Zmija – šta znači sanjati zmiju?

Snovi o zmijama su generalno neprijatni i izazivaju podsvesni strah, koji je projekcija baš realne bojazni i nelagodnosti koje ova životinja i na javi izaziva, te spadaju u grupu najučestalijih snova kojima značenje varira od tačne konotacije, i nije nužno loše i negativno, ali je svakako posve i uznemirujuće i nepoželjno iskustvo.

Zmija je simbol lukavstva, zla, „ljigavosti“, pretvornosti i lažljivosti, te označava opasnost i strah od ujeda ili od povređivanja, pa i u samoj suštini hrišćanstva ona jeste „iskonsko zlo“, ona je pak i nagovorila Evu da Adamu da „rajsku jabuku“, i da on tako postane svestan i da se postidi svoje telesne nagosti.

U žargonu se za osobu koja je podla, pretvorna i zlurada, koristi sinonim i poređenje sa zmijom, mada se ova životinja retko kada sa naučnog stanovišta smatra opasnom u smislu da napada samo kada se brani i kada je ugrožena, pa postoje i osobe koje poznaju ove činjenice i koje imaju ove reptile kao svoje kućne ljubimce.

Šta znači sanjati zmiju – motiv zmije kao predominantan u snovima 

Kako je navedeno, snovi o zmijama u kojima ona jeste dominirajući simbol, veoma su učestali pre svega zbog podsvesne projekcije straha sa jave u snove, te se svaki san o zmijama smatra pak nužno lošim i nekim negativnim „predskazanjem“, mada u praksi po tumačenju snova to nije ni realna ni tako jedna banalna činjenica.

U nastavku teksta će biti navedeni i istumačeni najčešći snovi o zmijama u skladu sa konkretnim situacijama kako neko sanja ove reptile, i šta san predstavlja u prenesenom smislu na javi.

Sanjati da ste videli zmiju 

Loading...

Ako ste videli zmiju u snu, to znači da se stalno od nekoga ili nečega bojite, i da imate neku blokadu koja je nerealna i neutemeljena, te je samo odraz vaše nesigurnosti.

Zmija koja u snu nije vas ni napala niti ugrozila, već je samo prisutna kao simbol, u svojoj prirodi i staništu kome pripada, oslikava vašu nepotrebnu strepnju i strahove od nepoznatog, ili predrasude koje su ukorenjene i koje morate da prevaziđete.

Sanjati da vam je zmija u kući

Jasno je da zmija koju ste videli u svom domu, i koja tu ne pripada jer je ugrozila vaš prostor, na javi znači da je neko opasan neprijatelj i da želi da vam napakosti i da vas povredi.

Pre svega se ovakvi snovi tumače kao činjenica da imate lažne prijatelje ili da neko kome sasvim verujete nije iskren i vrlo je podmukao i lukav, te pokušava na perfidan način da vas osujeti.

Loading...

Sanjati da ste videli zmiju na svom krevetu 

Kada je zmija sklupčana na vašem krevetu, to označava da vam je partner neveran, i da će vas izneveriti u skorije vreme, pod izgovorom da ste vi za to odgovorni, i da niste pružili svoj pravi maksimum kada su u pitanju emocije i požrtvovanje.

Mada je po tumačenjima ovog sna vrlo izgledan raskid emotivne veze ili razvod braka, može da se desi da se sve reši i oprosti, posebno ako ste se probudili pored zmije u snu i pri tome niste pak ni osetili strah ni nelagodu.

Sanjati da vas je zmija ujela u vašoj kući 

San u kome vam je zmija ušla u kuću, te vas je ujela ili napala, označava na javi svađe i velike porodične raskole i nesuglasice, u kojima ćete biti jako emotivno povređeni.

Činjenica je da ste vi dali sve od sebe, ali da vas osoba kojoj ste poklonili ljubav i poverenje ne zaslužuje i da treba da se od nje rastanete, iako je to vrlo teška i bolna odluka, ipak je za vas ona i najbolja.

Loading...

Sanjati da ste slučajno seli/legli na zmiju koja vam je na krevetu ili na jastuku 

Kada ste seli ili legli na zmiju koju niste primetili sklupčanu na svom jastuku ili krevetu, ali da je niste povredili, niti je ona vas napala ili ujela, označava pozitivnu konotaciju na javi.

