Udaja – šta znači sanjati udaju?

Mada se za sam čin udaje, u raznim kulturama praktikuju različiti običaji i verovanja, suština pak jeste u povezivanju sa emotivnim partnerom i u stvaranju sopstvene porodice, te ima smisao neke promene, novog početka, ljubavi, privrženosti, razumevanja, poštovanja, oslonca i podrške.

Šta znači sanjati udaju – udaja kao predominirajući motiv u snu 

Realno je da udaju sanjaju najviše mlade devojke koje žele da se obavežu svom partneru i da zasnuju porodicu, ali je generalno ovakav motiv u snovima čest, te je njegova simbolika vrlo i različita, a kao i u ostalim snovima sagledano sa aspekta konkretne situacije i konotacije sna.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najučestaliji snovi sa motivom udaje, kao uostalom neka najverodostojnija tumačenja i značenja, a prema sanjaricama i starim i savremenim tumačima.

Sanjati da se neka vama nepoznata osoba udaje 

Ovakav san pretpostavlja neke nove i iznenadne događaje, koje ćete podeliti sa osobom koju ste i „videli“ u snu, te će vam upravo ona saopštiti neke radosne i srećne vesti.

Sanjati da se udaje neka osoba koju poznajete na javi 

Loading...

San ima vrlo lepu konotaciju na javi, i označava period napretka i postignuća na svim životnim aspektima, a najbolje je što će se sve desiti „odjednom“, i vi nećete verovati da vam se sreća baš i u tolikoj meri „osmehnula“.

Sanjati da se vi udajete u venčanici (a osoba ste koja je ženskog pola) 

Vi ste neko ko ne ume da „bude sam“, i potrebna vam je pažnja i ljubav, jer ste od detinjstva vrlo razmaženi i sve ste imali i sve vam je „dato“, pa patite kada nemate sa kime da podelite emocije i nekada svesno srljate u vezu ili brak, jer ne možete da trpite samoću.

Sanjati da se udajete iako ste muškarac i da nosite venčanicu (a osoba ste muškog pola) 

Ovakav san je posve neobičan, i ima jednu konotaciju vašeg straha da ćete biti neprihvaćeni ili neshvaćeni, jer ste u nekom smislu drugačiji i „svoji“, ali nemate nameru da stavove i mišljenja menjate zbog drugih, već naprotiv verujete da sredina koja je „učmala“, može da se menja i da se „osavremeni“, a ne da se vi „unazađujete“.

Loading...

Sanjati da ste vi presrećni što se udajete i ne možete da prestanete da pevate i da igrate 

Pomenuti san ima pozitivnu konotaciju na javi, i označava sreću i radost zbog nekih nenadanih i baš dobrih preokreta na svim aspektima vašeg života.

Osim što ćete biti u emotivnom smislu vrlo srećni i ispunjeni, očekuju vas bogatstvo i poslovni ili napredak ili odličan rezultat, kao i neke lepe vesti, opšta sreća, mir, harmonija i blagostanje.

Sanjati kako neutešno i glasno plačete i veoma ste tužni jer se udajete 

Vi ste u nekim stalnim strahovima i nedoumicama, bojite se da vam se ne „promeni sreća“ i da vam stvari ne počnu izmicati kontroli, te ste stalno nervozni, zbrinuti, puni nekog negativizma i skrivenog besa i ljutnje.

Ranije ste vi imali sklonost da pravite neke greške, i to vas veoma opterećuje i verujete da treba da sve ponovo analizirate, ali kako biste ovoga puta postupili ispravno i kako biste predupredili sve potencijalne nevolje i prepreke, koje vas mogu zadesiti na nekom životnom polju.

Loading...

Sanjati da se udajete za nekoga ko je od vas mnogo stariji po svojim godinama 

Ovakav san na javi nema dobru simboliku, te označava da ste vi neko ko je vrlo usamljen i tužan i da ste u stalnim paničnim strahovima od bolesti, smrti, gubitaka ili bilo kakvih patnji.

