Žaba – šta znači sanjati žabu?

Na javi se po pravilu žaba smatra životinjom koja je „krastava“ ili „ljigava“, a nekada je i vrlo otrovna, ali se ipak u raznim zemljama sveta smatra „svetom životinjom“, i slavi se kao simbol sreće i bogatstva, dok je pak u nekim krajevima sveta ona jedan od „delikatesa“ u ishrani ljudi.

Šta znači sanjati žabu – žaba kao predominirajući motiv u snovima 

Generalno gledano je žaba učestao motiv u snovima, pa se njena simbolika tumači kao dobra i/ili kao loša, sve zavisno od konkretne situacije i konotacije samih snova u kojima žaba kao figura ili jeste glavni simbol, ili je deo potpunog doživljaja i tačno određene situacije.

U nastavku teksta će biti navedeni i opisani oni najčešći i najupečatljiviji snovi o žabi, pa takođe data i neka njihova adekvatna tumačenja i simbolika, već u skladu sa sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da ste videli sasvim malu žabu 

Očekuju vas neke skore srećne vesti i pozitivne promene na svim vašim životnim aspektima, kao i veliki novčani dobitak, napredak na poslu, kao i moguće potomstvo, a ako planirate da zasnujete svoju porodicu. 

Sanjati da ste videli veliku i vrlo „ružnu“ žabu 

Loading...

Čućete neke vrlo loše vesti koje se tiču ili vas lično ili neke vama drage i bliske osobe, pa ćete da zapadnete u neprilike pre svega jer ste slušali savete osoba kojima ste verovali, ali koje vama baš i nisu želele dobrobit i uspehe, već su se samo pravile da su vaši iskreni prijatelji. 

Sanjati da vidite žabu koja vas „promatra“ i koja je mirna i u svom prirodnom staništu 

Ostvarićete neke svoje planove i ciljeve, i to onda kada već budete hteli da od svega odustanete i da se „predate“, ali će se vaša upornost i vredan rad i zalaganja, isplatiti i sve preokrenuti, vrlo i iznenada i neočekivano, pa ćete biti prezadovoljni i srećni. 

Sanjati da držite žabu u svojoj ruci i da se bojite da ćete da dobijete „bradavice“ 

Imate neke odlične šanse i prilike koje ne smete da „ispustite“, i morate da pokažete svoje pune i potencijale i snagu volje, jer nećete skoro imati ovako dobre mogućnosti da napredujete.

Loading...

Odlučni ste i sposobni da sve „preuzmete u svoje ruke“, te i da istrajete u svojim namerama i lako i brzo dođete do rezultata, ali na sasvim pošten način uz veliku sreću koja će da „vas prati“. 

Sanjati da vidite žabu koja skače i koja je sasvim „bezbrižna“ i ne obraća pažnju na vas 

Skloni ste da se ponašate neodlučno i da se stalno dvoumite i da sebe i svoju energiju „trošite“ na nekoliko stvari u isto vreme, umesto da se fokusirate na jedan posao ili plan i da ga do kraja vrlo i pametno odradite, umesto da započnete nekoliko projekata i da u svima njima lako i „omanete“. 

Sanjati da žaba od vas pokušava da pobegne jer se uplašila da je vi lovite 

Preterano brzate u nekim svojim poslovima, te se ponašate sasvim i površno i neodgovorno, i ne primećujete koliko krucijalnih detalja „zanemarujete“, i koliko problema ignorišete, i nećete tako uspeti da stignete do pozicije, bogatstva i moći koje toliko želite i prema kojima „srljate“. 

Sanjati da vi pokušavate da uhvatite žabu ali vam ona stalno „izmiče“ 

Loading...

Pred vama su neki skori gubici i neprilike, kao i kajanje jer ste uspeli da veoma nepromišljeno vi i propustite neke izvanredne ponude, jer ste želeli više i bolje, a ostali ste sasvim „kratkih rukava“ i bez onoga što ste realno mogli da ostvarite, bez mnogo muke.

Nekada se ovakav san tumači i kao skora potencijalna bolest vama drage i bliske osobe, pa ćete i biti vrlo rastrešeni i rasejani, i od brige nećete moći da se fokusirate ni na šta drugo. 

