Vojska – šta znači sanjati vojsku?

Na javi je vojska simbol odbrane ali i „sile i snage“, te je sinonim za one osobe koje se ne boje da pokažu sve voje potencijale i mogućnosti u nekom zadatku, ali i da budu beskrupulozni i veoma i nemilosrdni prema svima onima koji ih na bilo koji način „sputavaju i/ili ugrožavaju“ u napretku.

U nastavku teksta možete saznati šta znači sanjati vojsku.

Šta znači sanjati vojsku – vojska kao predominirajući motiv u snovima 

Mada bi se moglo pomisliti da vojsku sanjaju one osobe koje se boje rata u podsvesti i/ili žele da pobede u nekim „ličnim borbama“, ovakav motiv je dosta učestao generalno kod svih ljudi, te on ima i raznoliku simboliku i značenja na javi, koja se i kao i uostalom kod svih drugih tumačenja snova, dele na pozitivnu i/ili negativnu.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najučestaliji i najupečastljiviji snovi o vojsci kao motivu, te data analiza i tumačenja simbolike u skladu sa konkretnom situacijom i konotacijom, a već po sanjaricama i sanovnicima od davnina pa sve do danas.

Sanjati da vidite neku vojsku u daljini i strahujete od rata i stradanja jer se ona približava 

Ništa dobro ne može da proistekne iz vaše potrebe da se stalno preispitujete i da se u najvažnijim momentima „povučete bez borbe“, i nije ni vama jasno kako uopšte mislite da ostvarite ciljeve. 

Loading...

Sanjati da ste vi pošli u vojsku i da vas familija ispraća sa suzama i velikom strepnjom 

Žalite za nekim propuštenim prilikama, i na privatnom i na poslovnom aspektu, ali vam takav stav neće ni najmanje biti od koristi, i treba da razmišljate pozitivno, i da se nadate da ćete imati neke još i bolje i veće izazove i šanse u budućnosti. 

Sanjati da ste spasili neprijateljsku vojsku smrti i da ste umesto humaniste postali izdajnik 

Ne možete baš „svakome da ugodite“, i treba da budete svesni da su ljudi oko vas skloni da osude i da lako odbace svakoga ko im ne odgovara, pa je i najbolje da se preterano ne trudite da ikoga i „impresionirate“, već da se brinete za sebe i da radite onako kako vama odgovara i kako vam je i najbolje u datom trenutku. 

Sanjati da ste svedok sukoba dve vojske i da ne možete da podnesete tolika stradanja i smrt 

Loading...

Pomirljiva ste osoba koja se ne trudi da stalno „bude prva i najbolja“, ali je takav vaš stav daleko od toga da ste vi neko ko je inferioran i ko ne ume da se izbori za ono u šta veruje, i za šta se ipak i iskreno zalaže. 

Sanjati da se vojska ponaša bahato i da ruši sve pred sobom i da maltretira ljude oko sebe 

Ne možete da tolerišete nečija stalna ogovaranja i poniženja, pa ste rešeni da se sa tom osobom i otvoreno „razračunate“ i shvatićete da je to neko ko je u sebi duboko „neshvaćen i jadan“, pa svu svoju zlobu projektuje na druge, i na neki način ćete početi i da žalite onoga ko vam je veliki i/ili konkurent ili pak neprijatelj. 

Sanjati da bežite od neke velike vojske koja ide prema vama i sigurni ste da će da vas ubiju 

Racionalno je da se bojite nekih novih i velikih izazova koji su pred vama, ali svakako je ipak i potrebno da prevaziđete strahove i sumnje u sebe, i da se pokažete u svom „najboljem izdanju“, jer generalno imate velike mogućnosti i potencijale, koje niste umeli da iskoristiote na vreme. 

Sanjati da ste sami krenuli u borbu sa neprijateljskom vojskom i da ste poginuli vrlo časno 

Loading...

Stalno pokušavate da sami „isterate pravdu“, ali je takav vaš stav sasvim nesvrsishodan, jer ipak nemate podršku osoba koje su u istoj situaciji kao i vi, ali su svesne da ako se suprotstave onima koji su moćniji i jači, mogu previše toga da izgube, te i ne smeju da rizikuju baš u tolikoj meri. 

Sanjati da pokušavate da upozorite vojsku na neprijatelje ali vas niko ne shvata ozbiljno 

Vama je stalni stres i brige koje su vas opteretile, veoma uticao na zdravlje, ali vi ne želite da pak poslušate savete prijatelja i da se obratite lekaru, pa ste u riziku da se ozbiljno i razbolite, ako bar malo ne „prikočite“, i ne poslušate pametnije od sebe, koji žele za vas dobro zdravlje i sreću. 

Sanjati da vidite vojsku koja maršira sa oružjem i osećate se sigurno i zaštićeno od svega 

Drago vam je da ste okruženi onima koji vas iskreno vole i koji žele da ste zadovoljni i radosni, a i vi ste shvatili da su prave životne vrednosti, upravo ljubav i sreća koju imate sa porodicom i/ili sa prijateljima, i pred vama je jedan zaista lep period u svakom smislu te reči. 

Sanjati da vam otac ili brat idu u vojsku i da se bojite za njihov život jer se sprema borba 

Vaše su sumnje na žalost opravdane, i uskoro ćete da shvatite da ste ostali bez svega što ste vrlo napornim radom i trudom i stekli, a sve jer ste poverovali lažnim prijateljima, te i uložili u neke ili sumnjive projekte i poslove, i potpuno ćete da propadnete i da se borite za puko preživljavanje. 

Sanjati da se radujete što vam je neprijatelj u vojsci i verujete da će da strada u ratu 

Nije lepo da nekome želite zlo i nevolje, niti da se svetite ljudima koji su vas nekada povredili, jer je „ljudski opraštati“, pa treba da se ponašate plemenito, te i da pomognete čak i svojim ranije velikim neprijateljima, kada se oni pak nađu u nevoljama i problemima. 

Sanjati da čekate da se vojska vrati iz rata i da vidite svoje najbliže prijatelje i rodbinu

Nadate se nekim dobrim vestima u skorije vreme, pa može biti u pitanju neko unapređenje, ili pak i ostvarenje u „ulozi roditelja“ ako ste planirali proširenje porodice, ali ćete da se na kraju razočarate, jer neće sve da ispadne kako ste se vi nadali i kako ste vi zamišljali. 

Sanjati da vam je vojska dala odlikovanje jer ste bili hrabar borac i ubili ste puno ljudi 

Mada ste uspeli da ostvarite neke izvanredne rezultate, ipak niste srećni jer ste morali da pak i „žrtvujete neke ljude koji su vam verovali“, pa iako ste ih u početku smatrali sasvim i nužnom „kolateralnom štetom“, pokajali ste se i vrlo vam je žao zbog svega što je bilo.

Sponzorisano

Loading...