Zec – Šta znači sanjati zeca?

Na javi je zec životinja koja je sinonim za strašljivost i za brzinu, ali generalno kao simbolika pak može da se odnosi na osobe koje su preterano obazrive, i koje stalno strahuju od neuspeha i trude se da pobegnu i da se ne suoče sa realnim i očiglednim problemima. 

Šta znači sanjati zeca – zec kao predominirajući motiv u snu 

Snovi u kojima je zec glavni motiv su dosta česti i veoma su raznovrsne simbolike, ali ona može biti posve dobra ili vrlo loša, mada je vrlo nezahvalno „povlačiti neke stroge granice“, jer nekada snovi mogu da budu sasvim direktni, i vrlo jasno implikativni u vezi sa događajima na javi.

U nastavku teksta će biti navedeni oni najupečatljiviji i najučestaliji snovi o zecu kao figuri, te pak data i njihova analiza i tumačenja, po najpoznatijim sanjaricama i sanovnicima.

Sanjati da vidite zeca koji mirno stoji u polju i uživa u svojoj slobodi i prirodnom staništu 

Uspećete da prevaziđete neke svoje strahove i velike sumnje u sebe i svoje potencijale, pa ćete u nekim krucijalnim trenucima da ispoljite veliku hrabrost i da se izborite za svoje napredovanje, a nećete ni pomisliti da se „predate u očajanje i beznađe“. 

Sanjati da vidite zeca u kavezu i da vam je žao i želite da ga nekako vi i oslobodite 

Loading...

Sebe shvatate kao nekog buntovnika i osobu koju niko ne razume i ne prihvata, te ste sasvim ili teško prilagodljivi ili ne možete da shvatite osobe koje se stalno trude da vas ponize, i/ili i da vas uvrede, jer imate neki svoj lični stav ili različito mišljenje u odnosu na njihovo. 

Sanjati da vidite velikog belog zeca koji je čist i „snežno bele boje“ i koji vam je vrlo lep 

Optuženi ste za neke malverzacije i prevare, iako ste sasvim nevini i pošteni, a povrh svega ste vrlo lakoverno i naivno poverovali ljudima koji su vas „uveli u neke projekte“, pa se niste ni na vreme „obezbedili“, te i imaćete problem da dokažete da niste ni za šta krivi.

Sanjati da mazite prelepog crnog zeca koji je pitom i koji je veoma umiljat 

Generalno ste nepoverljivi prema svakome i ne verujete ni onima koji su vama najbliži, a i koji su uvek bili uz vas, a i uopšteno ste vi neko ko uvek ima strah da ispolji emocije, i da se sa bilo kime „zbliži i prisnije poveže“. 

Loading...

Sanjati da vam je dvorište ili kuća puna zečeva i da vam oni nanose neku štetu 

Stalno strepite od toga da vas neko ogovara i omalovažava, te ne možete da se opustite i da pak shvatite da ne treba da vas brinu „zli jezici“, te da se posvetite sebi i ostvarenju jasno zacrtanih ciljeva, i da zaboravite na sve one koji žele da vas ponize i povrede, jer svi koji vas poznaju su svesni, koliko ste poštena i časna osoba, i neće poverovati tuđim spletkama. 

Sanjati da ste spazili zeca u svom vrtu i na njega pucate ili ga gađate kamenom 

Skoro ćete da shvatite da ste pogrešili u nekim važnim životnim aspektima, te da se sasvim „iz korena promenite na bolje“, i niko neće moći da poveruje koliko ćete da postanete samosvesna i odgovorna osoba, i potići ćete neke velike uspehe, kao i dobiti materijalnu satisfakciju, a i veliki ugled u društvu. 

Sanjati da ste vi ubili zeca koji vas nije napao ni ugrožavao i da vam je zbog toga vrlo žao 

Zbog toga što ste se sasvim promenili „na gore“ i niste više osoba koja je čestita i poštena, ostaćete bez dragih i bliskih osoba, koje su u vas verovale i koje su vas iskreno volele, ali ne mogu da prihvate i da podrže, te neke vaše nemoralne i nelegalne postupke, i u vas su sasvim razočarane.

Loading...

Sanjati da ste vi ubili nekog zeca koji je vas napao i pokušao da vas ujede ili povredi 

Ovakav san označava da ste napokon postali svesni toga da su najopasnije one osobe koje se baš prave da su „tihe i mirne“, ali im stalno na pamet padaju nove ideje kako da vas upropaste i da se vama i osvete, sve za neke nepravde koje ste im učinili, a na koje ste vi i odavno zaboravili. 

