Voda – šta znači sanjati vodu?

Prema brojnim teorijma o postanku sveta, voda je iznedrila prvi živi organizam, ali i u religijskim učenjima postoji „sveta vodica“, koja je simbol hrišćanskog čina krštenja, i to kao jedne od vrlo važnih „svetih tajni“.

Šta znači sanjati vodu – voda kao predominirajući motiv u snovima 

Poznato je da su snovi o vodi veoma učestali, u raznim konotacijama i doživljajima, te se tako i različito tumače, i nekada imaju veoma loše značenje, dok su nekada simbol nečeg što je krajnje dobro i pozitivno.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najučestaliji snovi o vodi kao motivu, te i njihova značenja i tumačenja po starim i savremenim sanovnicima i sanjaricama.

Sanjati da vidite neku veliku i sasvim mirnu vodu 

San u kome vidite neku mirnu vodenu površinu, ima na javi značenje nedoumica i briga koje vas sputavaju i tište, i ne daju vam da ostvarite napredak i rezultate.

Realno je da vi imate neki problem, ali on vas sasvim „blokira“ iako je minoran i sasvim rešiv, pa i njegovim stalnim odlaganjem, samo pogoršavate buduću situaciju koja će da se znatno pogorša.

Loading...

Sanjati da vidite veoma „nemirnu“ i uzburkanu vodu 

Prema tumačenju ovakvog sna, pred vama su veoma nepovoljni periodi puni problema i prepreka i znače siguran gubitak kontrole na nekim ili u svim životnim aspektima, te opasnost i nevolje.

Naime, vi ste sasvim svesni nekih problema koje imate, ali uporno odbijate da sagledate i shvatite i težinu i ozbiljnost situacije, te se pretvarate da je sve u redu, i tako samo sebi produžavate strah i agoniju, i stvarate neke vrlo opasne situacije, koje će vas kako se uvećavaju samo više „koštati“.

Sanjati da vidite vrlo čistu i prozirnu vodu 

Kada je voda u vašem snu sasvim čista i bistra, nevezano da li je ona stajaća ili tekuća, takav san u javi ima po tumačenjima pozitivnu konotaciju, u smislu neke vrste dobitka.

Loading...

Vi ćete uskoro verovatno ostvariti neki materijalni ili poslovni uspeh, dobićete neku satisfakciju i biti vrlo srećni i zadovoljni sobom, te vam sledi period radosti i harmonije u svim poljima.

Sanjati da se u vašem snu voda iznenada iz bistre pretvara u mutnu 

Ukoliko ste sanjali da se voda koja je bila sasvim čista i prozirna, naglo počinje da zamućuje, to baš ima loše značenje i tumačenje, te simbolizuje da ste se prerano obradovali i opustili, i da ste prevideli neke potencijalne nevolje koje će da uslede.

Naime, sva vaša radost i uspeh će biti pred izazovom i nekim testom, te ćete da se suočite sa vrlo i iznenadnim i neočekivanim preprekama, koje ćete shvatiti olako, i kako biste se „izvukli“, često se možete se polakomiti na neke nemoralne postupke i „lakša rešenja“, te tako sebe osramotiti ili dati drugima povod da vas ogovaraju i ismevaju.

Sanjati da vidite potpuno neprozirnu i mutnu vodu 

Ovakav san ima negativnu konotaciju, koja se pre svega odnosi na neke vaše želje i planove, koji i nemaju nikakav izgled da se ostvare i vaš trud i rad je potpuno očigledno uzaludan.

Loading...

Mutna voda označava da ste se sasvim „izgubili“ u nadanjima i „prešli crtu“ između nekih realnih očekivanja i nerealnih ambicija, i ne znate kako da se vratite „na pravi put“, što vam stvara veliki pritisak i stres, i vi tako frustrirani jednostavno ne možete ni napred ni nazad, već stojite, patite i čekate neko rešenje koje neće doći samo od sebe.

Sanjati kako pijete bistru vodu 

Ovakav san ima dobru konotaciju na javi, i bistra voda koja je „pitka“ i koja vam je prilika da se i nje dobro napijete i da „utolite svoju žeđ“, jeste znak dobitaka, sreće i boljitaka u svim aspektima života.

