Zubar – šta znači sanjati zubara?

Na javi je zubar sinonim za nekoga ko ima sposobnost da olako popravi ono što je sasvim ili pak i delimično pokvareno i ko predstavlja spas da ukloni bol i patnju, koju je neko sam sebi naneo, a jer nije reagovao na vreme, ili nije slušao savete i upozorenja i sebe je doveo u nepotrebno teške i prevelike nepriliike.

Šta znači sanjati zubara – zubar kao predominirajući motiv u snovima 

Snovi o zubaru su generalno gledano sasvim česti, te oni pre svega predstavljaju baš podsvenu projekciju straha od bola ili problema koji treba da se na neki način ili uskoro i reše, a pak sama simbolika snova je svakako pre svega zavisna, od neke konkretne situacije i/ili jasne konotacije događaja koji se vezuje za motiv zubara, i svakako se „ugrubo deli“, na onu pozitivnu i dobru ili na onu sasvim lošu i negativnu.

U nastavku teksta će biti navedeni i detaljnije opisani snovi u kojima je zubar dominantna figura, te data i neka jasnija analiza i značenja i tumačenja po sanjaricama i sanovnicima koji su sasvim i popularni od najranijeg perioda pa sve do danas.

Sanjati da imate strah od zubara i da ne smete da odete kod njega iako vas boli zub 

Skloni ste da često trpite neka nepotrebna poniženja i uvrede vaših nadređenih, jer ne umete da se izborite za sebe, te ste svesni da grešite i da treba da „podignete glas“, ali vas je vrlo i strah da ne ostanete bez posla, i da iz revanšizma onoga ko je od vas moćniji, ne budete osuđeni da se borite sa nemaštinom i sa velikim siromaštvom. 

Sanjati da vam zubar vadi zub i da vas intervencija veoma boli i jako krvarite 

Loading...

Pred vama su neke velike brige i teške patnje i tuge, pre svega u smislu smrti nakoga ko vam je bio voljeni i član porodice, pa ćete sasvim teško da podnesete takav gubitak, i bićete sasvim ili „potišteni ili emotivno slomljeni“. 

Sanjati da ste pobegli iz zubarske ordinacije kada je zubar „prozvao vaše ime“ 

Skloni ste da imate prevelike predrasude prema drugima, a koje nisu zasnovane na vašim ličnim mišljenjima i stavovima, već su formirane na osnovu tuđih uverenja, koja su vama nametnuta kao činjenica, i koja su vam i „dosadila“, te i smatrate da svako treba da ima šansu da pokaže kakav je kao karakter, pa da mu se tek onda i „sudi“. 

Sanjati da sedite na stolici kod zubara i da vas je veoma strah njegove „dijagnoze“ 

Nadate se uvek najboljem, ali ste stalno izloženi osudama i kritikaam, koje vam ne pomažu da se poboljšate i popravite, već naprotiv utiču na to da počnete da se preispitujete, a sve u smislu da li ste dovoljno dobri, ili zaista treba da odustanete od nečega, ako „sve radite pogrešno ili postižete samo ono što je sasvim nekvalitetno“. 

Loading...

Sanjati da vam zubar popravlja zube i da se stalno iščuđava koliko su oni pokvareni 

Ne volite da osuđujete druge i isto tako ne podnosite da se vašim poslomn i životom uopšte „bave dežurni dušebrižnici“, pa ste vrlo besni kada se neko vama upliće u privatnost, ili se usudi da vam suflira šta i kako treba da radite, u profesionalnom smislu. 

Sanjati da ste vi zubar i nekome popravljate zube iako na javi nemate veze sa tim poslom 

Pretvarate se da se u neke poslove razumete i da ste „neko ko niste“, kako biste sebi obezbedili i ugled i poziciju, i novac i moć, ali ćete samo da se sasvim osramotite, kada budete „rakrinkani“, i kada vas ljudi budu ismevali i ogovarali, a jer niste bili iskreni i sebi ste dozvolili da se ponizite i postidite. 

