani, i da radite i manje unosne poslove i prihvatite manju poziciju u firmi, jer u suprotnom lako možete dobiti otkaz ili pak biti u iznenadnim i velikim finansijskim problemima.

Sanjati da je beba umrla u vašem stomaku i da se „ne osećaju njeni pokreti“ 

Ovakav san se obično tumači kao neko vaše odustajanje od želja, ideja, planova i nadanja, i jedna vaša sklonost da postanete malodušni, samosažaljivi i da se sasvim „predate očajanju“.

U svakoj situaciji treba da pronađete ono što vas pokreće, i da se posvetite realnim ciljevima, te i da se „spustite na zemlju“ i da radite vredno i predano, pa sami rezultati sigurno neće ni izostati.

Sanjati da ste trudni „sa blizancima ili sa trojkama“ (višeplodna trudnoća) 

Ovakav san označava da čete biti u sukobima i svađama sa većim brojem ljudi, ili da će svaki vaš problem da se udvostruči ili utrostruči, jer niste bili dovoljno vredni da svaki od njih rešavate baš i na vreme.

Sanjati da je vaša majka trudna 

Iako se po godinama i po tome da je vaša majka neočekivano trudna, sasvim teško u snu snalazite i suočavate sa ovakvom situacijom, ni na javi simbolika nije ništa bolja i pozitivnija.

Naime, oni koji su vam najbliži, članovi porodice i kojima ste sasvim verovali i očekivali pomoć i podršku, „okrenuće vam leđa“, pa ćete biti vrlo tužni ali i sasvim razočarani i uvređeni.

Sanjati da je vaša sestra trudna 

Kada je u snu vaša sestra trudna, na javi to znači da će se neko od vama dragih osoba suočiti sa ili velikom sramotom ili ogovaranjima, te da ćete im se vi naću i nevolji i pomoći da sve što lakše ili prebrode ili nekako i isprave greške koje su načinili.

Sponzorisano

Loading...