Naime, iako ste se dugo suočavali sa nekim bračnim problemima, te vas je i osoba koju ste uvek smatrali osloncem i podrškom prevarila ili izneverila, vi ćete joj oprostiti i dati vašem odnosu pak jednu „novu priliku“, koja ima izgleda da uspe.

Sanjati zmiju ispod bračnog kreveta 

Ako je u vašem snu zmija ispod bračne postelje, i iako pokušavate da je isterate ona neće da ode, na javi je skoro siguran pokazatelj „bračnog brodoloma“.

Generalno je zmija ispod kreveta neka tajna opasnost i pretnja koja vas vreba, te može da vas iznenadi poslovni ili privatni krah, od koga ćete se teško oporaviti i koji će vas sasvim iscrpeti.

Sanjati da vas je ujela zmija koja je otrovna 

San u kome vas je ujela otrovnica, generalno se od davnina u brojnim sanovnicima tumači kao predskazanje bolesti ili smrti, a jasnija konotacija zavisi od toga da li ste prilikom ujeda osetili bol ili niste.

Dakle, ako vas je ujela otrovna zmija, i to vas je vrlo zabolelo, izvesno je da vama ili pak vama dragim osobama slede teški zdravstveni problemi, ili čak i skora smrt onoga do koga vam je vrlo stalo, ali ko je dugo vezan za postelju i „bliži mu se kraj“.

Međutim, ako ste nakon ujeda ostali prisebni i niste osetili nikakav bol, to je na javi simbol neke prolazne bolesti ili stanja koje ćete prebroditi, te ćete se vi ili neki član vaše porodice oporaviti.

Sanjati da ste umrli nakon ujeda otrovne zmije 

Kada ste sanjali da ste u snu umrli pošto vas je ujela otrovnica, označava na javi da ste uvek pod velikim stresom zbog neke zdravstvene tegobe ili bilo kakve situacije koja vas uznemirava, pa da ste u riziku da ugrozite svoj život jer se nedovoljno brinete o sebi.

Sanjati da ste preživeli ujed otrovnice 

San u kome vas je ujela otrovna zmija i vi ste to preživeli, označava na javi da ćete biti u nekom narednom periodu odličnog zdravlja, kao i da bespotrebno brinete za neke bliske osobe koje su bolesne jer njihovo stanje nije kritično i one će da se uspešno i vrlo brzo oporave u potpunosti.

Sanjati da vidite klupko zmija 

Kada ste sanjali veliki broj zmija koje su se „uplele“ međusobno, i od samog prizora vas podilazi jeza, označava na javi da niste svesni koliko imate neprijatelja koji žele da vam napakoste i da se o vas okoriste.

Previše verujete ljudima, i retko sagledavate sve njihove karakterne osobine, jer ste vi iskreni i po svim stanovištima dobrodušni i plemeniti, pa po difoltu smatrate da su svi ljudi takvi, i jako se u svojim shvatanjima varate. 

Sanjati da ste slučajno nagazili na „zmijsko leglo“ ili na klupko zmija

San u kome ste sasvim nesmotreno i nenamerno nagazili na leglo zmija ili na veliki broj zmija koje su omotane jedne oko drugih, na javi predskazuje neprilike i nevolje, pa ste u riziku da ili ostanete bez posla i prihoda, da se razbolite ili da pretrpite emotivni krah i neverstvo partnera.

Kada vas je jedna ili više zmija iz klupka ujela, po sanjaricama to označava velika iskušenja na koja će da vas navedu lažni prijatelji, kojima vi verujete i za koje ste spremni sve da učinite. 

Sanjati da idete kroz polje puno zmija 

Simbolika ovakvog sna zavisi od toga da li dok hodate „kroz zmije“, na neku nagazite ili pak uspevate da se provučete između njih.

Dakle, ako ste nagazili na neku zmiju dok ste koračali kroz gustu travu, to označava na javi da ste pred velikim izazovima koji će se po vas završiti nepovoljno, i sledi vam vrlo loš period u svim poljima ili aspektima života.

Međutim, kada ste uspeli da eskivirate zmije koje su svuda oko vas, pa da ni vi njih ni one vas ne povrede, tumači se kao odraz vaše spretnosti da se izvučete iz neprilika, i da stoički podnesete baš sve strahove i prepreke, koji vam se neprestano nameću. 

Sanjati da vam se zmija omotala oko noge ili oko tela 

Kada vam se u snu zmija omotala oko nekog dela tela, pre svega oko noge, i vi ste u strahu od njenog ujeda, simbolizuje da posustajete pred nekim preprekama i problemima jer se vrlo bojite.