Sanjati da sedite u čekaonici kod zubara i da jedva čekate da rešite problem zubobolje 

Kada vas nešto zaista muči i „tišti“, vi nikada ne čekate da se sve „samo od sebe reši“, već baš i preduzimate neke radikalne mere da biste pokušali da probleme sami prenebregnete, pa tek ako ne možete da se izborite, vi se obraćate za savete i pomoć onima kojima odista i verujete. 

Loading...

Sanjati da plačete jer ne želite da idete kod zubara i ponašate se detinjasto i nezrelo 

Morate da „odrastete“ i da prihvatite neke odgovornosti, jer vama ne mogu stalno drugi da uvek i rešavaju sve probleme i prepreke koje ste sami stvorili, pa ćete da se nađete u situaciji da nemate više nikakvu „zaleđinu“, i moraćete ili da se potrudite „iz petnih žila da uspete“, ili da se pomirite sa time da ćete da sasvim propadnete, pa i da sve osobe koje su u vas verovale razočarate i olako i sasvim ih i osramotite. 

Sanjati da čujete zvuk „zubarskih instrumenata“ ali ih ne vidite i ipak vas je strah 

Neke vesti koje ćete da čujete uskoro, veoma će da vas neprijatno iznenade, i vi ćete da nastojite da ostanete pribrani, ali je njihova „priroda“ takva de nećete moći da se dugo priberete, i veoma je verovatno reč o nekim nesrećama i gubicima za koje ćete čuti, i koje će da se tiču ili vas lično ili nekih osoba koje su vam vrlo bliske i važne. 

Sanjati da vam je zubar dao anestetik i da ne možete da govorite i da mu kažete da vas boli 

Povrediće vas neka osoba kojoj ste verovali i koju ste iskreno voleli, pa iako se ona trudila da vaš raskid ostane „prijateljski“, i vi ste se i sami trudili da ne pokažete svoju tugu i očajanje, i bili ste vrlo dostojanstveni, onog momenta kada je ona osoba koju ste voleli i otišla od vas, sasvim ste se osamili i postali ste džangrizavi i stalno nespokojni i utučeni, i ne možete više ni sami sebe da „prepoznate“. 

Sanjati da vam zubar vadi sve zube i da vi nikako ne možete da mu kažete da to ne radi 

Svesno ste se upleli u neke velike rizike i opasne malverzacije, i znali ste da nećete imati nikad mogućnost da se „olako i izvučete“, pa ćete da se još više „zaglibite u nemoral“ i imaćete velike probleme, a lepo ste mogli da sve i ostvarite pošteno i legalno, i niste na vreme doneli dobar sud i dobre odluke. 

Sanjati da vam zubar „buši zdrave zube“ i da ste sigurni da će se oni sada pokvariti 

Vama neka osoba sasvim tendenciozno nanosi štetu i nepravdu, te vam sabotira i vrlo kvari neke odlične planove i ideje, ali ne jer je neostvarena i jer želi da vaše rezultate prisvoji kao svoje, već jer je generalno zlobna i podmukla, i ne može da se pomiri sa time da neko od nje bude bolji, i da ga okolina ceni ili poštuje više. 

Sanjati da vam zubar pokazuje zub koji je trebalo da vam izvadi ali je izvadio pogrešan 

Svesni ste da ste u nekim velikim nedoumicama i da treba da „između dva zla vi i odaberete ono manje“, jer nemate nikakav drugi izbor osim da rizikujete i niste sebi ostavili neko drugo rešenje, ali naravno da ćete kao po difoltu da pogrešite, i osramotićete sebe i sve one koji su se u vas i bili iskreno „uzdali“, i verovali su u to da ste poštena i čestita osoba. 

Sanjati da vam zubar samo „pregleda zube“ i daje vam neke savete kako da ih održavate 

Treba da poslušate one koji vam žele dobro i da se ponašate zrelije i odgovornije, jer vam vaša tvrdoglavost i sujeta nikada ni do sada nisu ništa pozitivno i dobro „donele“, pa je zaista vreme da se sasvim iskreno i „iz korena“ vi promenite.

Sponzorisano

Loading...