Sanjati da pijete mutnu ili zagađenu vodu 

Kada ste sanjali da je voda koju pijete mutna ili je čak i zagađena, ali ste vi žedni i morate da je i „naiskap“ popijete, nema uopšte nikakvu dobru simboliku na javi.

Naime, ovakav san se odnosi na neku skoru bolest ili vašu lično ili nekog člana vaše porodice, te i za one koji su vama bliski, a na javi su već dugo i teško bolesni je po većini tumača skoro pa baš i siguran „predznak“ pogoršanja bolesti i skore smrti.

Sanjati da vidite sasvim duboku ali bistru vodu 

Ovakav san u kome vidite veoma duboku vodu i njeno dno se „nazire“ jer je prozirna, ima veoma negativnu konotaciju na javi i znak je neke skore opasnosti i neprilike.

Pred nekim ste velikim brigama, stresom ili traumama, na poslu, privatno ili generalno možete da doživite napad, pljačku, ranjavanje, i postaćete veoma strašljivi i nepoverljivi, i povući ćete se ili u sebe, ili nećete želeti da se socijalizujete i da se vratite u normalne životne tokove dugo vreme.

Sanjati da vidite duboku vodu koja je potpuno mutna 

Ako je voda u vašem snu i duboka i mutna, te vi ne znate ni kolika je njena dubina, te ni šta se na njenom dnu „krije“, znači da se nekih izazova bojite, da jasno ne vidite rešenje i da ne znate šta i kako da radite.

Vi ste osoba koja ne voli iznenadne i neizvesne situacije, i tada ste veoma ranjivi i kolebljivi pa i baš lako pravite greške od straha i nesigurnosti, i sami sebi stvarate totalno jednu zamršenu i baš bezizlaznu situaciju, a bez ikakve realne potrebe.

Sanjati da vidite bistru ili mutnu plitku vodu 

Ovakav san označava da ste veoma površni kao osoba, i da nekim situacijama pristupate posve ili neozbiljno ili ih shvatate „olako“, i nemate izgleda da se spasite problema kada napravite neke ili kardinalne greške ili se dovoljno ne potrudite i plan vam propadne.

Sanjati kako vi plivate u mutnoj vodi 

Simbolika ovakvog sna je zavisna od toga da li ste u vodu upali ili su vas u nju „gurnuli“, da li plivate u mirnoj ili tekućoj vodi, te da li se davite ili pak plivate uz vodenu struju ili puštate da vas ona nosi.

U svim navedenim situacijama, simbolika sna nije dobra, jer je voda mutna, i ona znači da ste ili za neke probleme „slepi“ ili da ste ih svesni ali verujete nekome ko vam „muti“ percepciju i baš vas navodi da se sve više i više „pokopavate u probleme“.

Sanjati da plivate u nekoj bistroj vodi 

Kao i u prethodnom slučaju, simbolika sna je zavisna od konkretne situacije, ali je generalno ona dobra i pokazuje vašu razboritost, snalažljivost i istrajnost, pa su sve prepreke, one i manje i veće posve rešive, jer ste vi njih svesni i spremni da se borite i da uspete.

Kada plivate „uzvodno“, u tekućoj vodi koja je bistra, to je simbol vaše hrabrosti i istrajnosti da uspete da se izborite sa svim i svačim, jer vam je volja i želja jača od svih problema i stresova.

Vi ste osoba koja nikada ne odustaje i koja je spremna da ostane dosledna sebi, i tako stičete tuđe poštovanje i poverenje, koje vam je važnije od bogatstva i položaja u društvu.

Sanjati da se davite u mutnoj vodi u koju ste slučajno upali 

Ovakav san označava da ste se našli u nekim velikim problemima i da vas oni sputavaju i guše, a da ste vi svesni svojih pogrešaka, ali da je za njihovo popravljanje ipak sasvim i prekasno.