Sanjati da čujete da žaba glasno u blizini vas „krekeće“ ali je vi nikako ne vidite 

Možete ubrzo da očekujete da ćete od neke osobe koju i čak vi ne poznajete na javi, da čujete baš i vrlo povoljne i dobre vesti, a koje se tiču ili vas lično ili pak osoba koje su vama bitne, pa ćete nestrpljivo želeti da sve što pre podelite sa porodicom i partnerom, i vrlo lepi dani su pred vama. 

Sanjati da jedete sasvim živu žabu i da vam je muka jer ne možete da je progutate 

Napravićete neke veoma nepromišljene poteze i pogreške, jer ćete poverovati ljudima koje dobro i ne poznajete, a koji će da iskoriste vašu naivnost i dobrotu, pa ćete morati da „progutate svoj ili ponos i/ili dostojanstvo“, i da ponizno zatražite oproštaj od onih kojima ste naneli nepravdu. 

Sanjati da ste pojeli živu žabu i da vam ona „skače“ po stomaku 

Niste na vreme, niti i dovoljno dobro promislili o nekim postupcima i odlukama, pa ste žargonski rečeno „sami sebi skočili u stomak“, i tako ste se zapetljali u neke velike neprilike, i trebaće vam i puno sreće, ali i podrške i pomoći najmilijih osoba i dobrih prijatelja, da se izvučete i spasite. 

Sanjati da vam je žaba ušla u kuću i da ne možete da je isterate napolje 

Doživećete neku nenadanu radost i sreću, pa ne treba da se kajete što u snu žabu niste isterali iz svog doma, jer će da vam se dese neki veliki materijalni dobici, unapređenje, skori brak i svaka i vaša odluka i ideja biće uspešno realizovana, i vi jednostavno nećete biti svesni sve svoje sreće. 

Sanjati da ste okruženi velikim brojem žaba  i da se osećate nelagodno ili vas je strah 

Vama su se „nagomilali“ manji problemi koje ste na svom „putu ka cilju“ stalno preskakali i pak i zanemarivali kao nevažne i minorne, ali baš kada ste pomislili da nema prepreke da uspete i da ste nadomak cilja, one će da se pojave kao „zid u koji ćete udariti“, i sve vaše nade će propasti. 

Sanjati da ste ubili žabu i da nameravate da je spremite kao obrok

Podmuklo ste i dvolično postupili prema ljudima koji su vam verovali, i sve dok nisate postigli svoje ciljeve, obećavali ste im „kule i gradove“, a onda ste ih lako izdali i zaboravili koliko su i bili uz vas, i koliko su vam nesebično pomagali, i slepo vam verovali.

Iako ćete da se pokajete zbog svojih postupaka, vi drugu priliku nećete dobiti, a jer su svi shvatili koliko ste vi loš i nestalan karakter, te ne žele da sa vama nikada više sarađuju ni da vam veruju.

Sanjati da ste videli mrtvu žabu i da vam je nje žao 

San ima dosta negativnu simboliku, i obično se odnosi na neke skore zdravstvene tegobe ili čak i smrt vama bliske osobe, koju ćete teško podneti i bićete dugo očajni i nesrećni.

Sanjati da ste zgazili na žabu sasvim slučajno i da niste nameravali da je ubijete 

Pogazili ste neka svoja obećanja i tako ste i odbacili svoju šansu da sa nekim sarađujete, i/ili da ostvarite prijateljstva i poznanstva, i nemate prava da se žalite da vam je „sreća izmakla“, jer ste je upravo vi sami prokockali svojim bezobzirnim i površnim postupcima.

Sanjati da ste u snu poljubili žabu krastaču i da očekujete da se dese „neka čuda“ 

Previše se zanosite, i previše ste skloni da maštate i da verujete u lažne nade i u bajke, pa vas je i lako prevariti i nasamariti, i to se stalno ponavlja, jer vi ljudima verujete, a oni vas stalno izigraju i smeju se vašoj naivnosti i gluposti, a vi nikako da se opametite i da prekinete „začarani krug“.

Sponzorisano

Loading...