Sve to bi bilo u nekoj „normalnoj meri“ sasvim očekivano i ljudski, ali vi se u svojim strahovima i „zatvarate u sebe“ i počinjete da se ponašate čudno, da filozofirate i da se previše udubljujete u neke apstraktne situacije, što kod osoba koje su vam bliske izaziva zabrinutost za vaše mentalno zdravlje pre svega. 

Sanjati da se udajete za nekoga ko je od vas puno mlađi i ne priliči vam takav partner 

Osoba ste koja je dugo vremena živela po normama i pravilima, i odlučili ste da se vi radikalno promenite i da radite stvari koje se od vas i ne očekuju i koje su posve nekarakteristične za vas.

Spremno prihvatate sve rizike i izazove, počinjete nove projekte i imate sveže i „mladalačke“, te i zanimljive predloge i ideje, i odlično se snalazite u privatnom i profesionalnom  polju, a uz sve to i uživate u životu i veoma ste srećni i zadovoljni.

Sanjati da se vi udajete za nekoga ko vam je potpuni stranac i koga nikada niste videli 

Veoma ste povučeni u sebe i smatraju vas „čudnom osobom“, pre svega jer ste introvertni i retko se sa kime družite, a sve jer se loše snalazite u međuljudskim odnosima, i radije ste sami, nego što izlazite i družite se sa vršnjacima ili kolegama i poznanicima.

Po nekim drugim tumačenjima, ovakav san implicira neke skore, ali na žalost i vrlo po vas loše i negativne promene, na koje nikako nećete uspeti da se naviknete i prilagodite, pa ćete vrlo da pak i patite, a sve jer sami sebi pravite probleme i neopravdane greške koje vas „koštaju“ na kraju.

Sanjati da ste se predomislili i da ste odustali od planirane udaje 

Neko ste ko je vrlo neodgovoran i neozbiljan, i smnatraju vas nekim ko je sklon da laže i da daje lako obećanja koja nikada ne ispunjava, pa ste okarakterisani kao osoba koja ne uliva sigurnost i koja nije ni u kom slučaju pouzdana.

Ono što je još jedna od vaših mana, jeste da se stalno preispitujete i dvoumite, pa svaki čas vi i menjate odluke i mišljenja, što na ljude oko vas ostavlja loš utisak da ste neko ko je „šarlatan“ i ko ne poštuje tuđe vreme, i ne ume da ceni ni rad niti vredno i energično zalaganje. 

Sanjati da ste zakasnili na sopstveno venčanje i ne možete da se udate jer je vreme isteklo 

Generalno ste neko ko je vrlo nesrećan i nezadovoljan, pre svega jer ste „ukopani umestu“, te i ne napredujete već duže vreme, dok se sve oko vas menja, svi nešto ostvaruju i postižu, samo vi i ne uspevate da se izborite za sebe, i da nađete „svoje mesto pod suncem“.

Takva vaša situacija je vrlo frustrirajuća, pa se vi lako i „predajete“ očajanju i samosažaljenju, što zabrinjava osobe koje vas iskreno vole, i koje žele da vam pomognu ali im vi to svojim stavom ili ponašanjem ne dopuštate.

Sanjati kako se udajete na nekom neuobičajenom mestu (na groblju; na sred mora) 

San koji je naveden, ima konotaciju na javi da ste vi neko ko je kao kameleon i ko se prilagođava svakoj situaciji i svakoj osobi, te sa jasnom namerom da se nekome dopadnete i da osvojite nečiju ljubav i pažnju.

Problem će nastati onda kada ljudi shvate da se vi samo pretvarate da ste neko ko niste, te će da vas ogovaraju i ismevaju, ili će jednostavno vrlo oholo da vas odbace i da vas udalje iz društva.

Sanjati da se udajete u nekoj neobičnoj haljini koja je „prenaglašene“ boje ili ukrasa 

Ovakav san nema naročito dobru simboliku, i tumači se kao vaša skora velika patnja i tuga, ili zbog poslovnih i materijalnih gubitaka, ili čak zbog teške bolesti ili smrti baš vama bliskih ili dragih osoba.

Pred vama je dakle period prepun briga, nevolja i problema, te su vam suze i patnja sigurna i baš realna budućnost, i nema izgleda da će takva situacija naročito brzo da prođe niti da se popravi.

Sponzorisano

Loading...