Vrlo ste nesigurni i skloni da se povlačite u svakoj situaciji koja je rizična, a da pri tome vi ni ne pokušate da se borite i da pokažete kvalitete koje posedujete, jer vam nedostaje istrajnosti i duha za borbu i postizanje cilja.

Sanjati da se zmija nalazi na vašem telu i namerava da vas ujede 

Sama situacija kada se u snu zmija nalazi na vašem telu ili se kreće prema vašem licu i gleda vas u oči i „palaca jezikom“, vrlo je strašna i neprijatna, kao uostalom i njeno tumačenje na javi.

Naime, ako ste svesni da se zmija sprema da vas napadne, vi imate jasnu predstavu ko su vam ili neprijatelji ili konkurenti u poslu ili privatnom aspektu, ali ste sasvim nesigurni kako da se borite i svesno srljate u propast i sebe prepuštate sudbini, paralisani od straha i potencijalnog gubitka. 

Sanjati da imate zmiju kao kućnog ljubimca 

Kada ste sanjali ovakav san, na javi to znači da ste vrlo pronicljivi i pametni, i da se vodite onom i starom parolom da „prijatelje držite blizu, ali neprijatelje još bliže“.

Dakle, vi ste svesni ko vam ne želi dobro, sigurni ste u nečije zle namere, ali se ne povlačite već se borite „istim oružjem“, te ste samosvesni i stavljate do znanja da niste slabi i nezaštićeni.

Sanjati da razgovarate sa zmijom 

Ako ste sanjali da razgovarate sa zmijom u snu, to znači na javi da slušate savete neke pogrešne i vrlo lukave osobe, i da iz toga neće biti ništa dobro.

Neko vam se predstavlja kao prijatelj, ali vas samo koristi i nagovara na greške i postupke koji ili nisu u skladu sa zakonom ili su nemoralni, te ste u riziku da narušite svoju reputaciju.

Sanjati da ste ubili zmiju koja vas nije napala 

Simbolika sna u kome ste ubili zmiju koja vas nije ugrozila ni na koji način, nikako nije dobra, i smatra se da ste po starim tumačenjima „ubili svoju sreću i napredak“.

Kako se i na javi smatra da nije dobro ubijati zmije, ovaj san ima simboliku skorih gubitaka i vrlo velikih patnji, a sve zbog vaših grešaka i nepromišljenih postupaka koji će vas „skupo koštati“.

Sanjati da ste ubili zmiju koja vas je prethodno napala ili ujela 

Kada ste sanjali da ste ubili zmiju u samoodbrani, jer vas je ona ili napala da bi vas ujela, ili vas je već i ugrizla, ima pozitivnu simboliku na javi.

Naime, ovakav san znači da ste uspeli da prepoznate pravog neprijatelja i da ga od sebe udaljite i da nikako niste pogrešili u proceni, jer ste se oslobodili nekoga ko vam je bio prava pretnja i ko je želeo da vam nanese veliku nepravdu i pakost. 

Sanjati da vidite „zmijsku košuljicu“ 

Kada ste videli staru zmijsku kožu u snu, to na javi označava da ste spremni da iza sebe ostavite neke prošle greške i da ostvarite promene i napredak u svakom aspektu života. 

Sanjati da se zmija pred vama „presvlači“ 

Ako u snu zmija pred vama „menja košuljicu“ i odbacuje staru kožu, i iz nje izlazi podmlađena i na neki način lepa i preporođena, to ima dobru simboliku na javi.

Dakle, ovakav san znači da ćete postati svesni sebe i svih svojih potencijala, i da ćete se potruditi da se istaknete i da se ostvarite kao uspešna osoba koja je puna energije i samopouzdanja. 

Sanjati da vidite pregaženu ili mrtvu zmiju 

Kada ste na svom putu videli mrtvu zmiju, te ste osetili i olakšanje ali i tugu, označava da ćete napredovati i osloboditi se straha, ali i da ćete se odreći nečega što vam je značilo i bilo važno.

Na primer, ovakav san označava da ćete možda dobiti unapređenje u poslu, jer ste se vi istakli i hrabro suočili sa svim preprekama i rešili probleme i postigli cilj, ali da će zbog toga trpeti vaša porodica jer ćete morati da se preselite u drugi grad ili zemlju.

Sponzorisano

Loading...