Ujak – šta znači sanjati ujaka?

Ujak je na javi osoba koja je omiljena deci, a i kasnije je onaj „najbolji savetnik“, kada se uđe u doba puberteta, pa kada je potrebno doneti neke validne odluke i u njemu će se pronaći ili stalni oslonac i/ili podrška za sve što ustreba.

Šta znači sanjati ujaka – ujak kao predominirajući motiv u snovima 

Kada su u pitanju snovi o ujaku, oni jesu dosta učestali jer je u pitanju blizak član porodice, ali je i simbolika raznovrsna, te može biti pozitivna ili pak negativna, najpre vezano za neku konkretnu situaciju i konotaciju samoga sna.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najučestaliji i najupečatljiviji snovi o ujaku, te data analiza i tumačenja po sanjaricama i sanovnicima, koji se ovakvom tematikom bave od davnina, a sve do danas.

Sanjati da vidite svog ujaka koga na javi nemate i da ste srećni jer ste pronašli podršku 

Presrećni ste što ste pronašli neke osobe koje vas iskreno vole, i koje su svesne koliko ste jedna i plemenita i dobra osoba, pa vas u svemu što radite podržavaju i nesebično vam pružaju oslonac i bezrezervnu podršku. 

Sanjati da vidite svog ujaka koga imate i na javi i da ste presrećni jer ste se sa njim sreli 

Loading...

Čućete uskoro neke izvanredne vesti, koje će da vam prenesu osobe koje dugo godina niste baš i videli, i zbog kojih ćete da sasvim promenite neke svoje stavove i uverenja, jer ćete u njima vi i da „prepoznate“ oni iskreno i pravo dobro u ljudima, i da ostvarite dugoročno prijateljstvo, ili čak i da pronađete svoju „srodnu dušu“. 

Sanjati da razgovarate sa svojim ujakom i on vas nešto mudro savetuje i vi pažljivo slušate 

Ne želite da se obazirete na nečije tuđa mišljenja, jer smatrate da sami „znate najbolje“, i da vas drugi samo „namerno skreću sa pravog puta“, ali je zapravo sve sasvim suprotno, ali ćete to ipak vi morati da „naučite na onaj teži način“, već kada posrnete i pogrešite, jer ste bili tvrdoglavi. 

Sanjati da ste sasvim „umislili“ da je nečiji tuđi ujak vaš i da ne želite da prihvatite istinu 

Pokušavate na sve načine da prevenirate raskid veze ili razvod braka, za koji ste postali svesni da nikako ne funkcioniše, ali ipak suviše volite sigurnost koju ste stekli, i ipak i ne želite da „pustite nikako partnera da ode“, ali to nije dokaz da ga volite, već samo da ste sebični i nerazumni, i da vi želite da sačuvate „savršenu sliku o sebi u društvu u kome živite“. 

Loading...

Sanjati da se smejete i šalite sa svojim ujakom i da vam on dopušta razne nestašluke 

Ponašate se detinjasto i vrlo neodgovorno, kada su u pitanju neke krucijalne i vrlo važne stvari ili situacije, i to što vas drugi lažno podržavaju i navode vas da se još više „blamirate i sramotite“, u krajnjem slučaju će da vam, donese velike patnje i lične nesigurnosti, kada shvatite da su se vama svi samo poigravali, i da ste im bili predmet podsmeha i ogovaranja. 

Sanjati da se tučete sa svojim ujakom i da ste ga veoma uvredili svojim ponašanjem 

Ne možete da se pomirite sa time da ćete tako lako da izgubite ono za šta ste se zalagali i što ste trudom i radom napokon stekli, a sve jer ste imali „trenutak nepromišljenosti i slabosti“, te i odali svojim lažnim prijateljima neke tajne i pogreške, a i koje će oni prvom dobrom prilikom da protiv vas iskoriste. 

Sanjati da ste povredili svog ujaka namerno i da je on na samrti i vi se ne kajete ni malo 

Zažalićete što osobama koje voilite niste posvetili više pažnje i vremena, jer će one da se veoma teško razbole i da čak i budu na samrti, te ćete imati velike brige i probleme, koji će da se na vašu sreću, završe dobro, ali i da vas sasvim promene „na bolje“, i da shvatite „ko ste vi zaista“. 

Loading...

Sanjati da vam je ujak umro i da vi patite i plačete jer ste ga vrlo voleli i poštovali 

Vama će neka draga osoba da saopšti neke povoljne vesti o svom oporavku i ozdravljenju, te ćete da se radujete što je sve prošlo u najboljem redu, i što ćete imati još jednu priliku da se posvetite i da se približite onima koji su vama najvažniji, te da se manje brinete oko posla, i da jednostavno i sami nađete mir i harmoniju, i date sebi oduška od zabrinutosti i stalnih muka i problema. 

Sanjati da vidite svog ujaka koji je na javi mrtav kako vas u snu zove da pođete sa njim 

Nikako ne smete da prihvatate neke ponude koje vam se „na prvi mah čine idealnim“, a jer su u pitanju velike prevare i malverzacije, koje je neko savršeno osmislio i prikrio, da biste vi „naseli“ i da biste na kraju samo vi i ispaštali, već i kada sve neminovno „pođe naopako i po zlu“. 

Sanjati da čujete ujaka kako peva a da ne možete da ga vidite i bojite se da mu se desilo zlo 

Preterano verujete ljudima, i oni to umeju vrlo lako da iskoriste, te se stalno vama dodvoravaju i laskaju vam, i „idu uz dlaku“, a vi nikako ne vidite koliko su lažljivi i manipulatori, i naći ćete se u vrlo nezgodnim situacijama, jer ste naivno i lakoverno postupili verujući drugima. 

Sanjati da ste se posvađali sa svojim ujakom i rekli mu vrlo ružne stvari zbog kojih žalite 

Morate da pripazite šta i/ili kome govorite, i kako se prema osobama koje volite, a i koje su vam podrška i oslonac, vi i ponašate, jer umete da budete vrlo grubi i nepravedni, te i da se posle toga baš kajete, ali vam te iste osobe neće moći stalno da opraštaju, i da uvek sve „bude kao i ranije“. 

Sanjati da ste pošli na daleki put sa ujakom i da ne želite da se vratite kući i da odustanete 

Niste neko ko je karakter i ko ima petlju, da se izbori za ono u šta veruje, te vas svaka i najmanja neprilika i nevolja pokoleba, i obično odustanete „na pola puta“, pa vas svi smatraju kukavicom, i stalno vas kinje i ponižavaju, a jer iako deluje da želite da uspete, sami sebe sputavate svaki put. 

Sanjati da vam je ujak uplakan i vrlo nesrećan i ne znate kako da mu makar vi pomognete 

Mada ste osoba koja jeste plemenita i humana, vi ste uz to i vrlo sujetni, te i stalno očekujete neke „hvalospeve i kontrausluge“, pa sva vaša dobročinstva baš zbog toga postaju „lažna i pretvorna“.

Sanjati da vam je ujak star i bolestan i da prosi novac i vi se pravite da ga ne poznajete 

Ne treba da se sramite svojih slabosti i grešaka, jer su svi ljudi u neku ruku „ranjivi i imaju prava da greše i da pate“, pa je najbolje da sebe iskreno i pošteno „sagledate i prihvatite“, i da napokon i prestanete da se pretvarate „da ste ono što niste“.

Sponzorisano

Loading...