Sanjati da jurite zeca ali da nikako ne možete da ga ulovite jer je za vas suviše brz 

Osoba ste koja nikako ne ume da shvati i da prihvati „poraze“, i stalno nastojite da iznađete neka nova i bolja rešenja, te i da popravite sve što ste nesavesno i brzopleto upropastili, ali je sve to baš uzaludno, i mada ćete da se trudite i nadate, sreća i uspeh će da vam sasvim stalno i vrlo lako „izmakni između prstiju“. 

Sanjati da vi bežite od nekog strašnog i „besnog“ zeca koji vas juri da vas ujede i povredi 

Shvatili ste da ste se „preračunali“ i da ste sebe i svoje mogućnosti zaista precenili, te ste stalno težili onome što vam je delovalo kao da je „na dohvat ruke“, a u suštini je bila baš vrlo nerealna ambicija, koja vas je sprečavala da shvatite za šta ste vi realno sposobni i šta možete da ostvarite. 

Sanjati da imate male zečeve i da se sa njima lepo igrate jer vas se oni ne boje 

Veoma ste voljeni od strane svog emotivnog i/ili bračnog partnera, a i zaista ste i pronašli osobu koja bi za vas „skinula zvezde sa neba“, te vam stalno priređuje neka lepa iznenađenja, a i pred vama je i jedan sasvim predivan period, i postoji šansa da se ostvarite kao roditelji, i nadate se i skorom proširenju porodice. 

Sanjati kako vidite zeca koji bezbrižno i veselo skakuće u vašoj neposrednoj blizini 

Treba samo malo više truda i zalaganja da biste ostvarili željene ciljeve, i ne smete da dozvolite da sve olako propadne, jer ste se već „umorili“ da se stalno borite i da iznova i „gubite“, ali vas ništa „ne košta“ da probate, i da postignete neke neverovatne rezultate i ciljeve i želje ostvarite. 

Sanjati da ste našli mrtvog zesa koga niste vi ubili i da vam je veoma žao 

Ostaćete bez neke osobe koja vam je veoma značila i uvek vam je pomagala i bila iskren i odan preijatelj, a jer ona mora da otputuje daleko, i vama je krivo jer znate, to da se možda nikada više nećete sresti, i brinete da će tako i vaše prijateljstvo i specifična „veza“ da sasvim nestane. 

Sanjati da se zec uhvatio u zamku i vi pokušavate da mu pomognete na neki način 

Na nečiju plemenitost i dobrotu, uzvratićete vrlo bezobzirno i oholo, te ćete ljudima koji su se za vas nebrojeno puta žrtvovali, da olako i „okrenete leđa“, onda kada im budete bili najpotrebniji. 

Sanjati da jedete živog zeca ili da spremate neki specijalitet od mesa ove životinje 

Skloni ste da ponižavate osobe koje su vam podređene i koje od vas zavise na bilo koji način, a kada treba da se suočite i suprotstavite nekome ko je sa vama ravnopravan ili je od vas još bolji i moćniji, vi se povlačite i „manji ste od makovog zrna“. 

Sanjati da ste zecu odsekli rep jer smatrate da će vam „doneti sreću“ u životu 

Ne možete da se ponašate svojeglavo i namćorasto, baš svaki put kada vam neko kaže ono što vama ne odgovara i što ne želite da čujete, te iako je istina i svaka kritika teška, njen je cilj da vam pomogne i da vas „osvesti“, a ne da vas uvredi na bilo koji način.

Sanjati da vas je zec ogrebao dok ste se sa njim igrali i da strahujete da je rana ozbiljna 

Imaćete neke nenajavljene i sasvim iznenadne „posetioce“, koji i nisu posebno omiljeni i koji će da vam donesu neke loše vesti, i da se u sebi potajno i raduju vašim patnjama i neprilikama, koje će da vam uskoro uslede, i sa kojima ćete teško moći da se izborite bez nečije pomoći i podrške.

Sanjati da uporno pucate na nekog zeca koji vam je „štetočina“ ali da ga promašujete 

Sasvim uzaludno ste prokockali neke veoma dobre prilike i šanse da uspete, te ste sebe sasvim sami i „unazadili“, baš kada ste pomislili da je i vama „krenulo na bolje“, i prestali ste da patite jer svi oko vas napreduju na baš svakom polju života, a vi „stagnirate i ne mrdate sa jedne tačke“.

Sanjati da vas zec neustrašivo i mirno „posmatra“ i da imate utisak kao da vas „proučava“

Nećete postići ništa ako se samosažaljevate, već treba da shvatite svoje prave potencijale, i da vi i zaboravite na neke nemoguće želje i „fantazije“, i da se posvetite sebi i promenite se sasvim ili da počnete da primenjujete neke iskrene savete dragih i bliskih osoba.

Sponzorisano

Loading...