Pojačanje simbolike sna se može desiti ako sanjate da se trudite da isplivate iz mutne vode, kada težite da popravite štetu nanetu sebi i/ili drugima, ali ne možete da uspete u tome nikako i nikada.

Sa druge strane ako ste se vi sasvim „predali“ i ne pokušavate da se izbavite već tonete u mutnom to ima negativnu konotaciju vašeg potpunog odustajanja, posrnuća, gubitaka i propasti u životu.

Sanjati da se davite u nekoj bistroj vodi u koju ste slučajno upali ili ste „gurnuti“ 

I u ovakvom slučaju je simbolika sna zavisna od toga da li vas je strah od smrti ili se „prepuštate sudbini“, te da li pokušavate da se spasite ili ne želite da isplivate na površinu i voda vas „guta“.

Ako pokušavate da isplivate iz bistre vode u kojoj se pak davite, to ima konotaciju da ste svesni problema i da im nazirete rešenje, ali da radite neke pogrešne poteze, kojima samo svoje muke i nevolje povećavate, i propast je neminovna iako se vi „koprcate“ da istrajete na bolje.

Sa druge strane ako uopšte ne želite da isplivate i da se spasite, simbolizuje na javi da ste olako i odustali i posustali i da ne želite da se borite sa preprekama, jer vam je lakše da budete nemoralni i da dođete do cilja na „lakši i brži način“, uz prevare, malverzacije i loše savete lažnih prijatelja.

Sanjati da žednoj osobi dajete da pije bistru vodu 

Vi ste neko ko je veoma plemenit i požrtvovan, i najmanje mislite na sebe, pa kada je neko pak ili u nevolji ili neprilici vi velikodušno i iskreno pomažete i dajete sve od sebe.

Sanjati da žednoj osobi dajete da pije mutnu i prljavu vodu 

Ovakav san označava da ste vi neko ko je licemeran i podmukao, da se pretvarate da ste nekom i dobar prijatelj i podrška, ali ste zavidni i ljubomnorni na bilo kakav uspeh i postignuće drugih.

Sebični ste i ne podnosite da je bilo ko od vas bolji, pametniji, ugledniji i uspešniji, ali vrlo lako i perfidno ostvarujete ciljeve „preko tuđih leđa“, koristeći nečiju naivnost i dobrodušnost.

Sanjati da vam je voda poplavila kuću 

Voda koja je „ušla u vašu kuću“, najava je skorih velikih porodičnih problema, neke bede i vrlo i velikog siromaštva, svađa, bolesti, te jasnih i ogromnih gubitaka u svakom smislu reči.

Ono što jeste najvažnije u ovakvim situacijama koje san „predskazuje“ je da se održi sloga i mir, i da se zajedničkim snagama sa svojim najbližima, suočite sa svim nedaćama i da ih skupa lakše i što je moguće bezbolnije prenebregnete.

Sanjati kako hodate po površini vode 

Kada ste sanjali kako hodate po površini vode ali u nju ne tonete, već ste „laki“ i uspevate da se održite na površini, i da se čak i ne „pokvasite“, znači da ste puni samopouzdanja i svesni ste sve svoje snage, volje, energije i spretnosti.

Vama niko ne može da pokvari zacrtane ciljeve, jer ste sigurni u sebe i imate za sve odlične i one prave argumente, pa se ne osvrćete na zlurade komentare, i ne dotiče vas tuđa ciničnost i zloba.

Sanjati da vidite poplavu ili pustoš koju je bujica iza sebe ostavila 

Ovakav san može da bude podsvesna projekcija, ako se bojite vode i takav strah proživljavate u snovima, ili pak da označava neke velike promene u vašem životu, koje su katastrofalne, teške ili bolne, iznenadne i koje će vam sasvim uništiti život, u najširem smislu te reči.

Neki tumači snova međutim, navode da pustoš koja se u snu vidi kao posledica poplave, može da predstavlja neki novi početak i bolje dane, i da se simbolika sna odnosi na „brisanje prošlosti“, te i na zaboravljanje neuspeha i „padova“, na nove prilike za promenu i za neko „bolje sutra“ u baš svim poljima života.

Sponzorisano

Loading...